Linda Stuhaug

Annonse

12. juni 2021

Smakfulle, fylte grønnsaker!

Smakfulle, fylte grønnsaker!
Hei!
Lure du på kva du skal ha som lørdagsmiddag idag? Igår hadde vi fylte grønnsaker etter gammalt, og det var så godt! Kanskje det kan vurderast til kvelden? 🙂
På planen stod egentlig fredagstaco, men under handleturen kom vi over squash og store sopp på #datotilbud så då var det eit enkelt valg å bytte! Dette lager vi mykje i perioder, og no var det ei stund sida sist – og det var faktisk heilt nydelig!
TIPS! Her har vi altså brukt squash og sopp, men du kan bruke andre grønnsaker også. Paprika, aubergine og løk er andre klassikere. Vi fylte grønnsakene med ein smakfull kjøttsaus, men her må du gjerne bytte karbonadedeig med f.eks kidneybønner for vegetarvariant 🙂
Vi brukte (til 2 personer): ♦ 400 g karbonadedeig ♦ «Innmaten» fra grønnsakene ♦ 2 fedd kvitløk + 1/2 chili ♦ 2 ss tomatpuré ♦ 1 kartong (400g) hakka tomater ♦ Godt med krydder ♦ Ost ♦ 1 squash ♦ 3 store (!) sopp
Slik gjer du: 1. Skrap ut innmaten fra squashen og soppen – heilt ut i kanten på grønnsakene. 2. Hakk det opp og steik med finhakka kvitløk og chili eit par minutt. Tilsett karbonadedeig og gjennomsteik. 3. Ha oppi tomatpuré og hakka tomater. La det småputre noken minutter til ein fyldig kjøttsaus. 4. Smak til med krydder. Her bruker du det du har! Eg brukte salt, pepper, paprikakrydder og pizzakrydder (tørka urter). 5. Fyll grønnsakene med blandinga, topp med ost og steik på 200 grader til osten er godt smelta og gyllen.
Voila! Så er det berre å servere med det tilbehøret du ønsker! Vi hadde ein frisk salat med sylta rødløk, fetaost og kesam-dressing 🙂 Velbekomme og god lørdag♥

Hei!

Lure du på kva du skal ha som lørdagsmiddag idag? Igår hadde vi fylte grønnsaker etter gammalt, og det var så godt! Kanskje det kan vurderast til kvelden? 🙂

På planen stod egentlig fredagstaco, men under handleturen kom vi over squash og store sopp på #datotilbud så då var det eit enkelt valg å bytte! Dette lager vi mykje i perioder, og no var det ei stund sida sist – og det var faktisk heilt nydelig!

TIPS! Her har vi altså brukt squash og sopp, men du kan bruke andre grønnsaker også. Paprika, aubergine og løk er andre klassikere. Vi fylte grønnsakene med ein smakfull kjøttsaus, men her må du gjerne bytte karbonadedeig med f.eks kidneybønner for vegetarvariant 🙂

Vi brukte (til 2 personer):
♦ 400 g karbonadedeig
♦ «Innmaten» fra grønnsakene
♦ 2 fedd kvitløk + 1/2 chili
♦ 2 ss tomatpuré
♦ 1 kartong (400g) hakka tomater
♦ Godt med krydder
♦ Ost

♦ 1 squash
♦ 3 store (!) sopp

Slik gjer du:
1. Skrap ut innmaten fra squashen og soppen – heilt ut i kanten på grønnsakene.
2. Hakk det opp og steik med finhakka kvitløk og chili eit par minutt. Tilsett karbonadedeig og gjennomsteik.
3. Ha oppi tomatpuré og hakka tomater. La det småputre noken minutter til ein fyldig kjøttsaus.
4. Smak til med krydder. Her bruker du det du har! Eg brukte salt, pepper, paprikakrydder og pizzakrydder (tørka urter).
5. Fyll grønnsakene med blandinga, topp med ost og steik på 200 grader til osten er godt smelta og gyllen.



Voila! Så er det berre å servere med det tilbehøret du ønsker! Vi hadde ein frisk salat med sylta rødløk, fetaost og kesam-dressing 🙂 Velbekomme og god lørdag♥

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg