Linda Stuhaug

Annonse

4. juni 2021

Potetbåter & fiskeform med grønnsaker på grillen!

Potetbåter & fiskeform med grønnsaker på grillen!
God fredag alle sammen!
Grillsesongen er virkelig i gang, og noke eg vertfall skal grille meir i år er… FISK! Det er jo heilt fantastisk godt med ulike typer fisk på grillen, og det er jo utallige måter å lage det på. Tidligare denne veka lagde eg potetbåter & fiskeform med grønnsaker på grillen, og det har eg lyst å dele med dåkke idag 🙂 Heilt nyyydelig smakte det!!
Til 4 porsjoner:
POTETBÅTER
  • 6-8 poteter
  • Rapsolje og krydder
Del opp i tynne båter. Ha over litt olje og valgfritt krydder. Legg i en aluminiumsform og sett på grillen. Eg brukte full styrke (200-250 grader) og grilla potetbåtane i ca 35 minutt med lokket igjen. Viktig å vende underveis!
FISKEFORM MED GRØNNSAKER
  • 4 ørretfileter/laksefileter
  • 6 gulrøtter
  • 1/2 purreløk
  • 1 pk aspargestopper
  • Litt soyasaus
  • Salt og pepper
Skjær purreløk og gulerøtter i tynne strimler (eller bruk spiralizer på gulerøtterne, det gjor eg!). Del aspargestoppane i to og ha grønnsakene i bunnen av en aluminiumsfolie med ørreten oppå. Ha over soyasaus, salt og pepper. Legg på grillen sammen med potetene dei siste 15 minuttene, eller til ørreten er gjennomstekt.
Så er det berre å servere middagen, gjerne med en klatt rømme eller kesam. Nydelig, og en perfekt, sommerlig fiskemiddag på grillen!
Velbekomme♥

God fredag alle sammen!

Grillsesongen er virkelig i gang, og noke eg vertfall skal grille meir i år er… FISK! Det er jo heilt fantastisk godt med ulike typer fisk på grillen, og det er jo utallige måter å lage det på. Tidligare denne veka lagde eg potetbåter & fiskeform med grønnsaker på grillen, og det har eg lyst å dele med dåkke idag 🙂 Heilt nyyydelig smakte det!!

Til 4 porsjoner:

POTETBÅTER

  • 6-8 poteter

  • Rapsolje og krydder

Del opp i tynne båter. Ha over litt olje og valgfritt krydder. Legg i en aluminiumsform og sett på grillen. Eg brukte full styrke (200-250 grader) og grilla potetbåtane i ca 35 minutt med lokket igjen. Viktig å vende underveis!

FISKEFORM MED GRØNNSAKER

  • 4 ørretfileter/laksefileter

  • 6 gulrøtter

  • 1/2 purreløk

  • 1 pk aspargestopper

  • Litt soyasaus

  • Salt og pepper

Skjær purreløk og gulerøtter i tynne strimler (eller bruk spiralizer på gulerøtterne, det gjor eg!). Del aspargestoppane i to og ha grønnsakene i bunnen av en aluminiumsfolie med ørreten oppå. Ha over soyasaus, salt og pepper. Legg på grillen sammen med potetene dei siste 15 minuttene, eller til ørreten er gjennomstekt.






Så er det berre å servere middagen, gjerne med en klatt rømme eller kesam. Nydelig, og en perfekt, sommerlig fiskemiddag på grillen!

Velbekomme♥

Annonse

2 Kommentarer

J

Jannicke

26. juli 2021

Kor kjøper du de store formene ? Må testes , så utrolig godt ut .

Linda Stuhaug

27. juli 2021

Klarer ikkje hugse akkurat kor dei er kjøpt, men kjøper slike på matbutikker eller Europris 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg