Lompepizza med chorizo

Hei!

Eg har som sagt hatt dilla på lompepizza i det siste, og eg har variert fyllet fra gang til gang for å lage nye smaker heile tida 🙂 Ein av mine siste varianter er denne med chorizo, og den var SÅ enkel og god;

Ser digg ut, ikkje sant? Eg synes vertfall det smakte nydelig, og heile pizzaen lager du med berre fire ingredienser!

Lompepizza med chorizo:
→ Smør valgfrie lomper med ketsjup  (eller f.eks tomatpure)
→ Ha over raspa ost
→ Topp med tynne skiver chorizopølse
→ Inn i ovnen på 200 grader varmluft i nokon minutter til osten er smelta og lompene er sprø i kantane

Voila!

Eg hadde ei heil chorizopølse i kjøleskapet som eg skar opp i skiver sjølv, men du kan sjølvsagt kjøpe ferdig oppskjært også. Chirizopølse er skikkelig godt som topping på pizza, men du kan og naturligvis bruke andre typer pølser eller pepperoni istedenfor.

Som tilbehør til pizza har vi ALLTID ein stor, deilig salat med masse godt oppi, deilig topping av fetaost og dressing. Aldri eit pizzamåltid uten noko grønt 🙂

Og eit lite tips heilt på tampen (som eg har delt mange ganger i tidligare innlegg):
Lompepizzaen blir godt sprø i kantane så lenger du steiker den lenge nok, men visst du vil ha heile bunnen sprø: forsteik lompene på i ovnen til dei er sprø før du tar på fyllet. Bruk 200 grader varmluft, la lompene avkjøle seg og deretter fortsetter du med å ta på fyll. Då sikrer du deg sprø lompepizzaer 🙂 Eg synes dog lompepizzaen er best når den er sprø i kantane og litt mjukare i midten.

Blir det lompepizza i helga kanskje? Velbekomme – håper denne kan friste 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *