Kyllinggryte med sataysaus – middag på 15 minutt!

Hei, og god tirsdag alle sammen!

Håpe dåkke har hatt ei fin påske! Eg har tatt litt fri fra blogg og sosiale medier, men har jobba med diverse innlegg og prosjekter – så det er berre å glede seg framover 🙂 Uansett, no er vi i gang kvardagen i ei ny veke, og eg starter med å dele ein nydelig kyllinggryte med sataysaus med dåkke:

Sataysaus er jo ofte en saus som blir brukt som ein tilbehør-saus, men her har eg altså laga sataysaus som saus i gryta. Det fungerte ypperlig og var fantastisk godt! I tillegg har eg brukt ferdigstekt kylling (fant på tilbud!) men du kan sjølvsagt bruke kyllingfilet som du steiker opp istedenfor 🙂

Du trenger, ca. 4 personer:
♦ 250 ml kokoskrem (eg bruker Santa Maria «Rich Coconut Cream»)
♦ 200 ml kokosmelk light (eller vanlig)
♦ 3-4 ss red curry paste
♦ 3-4 ss peanøttsmør
♦ 2-3 ss ferskpressa limesaft eller sitronsaft
♦ 2 ts valgfri søtning

♦ 400 g ferdigstekt kylling (eller 600 g kyllingfilet som du steiker sjølv)
♦ 2-3 store paprika, biter

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane til sataysausen i en kjele. Kok opp under omrøring og smak til med red curry paste, peanøttsmør og sitronsaft. La sausen småkoke i 5 minutter, ha oppi kylling og paprika, og la det bli gjennomvarmt.

Taada, gryta klar til servering etter ca 15 minutt! Som tilbehør passer det godt med ris eller quinoa – eventuelt bulgur eller couscous. Hugs å sette dette på kok først 🙂 Vi hadde også salat til. Nyt!

Enkel, smakfull og kjempegod kyllinggryte som eg håper faller i smak hos fleire♥ Velbekomme!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

22 kommentarer

  1. Denne må testes ut! Hvilken søtning passer til denne type gryter og varmmat? Takk for god inspirasjon☺️

    1. Så bra! Kva søtning du bruker har egentlig ikkje noke betydning når det er så liten mengde. Bruk sukker, honning, Sukrin eller kva som helst du foretrekker 😀

  2. Hei! Er det mulig å bruke vanlig kokosmelk eller må det være light versjonen? Hilsen Celine ☺️

    1. Hei! Neida, du må gjerne bruke vanlig 🙂

  3. Veldig kjapp enkel og god

    1. Kjekt å lese, Ruth 😀

  4. Denne var knallgod!! 😀 Og ikke minst veldig enkel – helt konge 🙂

  5. Jeg ble så utrolig glad når jeg i går så at det var kommet en ny oppskrift her! Denne ble satt på ukesmenyen denne uka og vi greide ikke å vente – den måtte lages i går.
    I tillegg til paprika brukte vi litt ymse ekstra – gulrøtter, brokkoli, mais og chili – servert med ris til. Den var magisk god, og jeg er kjempeglad for at vi hadde i så mye ekstra grønnsaker, i dag har vi fått med oss denne til lunsj begge to også! 😀
    Takk for en helt nydelig oppskrift!

    1. Så hyggelig å lese at gryta falt i smak, Ida 😀 neste gang skal eg også bruke litt ekstra grønnsaker – her passer jo det aller meste! Takk for tilbakemelding 🙂 <3

  6. Hei! Hva kan man erstatte kokoskremen med?

    1. Creme fraiche 🙂

  7. Brukes hele boksen med kokosmelk,eller kun selve kremen og ikke «vannet?

    1. Den eg bruker er fullt krema 🙂 Bruk heile du!

  8. Takk for mye god inspirasjon lurer på om denne blir sterk? Har en i familien som syns medium tacosaus er litt i sterkeste laget. Men vi andre elsker satay og tror det kunne falt i smak om det ikke er for sterkt. Er det eventuelt måter å gjøre den mildere på for de som trenger det?

    1. Hei! Nei, den er ikkje sterk. Men som det står i oppskrifta skal du jo smake til, så du justerer berre sjølv korleis du vil ha den 🙂

  9. Gleder meg til å prøve denne! Passer den til å fryses tror du? 🙂

    1. Det trur eg nok ja 😀

  10. Helt nyyydeligBeste måltidet jeg har spist på lenge!

    1. Så hyggelig å lese, Marita 😀

  11. Tone-Marie

    Denne har blitt en stor favoritt Utrolig god