Poke bowl – fargerik pokébolle med salmalaks!

God torsdag!

Forrige fredag når eg skulle handle til helg, så fant eg salmalaks i datodisken. Det var ein solfylt, fin fredag og eg fekk akutt lyst på poke bowl til middag. Pokébolle som det heite på godt norsk er ein forenkla variant av sushi der du har alle ingrediensane i ein bolle. Det er skikkelig godt, veldig lettvint og du kan variere ingrediensane etter akkurat det du liker!

Eg vil påstå at salmalaks, ris og soyasaus er dei tre hovedingrediensane her, og utover det er det berre å supplere med ulike typer frukter og grønnsaker. Du kan og variere soyasausen med forskjellige typer sauser og dressinger, men eg gjor det rett og slett enkelt med rein soyasaus 🙂

Her er ingrediensane eg brukte i min pokébolle:
→ Salmalaks
→ Ris kokt etter anvisning på pakken, deretter avkjølt
→ Edamamebønner
→ Moden mango
→ Baby leaf mix
→ Sylta rødløk – oppskrift her
→ Avokado
→ Agurk
→ Rista sesamfrø og soyasaus som topping

Det einaste eg kjøpte til denne middagen var salmalaksen. Resten av ingrediensane hadde eg i kjøleskap/fryser/kjøkkenskap fra før 🙂

Salmalaksen var på ca. 300 gram, og det var perfekt mengde for meg og sambuaren 🙂

Eg vil og berre vise denne mangoen her, som eg fekk ENORMT mange tilbakemeldinger på…

«Koffor kjøper du dårlig mat?»
«Denne mangoen er jo ikkje bra å ete. Sikker muggen!»
«Du sparer verken penger eller miljøet visst du kjøper mat som du likevell må kaste»

En ting er sikkert, folk har fortsatt vanvittig mykje å lære når det kjem til det med å kaste mat… Denne mangoen her var heilt perfekt! Skallet utapå var skrukkete og flekkete, men eg kjente på mangoen før eg kjøpte den – og den hadde fortsatt ein fin konsistens.

Eg skar kun vekk det heeeilt ytterste skallet, og mangoen var uke fin inni! Vær så snill å gi maten en sjanse før den går i boss – dette gjelder alt av mat. Sjå-lukte-smake♥

PS! Hadde derimot mangoen vert brun/alt for overmoden eller lignande, så hadde eg skjært den opp i biter og fryst den til å bruke i smoothie seinare 🙂

Det blei en liten avsporing her, men eg kan ikkje få sagt dette nok. Med det håper eg at denne pokébollen kan friste, eg synes vertfall det var skikkelig godt, og dette er noko som passer like god kvardag som helg 😀

8 kommentarer

 1. Folk er rare ,bare de ser en liten flekk på frukt og grønnsaker så hiver de det 🙁

  1. Ja, dessverre er det slik hos mange :/

 2. Takk for nok en flott ukemeny. Jeg ville bare si at jeg bruker ofte byggrynsris istedenfor hvit ris. Det smaker også fortreffelig. Har også med hell brukt det istedenfor sushiris. Og rett og slett blandet i riseddik og sukrin+. Som i sushiris. Og…når det gjelder mat som man kan redde er jeg sååå enig. Se. Lukt. Smak.
  Hilsen Mona

  1. Takk for tips, Mona! Det skal eg absolutt prøve 🙂 Eg ete aldri (svært sjelden vertfall) ris utenom til sushi/poke bowl, men skal prøve byggryunsris ein gang også 😀

 3. Kari Kvåle Faleide

  Takk for veldig inspirerande innspel. Eg brukar mange av oppskriftene dine, men sidan eg gjennom eit langt liv er så sjølvsikker at eg tek litt av det eg har. Eg kjøper ofte datomat og legg det i frysen om nødvendig.
  Frå min barndom i Sogndal la mor alltid på nystråken duk til helga og sølvtøyet var i dagleg bruk. Difor vil eg framheva kor eg likar du legg sølvtøyet fram i fotografia dine. Det et jo absolutt gjenbruk. Eit anna gjenbruk eg svermer for er stoffserviettar med serviettring. Brukar same serviett heile veka gjerne. Litt stryking, men mindre boss
  Ha ei god veka

  1. Hei Kari! Kjekt du liker gjenbruken min 🙂 Eg kjøper faktisk 90% av alt bloggstæsj o.l på gjenbruksbutikk, og ikkje minst har eg arva mykje fra besteforeldra mine. Godt tips med servietten, det skal eg ta med med vidare 🙂 Ha en fin søndagskveld og god kommande veke!

 4. Hei Linda 🙂 Denne oppskrifta så nammmmm ut, skal teste ut! For noen fine farger ilag…

  Og så må jeg si.. at jeg blir SÅ oppgitt av folk som slenger rundt seg med kommentarar ala det du nevner om mangoen… det er så trist rett og slett, å se hvor naive, uvitende og negative folk tydeligvis tør (!!) å være i ett kommentarfelt. Man hadde jo ikke vært hjemme hos noen og bare «æsj, den frukten må du kaste, er du dum eller?» facetoface, hadde man?!

  Jeg heier på deg og synes du er et SÅ bra forbilde som sprer budskapet om å redde mat <3 Fortsett med det!! Og ha en fin uke videre 🙂

  1. Tusen takk Ingvild! Det er nok mykje uvitenhet der ute, men eg gjer vertfall det eg kan for å belyse dette temaet og gjere folk oppmerksomme på å bli flinkare til å stole på sansane sine 🙂

   Håper pokebowlen faller i smak <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *