Slik lager du sukkerfri påskeegg – sjokoladekonfekt med krema melkefyll

Heisann!

Påska nærmer seg med stormskritt og mange sin store påskefavoritt er Freia sine påskeegg fylt med melkekrem. Er du klar over kor enkelt det er å lage heimelaga, sukkerfri variant? Like god – om ikkje bedre er mange tilbakemeldinger eg har fått på denne oppskrifta, inkludert både barn og dei meir kresne 😉

(PS! Dette er ein repost av innlegg som eg har delt tidligare)

Denne oppskrifta delte eg nemlig heilt tilbake i februar 2014 for første gang «Sukkerfri kinderegg med melkekrem». Den er i tillegg delt fleire ganger på bloggen, og eg har også med oppskrift i boka mi OPPTUR MED SUNN MAT; «Konfekt med melkekrem». 

Men – eg har lyst å dele oppskrifta på nytt her på bloggen! For det første så har eg gjort eit par justeringer i oppskrifta, for det andre så har eg tredobla lesertalla mine sida 2014, så det er vell mange som ikkje har fått denne herligheten med seg enda 🙂

For å lage denne konfekten sukkerfri, så treng du sukkerfri melkesjokolade og sukkerfri kvit sjokolade. Det finner fleire ulike merker, men eg bruker merket CAVALIER. Denne er søta med stevia og eg kjøper den på helsekostbutikk 🙂

Påskeegga er laga som konfekt/små sjokolader, og du treng derfor silikonformer i valgfri form. Silikfonformer får du kjøpt på butikker som sunkost, jernia, kitchen, tilbords, ikea, panduro eller på nettbutikker som Ebay, økosjokolade… Visst du ønsker å lage oppskrifta som påskeegg der du kan ete melkekremen med skei, så kan du sjølvsagt det også.

Sukkerfri påskeegg – sjokolade fylt med melkekrem, 15-20 stk
♦ 
100 g sukkerfri melkesjokolade
♦ 50 g sukkerfri kvit sjokolade
♦ ca. 50 g kremost naturell (philadelphia/kremgo/snøfrisk)
♦ 2-3 ts sukrinmelis*
♦ eit dryss ekte vaniljepulver (kan sløyfast)

Slik gjer du:
1. Sett silikonformene i frysaren i 10 minutt før du starter.
Smelt sukkerfri melkesjokolade – forsiktig. Fordel ei lita teskei i bunnen av silikonformer og bruk baksida av skeia til å bre oppover kantane. Hugs å spare litt av sjokoladen 😉

2. Sett i frysaren medan du lager melkefyllet; smelt sukkerfri kvit sjokolade. Visst du har kokosolje, bruk gjerne 1 ts av dette til å smelte sammen med sjokoladen. Rør inn kremost og smak til med sukrinmelis og ekte vaniljepulver.

3. Fordel melkekremen i sjokoladen, men la det vere igjen eit par mm til kanten. Fordel resten av sjokoladen som eit lokk over melkekremen. Sett i frysaren eller kjøleskap til sjokoladen har stivna.

4. Vend konfekten forsiktig ut av silikonformene. Oppbevarast i kjøleskap.

Tips og alternativ*
Sukrinmelis kan byttast med anna type pulverisert/flytande søtning. Steviadråper, sukrin+, tagatesse eller lignande. Hugs å smake til!

♦ Bruk gjerne mørk sjokolade framfor melkesjokolade visst du ønsker det. Eg er veldig glad i mørk sjokolade, og lager gjerne denne konfekten med mørk framfor lys sjokkis.

Smelte sukkerfri sjokolade: nokon synes dette er litt vanskelig, men her er trikset å smelte forsiktig og røre ofte. Du kan gjerne smelte over varmt vannbad, eller i mikroen. Visst du har kokosolje kan du tilsette 1 ts også i melkesjokoladen for å smelte den enklare.

Juster gjerne opp eller ned mengdene etter kor mange du vil lage. Cavalier har sukkerfri melkesjokolade i 85-grams plater, og sukkerfri kvit sjokolade (med crisp, den fungerer heilt fint) i 40-grams plater. Å kjøpe desse to er egentlig perfekt mengde for denne konfekten 🙂

Nokre gylne regler er; 
♦ dobbelt så mykje melkesjokolade som kvit sjokolade.
♦ lik mengde kvit sjokolade som kremost naturell.
♦ alltid smake til melkekremen etter kor søt du ønsker den.

Antallet vil variere etter kor store silikonformer du har. Eggeformene eg har brukt ovenfor er litt mindre, men bruker eg for eksempel hjerteformer som er større, så blir det plass til meir sjokolade og melkekrem, og det blir litt færre;

Egentlig like greit å lage dei større synes eg, det er litt enklare også 🙂

Desse er allerede en stor favoritt på bloggen, det er ingen tvil om at dei er blant topp 3 av mest populære konfektoppskrifter. No håper eg at fleire vil prøve seg 😀

Hugs at eg blir kjempeglad for tilbakemeldinger på oppskrifter! Enten det er her i kommentarfeltet, på Facebook-sida mi HER eller instagram. Tag meg gjerne på instagram med både @lindastuhaug og #lindastuhaug, slik at eg både får varsel og finner igjen oppskriftene 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

30 kommentarer

 1. Disse er fantastiske! Har etterhvert blitt litt dreven og til vanlig helg har jeg funnet en lat- men like god – variant der jeg bare tar en stor form med sjokolade i bunnen så har jeg kremfyllet på toppen og bare tømmer over/marmorert sjokoladen på toppen. Ikke like fine og luksusaktige som når i form, men like godtTusen takk for alle oppskriftene du tryller frem! PS utfordring: lemon merengue pai og american cheese cake a la frk stuhaug?

  1. Smart, Mikki 🙂 Går absolutt fint an å gjere det på den måten også. Desse to oppskriftene er heilt nye for meg (aldri smakt før?), men eg skal skrive det opp på lista mi så får vi sjå kva eg finner ut 😀 Supert med tips!

   1. Takk! Gleder meg.

 2. Disse har vært kjempe favoritt i lang tid, og du lærer meg noe nytt hele veien, nå blir jeg å droppe de store platene med hvit sjokolade…. 🙂 takk for all god og detaljert beskrivelse du gir på oppskrifter 🙂

  1. Berre hyggelig, Marte 🙂 Kjekt å lese at eg stadig lærer deg noko nytt – håper eg kan fortsette med det!

 3. Karina Jensen

  Hei:) Disse vil jeg lage, men tenkte å lage de denne uken, men skal jo spise de i påsken. Hvordan kan jeg oppbevare de og holder de seg så lenge om jeg lager de onsdag eller torsdag denne uken?

  Takk for en super side med fantastisk mat og inspirasjon 🙂
  – Karina-

  1. Hei! Det er berre å oppbevare dei i kjøleskapet 🙂

   Håper dei smaker <3

 4. Hei! Disse ser utrolig gode ut, så ønsker å lage de i påsken. Jeg lurer på 3 ting: om jeg erstatter sukrinmelis med sukrin+, anbefaler du 2-4 ts da også? hvilken funksjon har cocosa når du blander det med den hvite sjokoladen? Kan man bruke vaniljestang istede for vaniljepulver?

  1. Sukrin+ er dobbelt så søtt som sukrinmelis, så du må redusere mengden og smake til 🙂 Cocosaen hjelper berre til med å smelte sjokoladen. Du kan bruke frø fra vaniljestang ja 🙂

 5. Disse vil jeg prøve meg på i påsken! Synd sukkerfri sjokolade er så mye dyrere enn vanlig.. Lurer på en ting, hva vil du si er fordelene med slikt sukkerfritt godteri fremfor «vanlig»? Er disse andre søtningsmidlene bedre for kroppen/vekta? Spør av ren nysgjerrighet! 🙂

  1. Det er jo ingen hemmelighet at for mykje sukker ikkje er bra for kroppen og vekta i store mengder 😉 Men det er opp til kvar enkelt å finne ut om man vil lage sukkerfri alternativ, eg deler kun for å inspirere 🙂

 6. Anne-Britt

  Mmmm… ser nydelig ut. Gleder meg å prøve til påsken. Lurer på en ting, smelter du sjokoladen i vannbad?

  1. Dei er SÅ gode 🙂 Nei, eg smelter berre i mikroen eg, mykje meir lettvint 😉 Men kan fint smelte i vannbad også, sjølvsagt!

 7. Tok null tid, var morsomme å lage og smakte kjempegodt 🙂

 8. Smelta Sukrin-sjokolade i vannbad, og den ble helt rar. Det ble slett ikke flytende og lett og fordele i formene, men mer som nugatti-konsistens. Hva gjør jeg galt?

  1. Har du smelta den litt for hardt, eller fått væske i sjokoladen kanskje?

 9. hei,
  så nydelig ut! skal få prøvd å lage det nå i påsken 😀
  har et spørsmål, hvordan ser formene ut? hvor kjøper du dem isåfall?

  1. Formene kjøpte eg på ebay for sikkert 6 år sidan 😉 Er silikonformer i mønsteret som viser. Eg har dessverre ikkje bilde.

 10. Karoline

  Å disse så gode ut jeg har et vektnedgangprosjekt ongoing, og lurer på om du vet ca. kcal-innholdet, enten per stk (på de små formene feks) eller per 100gr.? Jeg er sukkerfri om dagen, og må planlegge hva jeg kan kose meg med i påsken, men vil ikke ryke på for mange kcal! Tusen takk for svar

  1. Eg rekner ikkje på kalorier – det må ein gjere sjølv om det er nødvendig 🙂 Håper påskeegga smaker!

 11. Hei, har laget disse flere ganger nå og syns de er utrolig gode! Tusen takk for super oppskrift.

  Jeg ser du skriver at du kjøper sjokoladen på helsekost. Har du noe tips til billigere versjoner av sukkerfri sjokolade som er god, annet enn Cavalier, fks fra iherb?

  1. Hei! Så kjekt å lese Astrid 🙂
   Har ingen konkrete tips til det, nei. Eg bruker alltid Cavalier, eventuelt sukrinsjokoladen 🙂 Beklager!

 12. De har jeg laget mange ganger, kjempegode

  Mener å huske at du for noen innlegg siden skrev at om vi hadde noen ønsker til oppskrifter vi ville du skulle lage så måtte vi bare skrive det, så vil gjerne komme med forslag om karamellis Har lurt litt på å prøve å lage det selv, lage vaniljeis, fryse litt of blande inn karamellsaus og fudgebiter også fryse ferdig, men vet ikke hvor vellykka det hadde blitt…

  Også har jeg skrevet dette en gang før og men om du hadde hatt en uke på budsjett så hadde det vært veldig kult!

  Hilsen fast leser av bloggen din siden 2012

  1. Heisann!

   Karamellis skal eg absolutt notere meg. Det trur eg faktisk kan vere ganske enkelt å lage sukkerfritt 🙂 Ei veke på budsjett har eg notert meg, eg må berre komme meg opp på kjøkkenet mitt. Eg bur på eit lite kott akkurat no og har gjort det sida november, så «større prosjekter» orker eg ikkje starte med her nede, hehe. Men vi håper at kjøkkenet vårt er ferdig iløpet av april måned. Veldig fine ønsker! Og så kjekt at du har fulgt meg så lenge 😀

 13. Kjøpte sjokoladeform nå, men den er i hard plast. Ser at du skriver at du bruker silikonform. Tror du det går greit å bruke hard plast?

  1. Du kjem til å få problemer med å vri sjokoladen ut av formen i hard plast…

 14. Hei, kan man bruke noe annet enn hvit sjokolade inni, er ikke så glad i det…

  1. Eg har ikkje noko anna alternativ å komme med for å få melkekrem. Du smaker jo ikkje den kvite sjokoladen på samme måte som å ete den «reint». Når den blir blanda med resten er jo det nettopp den kvite sjokoladen som gir den gode melkekrem-smaken og konsistensen 🙂