Supersaftig, sukkerfri sjokoladekake

Dette er utvilsomt den saftigaste sjokoladekaka uten sukker eg har laga! Skikkelig fudgy i konsistens og ikkje minst nydelig på smak.

Eg spurte på instagram kva sukkerfri kake dåkke ønska dåkke til mai måned, og eg fikk inn kjempemange forslag. Mange av oppskriftene har eg fra før. Sjokoladekake har eg og fra før, men eg fikk ganske mange ønsker om ein ny variant med desse kriteriene:

♦ Enklare enn Toro å lage
♦ Oppskrifta i en liten langpanne
♦  Ei sjokoladekake som faller i smak hos dei yngre
♦ Smakfull og skikkelig saftig

Dette føler eg vertfall eg har fått til med denne oppskrifta her 🙂

Du trenger, kaka:
• 3,5 dl kefir
• 2 store egg
• 2 ss smør (30 g)

• 150 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl
• 50 g havremjøl (eller anna grovt mjøl)
• 50 g kakao
• 1 ts natron
• 100 g sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 200 g sukker)

Sjokoladeglasur:
• 40 g smør, smelta
• 50 g sukrinsirup gold (eller anna lignande sirup)
• 100 g kremost naturell (kremgo, philadelphia eller snøfrisk)
• 70 g sukrinmelis
• 20 g bakekakao
• 1 ss kruttsterk kaffe
• en god klype salt
• eit godt dryss ekte vaniljepulver (om du har)

→ Bland sammen alle dei tørre ingrediensane
→ Visp og sammen kefir og egg
→ Smelt smøret

→ Visp tørrvarene inn i det våte og avslutt med å røre inn smøret

→ Hell røre i ein form på 20×30 cm eller anna form med ca. tilsvarande areal. Det går heilt fint at den er litt større eller litt mindre. Hugs bakepapir!

→ Steik på 180 grader, over-undervarme i 20-25 minutt. Sjekk underveis i steiketida. Kaka skal berre akkurat vere gjennomstekt – det er heilt greit med litt kake på sjekkepinnen – pass på å ikkje steike for lenge! Bedre med litt for lite enn litt for lenge 🙂

→ Avkjøl kaka på rist.

→ Lag glasuren: visp lett sammen alle ingrediensane utenom kremost – denne visper du inn til slutt. Smak til, kanskje du vil ha litt meir søtning/kakao/kaffesmak på glasuren. Bre over kaka.

TIPS OG ALTERNATIV♥

Må du ha glutenfri kake? Bytt ut mjølet med glutenfritt mjøl. Min anbefaling er en kombinasjon av to ulike, nøytrale mjøltyper. Med nøytrale mjøltyper meiner eg mjøl som ikkje har en veldig dominerande smak eller egenskap (mørkt bokkveitemjøl smaker f.eks litt sand og lavkarbo mjøltyper som mandelmjøl og kokosmjøl gir berre smuldrette og tørr kake). Bruk den mjøltypen du pleier å lage vellykka, glutenfri kake med 🙂 Lys bakemiks, jyttemjøl etc.

Som det står i ingredienslista kan du bruke anna søtning enn sukrin+ i kaka. Sukrin+ er dobbelt så søtt som sukker, så pass på at det blir riktig mengde ut ifra søtningsgrad 🙂 Du kan sjølvsagt bruke sukker om du vil det også.

Det er ikkje ofte eg baker sukkerfri kaker (eller bakst generelt) med Sukrin lengre –  det skjer berre noken ganger i året. Men når eg først då baker, så skal det bli eit skikkelig godt resultat – og det blei det absolutt denne gangen også♥

PS! Har fleire andre sjokoladekaker i arkivet også. Søk på «sjokoladekake» i søkefeltet. Har også massevis av andre oppskrifter under «kaker» om det er andre kakeoppskrifter du ser etter 🙂

Håper denne faller i smak hos mange av dåkke! Eg kjem nok med enda en ny kakeoppskrift før helga, så følg med 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 kommentarer

  1. Kva anbefales istedenfor kefir dersom ein skal lage laktosefri?

    1. Du kan evt prøve laktosefri viola naturell (syrna melk) 🙂

  2. Kjempegod, saftig og enkel

    1. Ikkje sant!! 😀

  3. Heidi Fagerli

    Hei.
    Hvorfor bruker du sukrin i bakst?
    Jeg vil bruke rårørsukker eller kokosblomstsukker i sjojoladekaken. Vil tro den blir like god. Ha en fin kveld

    1. Hei. Ja, men visst du leser innlegget så står det at du kan bruke anna søtning. Så du bruker no det du vil 🙂

      Eg foretrekker Sukrinvarianter av sukkerfri og alternativ søtning. Rårørsukker og kokosblomstsukker er ikkje sukkerfritt, og det er halve poenget med oppskriftene eg deler 🙂

  4. Vil kaken bli like saftig og god, om man bruker mager kesam istedenfor kefir?

    1. Nei, det vil ikkje gi samme resultat 🙂

  5. Therese Gjerset

    Hei! Denne skal prøvast 🙂 Har berre sukrin gold i hus. Kan eg bruke det i staden for sukrin +? Kor mykje skal eg benytte i tilfelle?

    1. Ja, dobbel mengde 🙂 Håper den smaker!

  6. Hei! Leste helt feil i oppskriften, og trodde det var vanlig sukrin gold det stod, ikke sirup.. kan man lage den uten sirupen?

    1. Det går fint, men det blir litt forskjell i smak 🙂 Du kan evt bruke honning visst du vil og har det!

  7. Erin Salvesen

    Det så ut som ei god kake! Vet du noe om karbohydratinnhold?

  8. Har du erfaring med å fryse kaken med glasuren?

    1. Det går heilt fint 😀

  9. Mona Elisabeth

    Nå har jeg laget denne kaken to ganger på en uke. Første gangen ble den helt rå inni. I dag ble den stekt lenger, men det ble et merkelig resultat. Den hever seg overhode ikke, blir underlig ‘gummiaktig’ og smaker ikke godt. Det ble rett i søpla med denne også, dessverre.
    Det er så synd, jeg har diabetes 2 og prøver og prøver, men jeg får altså ikke til å bake noe som helst med sukkerfritt søtstoff. Jeg brukte tagatesse, men det er ikke å få tak i lenger. (((sukk)))

    1. Eg forstår heller ikkje kva som går gale her rett og slett!