Pannestekt torsk med bacon & jordskokkpurè

God fredag folkens!

Forrige helg lagde vi dette her som søndagsmiddag, og det var SÅ godt! Eg måtte berre knipse noken bilder så eg kunne dele middagen med dåkke, sjølv om oppskrifta ikkje er 100% konkret 🙂

Pannestekt torsk, bacon, jorskokkpurè og brokkolibuketter:

→ Start med jordskokkpuré. Beregn 300-350 g pr. person ferdig skrella. Skrell jordskokk, del opp i mindre biter og ha i en kjele. Hell oppi melk (evt en kombinasjon av melk og fløyte) til det akkurat dekker jordskokken. Sett på kok under lokk til jordskokken er mør. Mos deretter med stavmikser til en klumpfri mos, smak til med salt og pepper. Juster eventuelt med litt meir melk/fløyte til den konsistensen du ønsker.
Mens jordskokken koker kan du steike bacon og sette til side. 
→ Steik torskefileter
eit par minutt i smør på begge sider, til tosken flaker seg.
→ Damp/kok brokkolibuketter.
Eg koker i ca. 1 minutt.

Dette var virkelig ein kjempegod kombinasjon altså! Jordskokkpurè har ein unik og god smak som passer perfekt til kjøtt og fisk – anbefaler virkelig å prøve det om du ikkje har gjort det enda♥

Håpe noken er frista til å prøve 😀

God fredag!!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *