Turanbefaling: 7-dagers hytte til hytte tur i Breheimen

Hei godtfolk!

Idag har eg lyst til å dele en ny turanbefaling med dåkke. Denne beskrivelsen har eg allerede delt på turkontoen min @lindatilfjells på instagram, følger du ikkje meg der allerede og er turinteressert, så deler eg mykje turtips der 🙂 Her på bloggen begynner å bli nokon tips & anbefalinger i arkivet også, og her er det eg har ifra før:

Turanbefaling: 6-dagers hytte til hytte tur på Dovrefjell
Rallarvegen – «Noregs vakraste sykkeltur»
Vetvika – ei nydelig, skjult naturperle
Turanbefaling: Norge på tvers!
Ein opplevelse du seint vil gløyme: Via Ferrata Loen!

PS 1! Beklager litt langt innlegg (hehe) – men det er aller mest bilder, og ikkje så mykje tekst :):)

PS 2! Rutene stort sett greit merka, men kart og kompass (og vite korleis ei bruker dette) er alltid viktig på slike turer!

Eg har fortsatt noken innlegg eg har lyst til å dele før sommaren, men idag kjem vertfall ein ny anbefaling med full beskrivelse av både dagsetapper, hytter og transportlogistikk. Sommaren 2019 gjekk nemlig sommerturen vår med fjellsekk til vakre Breheimen. Breheimen er kjent for sine mange breer, djupe daler og høge topper. Naturen er grønn, vill og spektakulær. Her er det ikkje mykje flate vidder, men derimot mange bratte høgdemetere både opp og ned. Eit fantastisk turområde som havner langt oppå mi favorittliste♥

Denne sommaren gjekk vi ein 6-7 dagers tur som starta ved Turtagrø Hotell. Vi hadde ein 4-timers kjøretur dit, og gjekk etappe 1 samme dagen. Turen avslutter med Sognefjellshytta, og herfra kan ein ta buss/taxi/ haike dei 16 km til Turtagrø hotell for å komme tilbake til bilen 🙂 På denne turen er det en blanding av sjølvbetjente (SB) og betjente (B) hytter, noko vi trivast veldig godt med iallefall. Vi hadde og en blanding av skikkelig fint shorts- og tskjorte-vær, og skikkelig drittvær med mykje regn, tåke og vind, hehe… 😉

Etappe 1: Turtagrø hotell – Stølsdalen (SB) 12 km – 800 m ↑ – 600 m ↓
Ein kortare etappe i nydelig, grønt terreng og tydelig sti! Heldige med været og det var deilig 🙂

Etappe 2: Stølsdalen – Nørdstedalseter – Arentzbu (SB) 31 km – 1700 m ↑  og 1900 m ↓
Stølsdalen – Nørdstealsseter: 15 km – 900 m ↑  og 1000 m ↓
Nørdstealsseter – Arentzbu: 16 km – 800 m ↑  og 900 m ↓

Denne etappen vil eg i utgangspunktet anbefale å dele opp med overnatting på Nørdstedalseter, vi måtte slå sammen etappen for å få en kabal til å gå opp. Vi hadde nydelig vær og en fantastisk fin langtur, men med mange høgdemeter i tillegg til etappelengden, så er ikkje dette en tur for alle. Derfor blei vår tur 6 dager, sjølv om eg vil anbefale den som 7 dager 🙂 Istedenfor tok vi en god lunsj på Nørdstedalsseter, og kom tilbake til hytta på etappe 5 🙂

Etappe 3: Arentzbu – Sprongdalshytta (SB) 17 km – 900 m ↑  – 500 m ↓
Nok en etappe i grønt og nydelig terreng, ikkje minst deilig vær!

Etappe 4: Sprongdalshytta – Sota Sæter (B) 20 km – 350 m ↑  – 900 m ↓
Etter 4 dager på tur var det veldig godt å komme fram til ei betjent hytte med dusj og matservering. Heilt fantastisk!

Etappe 5: Sota Sæter – Nørdstedalseter (B) 25 km – 1300 m ↑  – 1100 m ↓
Denne etappen starta vi i grønt og skjønt terreng, som fort gjekk over i stein og ur. Det blei og nokon våte elvekryssinger og ikkje minst hadde vi litt dårlig vær med tåke, regn og vind, så vi måtte søke ly i dei korte pausane.


Etappe 6: Nørdstedalseter – Sognefjellshytta (B) 26 km – 1400 m ↑  – 900 m ↓
Siste etappen gjekk til Sognefjjellshytta, og denne dagen hadde vi det verste turværet eg har vore borti! Kraftig vind, pøsregn og lite sikt. Eg var gjennomvåt i alle kriker og kroker på kroppen, så det var jammen godt å komme fram! Vi starta i grønt terreng, gjekk over til grusvei og dei siste 2 km på asfalt bort til Sognefjellshytta.

Fra Sognefjellshytta hoppa vi på bussen til Turtagrø hotell. For to år sidan gjekk bussen rundt klokka 18, så den rakk vi heilt fint etter dagsetappen 🙂 Så køyrte heimover igjen med nok en minnerik og fantastisk turopplevelse i bagasjen 🙂

PS! Vår opprinnelig plan var å ha ein 8 dagers tur. Fra Sognefjellshytta skulle vi vidare til Fanaråken via Skogadalsbøen (22 km) og deretter fra Fanaråken til Turtagrø Hotell (9 km). Pga eit ekstremt dårlig vær bestemte vi oss for å takke med 6 dager, og derfor blei det litt kluss i transportlogistikken, men det var i utgangspunktet null problem.


Er dette en tur du kunne tenke deg og gått? 😀 Det er vertfall en tur eg VIRKELIG kan anbefale, så eg håper nokon av dåkke har blitt inspirert! Gi meg gjerne en tilbakemelding om de ønsker fleire slike turtips/anbefalinger her på bloggen, det tar veeeldig lang tid å skrive innlegg som dette, så er det forgjeves er det ikkje så kjekt å bruke tid på det♥

PS! Følg meg på @lindatilfjells på instagram for masse turglede og inspirasjon!

12 kommentarer

 1. Helt gull med slike innlegg for inspo!

  Hvor går turen i år? 🙂

  1. Så bra, Karen! I år går turen til Stølsheimen 😀

 2. Utrulig kjekt innlegg!! Fantastisk om du orker å komme med fleire slike altså. Hadde og vore kjekt med tips om litt kortare turar. Feks. tre-firedagerstur, om du har gått nokon slike.

  Eit spørsmål eg har om denne turen, er kva utlegga blei på totalt for overnatting? Er vell rundt 3-400kr på ubetjent og 1000kr på betjente, eller? Kjedelig at det fort blir litt dyrt om ein må overnatte på betjente hytter.

  Veldig kjekt å følge deg på blogg og instagram! Du gjer ein god jobb:)

  1. Hei! Tre-fire dagers turer har eg faktisk ikkje gått, men der har turistforeningen laga mange ulike beskrivelser og turtips som kan vere verdt å sjekke ut 😀

   Ei natt på sjølvbetjent hytte koster 285 kr og på betjente hytter kjem det heilt an på kva du ønsker inkludert av mat osv. Ein kan slippe litt billigare unna, men også få det dyrare på dei betjente hyttene, men prisoversikt finner du her: https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/turistforeningen/files/0d346efc3a2b43a6ee0b066fc589b112bed49c5c.pdf 🙂

   Takk Linn 😀

 3. Hei Linda! Takk for fine turtips! I sommer skal jeg gå «Rondane på langs» med DNT. Det gleder jeg meg stort til. De har selvfølgelig en tips til pakkeliste, men jeg lurte på om kanskje du kunne skrive et innlegg om hvordan du tenker og hva du tar med deg av klær og utstyr på en sånn langtur som dette? Jeg ser at sekken din ikke er så stor 😉 Jeg er fortsatt såpass ny på fjellturer at jeg blir med DNT på tur, men drømmen er å kunne legge opp mine egne sånn som dere gjør etterhvert 🙂

  1. Heisann! Eg har planer om å skrive eit pakkeliste-innlegg faktisk 😀 Men den er nok ganske lik DNT sitt forslag til pakkeliste. Spennande med Rondane på langs, det høyres ut som ein veldig fin tur 😀

 4. Så gøy å lese 🙂 Jeg skal gå breheimen i sommer, med min sønn på 14 og hund. Pga pandemien og hund velger vi å ta med telt, men ser jo at dette kan bli en laaang og tung tur. Men tror det blir en fantastisk opplevelse 🙂 Velger å sette av 14 dager på en runde man kan gå på 7 dager. Men pga vær og terreng vil vi være på den sikre siden, skal jo ha litt kos på tur og 😉 Kom gjerne med flere turtips 🙂 Stølsheimen har jeg aldri vært i så den gleder jeg meg til å lese reiseskildring fra 😉

  1. Fleire turtips kjem! Kva rute skal du gå i Breheimen? Berre å glede seg altså, det er nydelig 😀

   1. Planen er fra Skjolden, opp Mørkridsdalen, forbi vannet til mot Arentzbu- Sprongedalshytta-Sota sæter- Nørstedalsseter- Arentzbu- og ned den andre stien ned Mørkridsdalen tilbake til Skjolden. Tar gjerne imot tips og lure råd hvis du har noen

   2. Høyres spennande ut! Mange fine plasser der 😀 har ikkje noken spesielle tips anna enn å nyte turen og ta turen innom Nørdstedalsseter – mi favoritt betjente hytte!

 5. Takk for inspirasjon og god turbeskrivelse! Har testet ut deler av ruten i telt i sommer etter at jeg så innlegget ditt! Kjekt med oppsummering av km og høydemeter opp og ned 🙂

  1. Så hyggelig, Lise 😀 Håper du hadde in fantastisk tur!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *