Søte havrescones med sjokoladebiter

Scones folkens, eg er vell ikkje aleine om å synes at det er heilt genialt? 

Ingen knaing, elting eller heving – her er det berre å røre sammen ingrediensane og slenge i ovnen, så er sconesen ferdig!

I forrige veke delte eg en oppskrifta søte, saftige og halvgrove scones – og denne oppskrifta hatt virkelig blitt populær. Idag har eg en ny vri å dele med dåkke: nemlig med sjokoladebiter! Fantastisk god, saftig og smakfull scones som er av den søte varianten. Eg har brukt en moden banan for god saftighet og sødme, og sjokoladebitane gjorde virkelig susen for å få en ny smak 🙂

I denne oppskrifta brukte eg litt meir havremjøl og litt mindre sikta mjøl, så den er hakket grovere enn den forrige varianten, men fortsatt like saftig og god. Eg har og brukt heilt vanlig 70% mørk sjokolade, men her bruker du naturligvis den sjokoladen du sjølv ønsker! Du kan også bytte ut sjokoladen med frukt, bær, nøtter eller andre ingredienser du liker 🙂

Du trenger, 1 stor scones:
♦ 1 moden banan*
♦ 200 g original kesam (rømme eller creme fraiche kan og brukast)
♦ 1 dl valgfri melk
♦ 50 g valgfri søtning (eg brukte 25 g sukrin+)
♦ 1 toppa ss bakepulver
♦ 150 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl*
♦ 100 g havremjøl (du kan lage sjølv ved å finblende havregryn)
♦ 50 g havregryn
♦ 40-50 g valgfri sjokolade, grovhakka

* banan gjorde sconesen veeeldig god, men du kan bytte den med 100 g ekstra kesam og litt meir søtning om du ønsker det. 

* for å gå scones glutenfri kan du fint bruke eit nøytralt, glutenfritt mjøl. Havregryna og havremjølet må og naturligvis vere glutenfritt.

Mos banana klumpfri med gaffel. Tilsett kesam…

Rør inn melk, valgfri søtning og bakepulver…

Tilsett så tørrvarene og kna til du får en jevn deig. Bruk litt ekstra mjøl om nødvendig. Eg brukte litt ekstra speltmjøl til «utbakinga».

Form en stor, rund scone på eit steikebrett med bakepapir…

Fordel sjokoladebiter på toppen av sconesen og trykk lett nedi. Del opp i 6 eller 8 biter…

Steik på 180 grader, over-undervarme i ca. 20 minutt, eller til sconesen er godt gyllen. Avkjøl på rist.

Sconesen kan du gjerne ete akkurat som den er – eller du kan nyte den med pålegg. Dei er like gode varme som kalde, og passer perfekt i matpakken, som turmat, kveldskos eller kva som helst anna 🙂 Den kan og fint frysast!

Vi nærmer jo oss påske og det er gjerne fokus på litt ekstra gode frukoster, lunsjer eller turmat til tur – kanskje desse kan friste? Eg kjem vertfall til å lage dei påska – gjerne som turmat eller kveldskos 🙂

Ha en finfin søndag♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. Svanhild B

    Korleis blir det å erstatta sjokoladen med feks oliven eller soltørka tomater?

    1. Dette er ein søt scones. Trur det blir litt krasj, men du må berre prøve visst du synes det høyres godt ut 🙂

  2. Ser kjempegodt ut, skal testast ut i påska! Lurte på om du trur det går ann å steike sconsen på bålpanne? Evt brette den inn i aliminiumsfolie?

    1. Nydelig! Det har eg ingen erfaring med, så det må du nesten berre teste 🙂

  3. Denne har jeg laget 2 ganger i påsken, veldig god.

    1. Så kjekt å lese, Tove 😀