La oss snakke litt om kalorier, folkens!

Er det eit spørsmål eg får fleire ganger KVAR EINASTE DAG – så er det kor mange kalorier en oppskrift fra meg inneholder. Svaret mitt er som oftast at eg ikkje rekner på kalorier i oppskriftene mine, og visst det er eit behov for å vite det – så må ein rett og slett rekne på det sjølv 🙂

Etter både personlig erfaring med vektnedgang og kaloritelling, ernæringutdannelse, ernæringsveiledning og ikkje minst ein stor lidenskap for mat og ernæring, så har eg en del matvarekunnskap og veit som regel ca. Kaloriinnhold i oppskrifter heilt ubevisst. Det er ikkje så mykje tankekraft som skal til før eg kan sjå antall kalorier i oppskriftene mine når folk spørr… men eg er verken interessert i å tenke på det eller spre kaloritelling-budskap på mine kanaler.

Det skal seiast at det absolutt er argument for å telle kalorier i perioder for å få eit meir bevisst forhold til kva ulike matvarer og måltider inneholder. Det har eg sjølv gjort, og kjem kanskje til å gjere igjen i visse tilfeller. Mange kan virkelig få seg en skikkelig aha-opplevelse når det kjem til både mykje energi, lite energi, sammensetning av måltider og fordeling av makronæringsstoff. Men, dette gjelder ikkje folk flest! For folk flest holder det med sunn fornuft, porsjonskontroll, svolt- og metthetsfølelse. For folk flest er det ikkje nødvendig eller eit ønske om å vite antall kalorier. Kalorier er berre eit tall, og seier INGENTING om kor sunt eller næringsrikt noke er – og det trur eg og at veldig mange gløymer.

I mine kanaler ønsker eg eit fokus på MATGLEDE med sunnare alternativ. Må du vite antall kalorier i mine oppskrifter er det heilt greit – eg dømmer ingen – men du får ikkje det svaret av meg. Så vær så snill å slutt å spørre meg, ta ansvaret i egne hender og rekn ut kaloriane sjølv♥

17 kommentarer

 1. Heier på denne tankegangen, Linda 🙂

 2. Jipp, jippi, jippi! Fokus på kalorier kan slå veldig feil ut. Sunn, god og variert mat skal nytes, ikke telles. God onsdag

  1. God onsdag til deg og <3

 3. Enkelt, greit og konsist – en fin post!

 4. Brukar mange av dine oppskrifter både frå nettsida og bøkene dine. Rettane dine er nydelige og sunne. Eg tenker faktisk ikkje på kaloriene når du har laga oppskrifta

  1. Så hyggelig å lese, Inger 😀

 5. Så bra at du står imot presset!! Æ heie på dæ og det du står for!

 6. Wibeke Brunvær Nilsen

  Hva tenker du om pulver som f.eks Herbalife, som måltidserstatter, som hjelpemiddel til vektnedgang?

  1. Ikkje noko å bruke pengane på. Vanlig mat er meir enn bra nok, pulver kan på ingen måte erstatte eit måltid 🙂

 7. Hvis folk vil vite hvor mange kalorier, så er det bare å legge inn alle ing i Lifesum appen, og dele det opp på antall porsjoner

  1. Eller bare spise til de er forsynt ☺️☺️ Elsket dette innlegget, Linda

   1. Så kjekt å lese Sunniva 😀

  2. Ja, det er en enkel sak 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *