Søte, saftige havrescones med brunostbiter

God fredag!

Her skinner sola fra knallblå himmel, og det er meldt like fint vær resten av helga. Det gledes♥ I den anledning så bakte eg opp nye scones igår; mine søte, saftige havrescones. Denne gangen med biter av brunost, og det blei berre skikkelig godt. På denne måten fekk eg brukt opp ein brunostskalk, eg rekna med vi er fleire som har desse liggande igjen ofte? Det er jo så mykje godt ein slik brunostskalk kan brukast til, og denne gangen blei det desse sconesa:

Desse kan du ete akkurat som dei er uten noko ekstra pålegg. Nyt dei til frukost, lunsj, turmat eller kveldskos! Eg hadde med meg nybakte scones på gårsdagens kveldstur til fjells, og det smakte heilt nydelig. Resten skal eg ta meg meg på tur til helga 🙂

Du trenger, 1 stor scones:
♦ 1 moden banan*
♦ 200 g original kesam (yoghurt, rømme eller creme fraiche kan og brukast)
♦ 1 dl valgfri melk
♦ 50 g valgfri søtning (eg brukte 25 g sukrin+)
♦ 1 toppa ss bakepulver
♦ 150 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl*
♦ 100 g havremjøl (du kan lage sjølv ved å finblende havregryn)
♦ 50 g havregryn
♦ 40 g brunost i små terninger

* banan gjorde sconesen veeeldig god, men du kan bytte den med 100 g ekstra kesam og litt meir søtning om du ønsker det. 

* for å gå scones glutenfri kan du fint bruke eit nøytralt, glutenfritt mjøl. Havregryna og havremjølet må og naturligvis vere glutenfritt.

Jo modnare banan, jo bedre!

Mos banana klumpfri med gaffel. Tilsett kesam…

Rør inn melk, valgfri søtning og bakepulver…

Tilsett så tørrvarene og kna til du får en jevn deig. Bruk litt ekstra mjøl om nødvendig. Eg brukte litt ekstra speltmjøl til «utbakinga».

Form en stor, rund scone på eit steikebrett med bakepapir, del opp i 6 eller 8 biter og trykk nedi brunostbiter…

Steik på 180 grader, over-undervarme i ca. 20 minutt, eller til sconesen er godt gyllen. Avkjøl på rist.

Sconesen er virkelig smakfull, saftig og skikkelig god. Visst du vil kan du sjølvsagt dele bitene på tvers og fylle på med ekstra pålegg også!

Velbekomme! Håper fleire vil lage desse til helgas tur♥ Eg er sikker på dei vil falle i smak hos både store og små 🙂

God helg alle sammen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

  1. Tack för receptet. Jag bakade sconesen i kväll. Hade kvarg instället för kesam och grahamsmjöl (grovmalt fullkornsvetemjöl) i stället för sikta spelt. Toppade hälften med jordnötter (peanuts) och choklad, och hälften med jordnötter och blåbär. Blev jättegott!

    1. Ah, sjokolade og peanøtter høyres godt ut! Kjekt oppskrifta falt i smak 😀

  2. Hei! Jeg lagde disse til frokost, og de ble kjempegode! Det eneste jeg lurer på er om de skal oppbevares i romtemperatur eller kjøleskapet takk for en spennende oppskrift!

    1. Hei! Så bra 😀 Dei kan egentlig oppbevarast begge plasser – eg har hatt dei både på benken og i kjøleskapet 😀

  3. Jørgine

    Tror du at man kan bytte ut kesam med Røros sin bakemjølk?

    1. Dessverre, det trur eg ikkje fungerer heilt optimalt her… Melka er jo flytande 🙂

      1. Jørgine

        Hmm… tenkte at den kanskje ville være litt «tykkere» i konsistensen 🙂 men vil du bli for tynt ja

      2. Ja! Men den kan godt erstatte melka altså 😀