Vegansk, smakfull tacogryte

God mandag alle sammen 😀

Idag er eg på vei til eit veldig spennande og kjekt oppdrag – følg gjerne med på instagram under @lindastuhaug eller Facebook-sida mi om du vil slå følge 🙂 Men før den tid tenkte eg å dele denne oppskrifta på TACOGRYTE. Ikkje kva som helst tacogryte, det er jo mandag idag og tacogryta er ikkje berre vegetarisk, men også vegansk!

Og det aller beste? Tacogryta lager du på berre 15-20 minutter, og utenom krydder trenger du berre 6-7 ingredienser 🙂 

Vegansk tacogryte, til 2-3 personer:
♦ 1 kartong svarte bønner (230 g)
♦ 1 kartong kidneybønner (230 g)
♦ 2 paprika
♦ 1 bunt vårløk
♦ 1 boks mais
♦ 1 kartong hakka tomater (400 g)
♦ 1 grønnsaksbuljong  (kan sløyfast)
♦ 1 stor ss tomatpure (gløymt på bildet)
♦ 3 dl vatn
♦ Krydder: 2-3 ts spisskumin, 2-3 ts paprikakrydder, 1-2 ts chili, salt og pepper
→ Eller 1-2 poser tacokrydder

Ha alle ingrediensane utenom krydder i ein kjele…

Kok opp og la det småkoke i 8-10 minutter. Smak til med krydder. Finito!

Tacogryta kan du servere i ei skål med valgfri topping. Eg valgte avokadobiter og knust nachoschips ettersom eg ville ha heile måltidet vegansk, og det var skikkelig godt 🙂 Andre vegetaralternativ kan vere rømme/kesam eller raspa ost♥

Ser godt ut, ikkje sant? Det var rett og slett nydelig!

Håper oppskrifta kan friste!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Marianne

    Kjempegod og veldig enkel Ă„ lage!!

    1. SĂ„ kjekt Ă„ lese, Marianne 😀