Ekstra næringsrik blåbær- og jordbærsmoothie

Annonse Lauritz Ålesund

Vi går mot sommar og lysare tider, og smoothie blir gradvis ein større del av kostholdet for tida. Eg lager smoothie i alle farger og konsistenser, og digga det rett og slett! Idag har eg en kjempegod oppskrift til dåkke som inneholder både frukt, bær, grønnsaker, godt med protein og ikkje minst sunne fettsyrer i form av Lauritz Olivenolje med omega 3:

Smoothie er en perfekt måte å bruke opp litt diverse frukt og grønnsaker på, og me litt forskjellig i kjøleskapet blei det en god miks av alt mulig oppi her. Men, du trenger på ingen måte å følge oppskrifta slavisk, bruk det du har heime av frukt. bær og grønt 🙂

I denne brukte eg:
♦ 200 g fryste blåbær
♦ 200 g fryste jordbær
♦ 1/2 eple
♦ 3 gode never spinat
♦ litt brokkoli
♦ 1 liten boks vaniljekesam – 300 g
♦ 3 ss vaniljeprotein (kan fint sløyfast)
♦ 2 ss Lauritz Olivenolje med omega 3 – naturell

Hadde alle ingrediensane i ein blender og kjørte til ein klumpfri smoothie, deretter tok eg oppi Lauritz Olivenolje heilt til slutt og miksa den lett inn.

PS! Hugs å smake til smoothien og juster med ekstra væske om du ønsker ein anna konsistens 🙂

Oppskrifta gir 2-3 porsjoner som eit lite måltid eller mellommåltid. Ønsker du smoothien som eit fullverdig måltid kan du gjerne bruke litt ekstra topping eller større porsjon, alt ettersom 🙂

Lauritz Olivenolje med omega-3 får du i fire ulike smaker: naturell, kvitløk, sitron og basilikum. Desse oljene er heilt perfekt å tilsette i kalde oppskrifter for å øke næringsinnholdet, sikre deg din daglige dose med omega 3 og/eller gi smak til maten♥ Min favoritt er naturell, for den passer til alle slags oppskrifter – søte som salte!

Mange veit at omega-3 er viktig for helsa vår, men kvifor er det egentlig det?

Omega-3 er en betegnelse på en gruppe flerumetta fettsyrer som er viktige for at kroppen skal fungere optimalt. Kroppen klarer ikkje å produsere dei viktige omega-3 fettsyrene (EPA og DHA) sjølv, så vi må tilføre desse gjennom kostholdet vårt. Dette ved å for eksempel ete fet fisk, ta kosttilskudd eller bruke Lauritz Olivenolje med Omega3 direkte i maten din. Lauritz Olivenolje med Omega3 inneholder 40% norsk torskolje,og det er kun 0,5 spiseskei som skal til daglig for å opprettholde en normal hjerte-, hjerne- og augehelse. Det er virkelig superenkelt å få til når du kan tilsette det rett i maten din!

Lauritz Olivenolje med omega 3 kan du bestille eller lese meir om HER 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *