Annonse
15. juni 2021
Fiskesuppe av det du har heime!
God tirsdag!
Vi er i midten av juni, men vertfall her på Vestlandet virker det meir som høst. Det er ikkje meir enn 8-9 grader og dei siste dagane har det stort sett bøtta ned… På slike regnværsdager er det godt med noke varmt i skåla, og i forrige veke lagde eg denne fiskesuppa av diverse #matredda fisk fra fryseren, #utgåtte meieriprodukt fra kjøleskapet og dei grønnsakene eg fant i kjøleskapsskuffa – både fine og litt slappe grønnsaker.
Ei skikkelig reste-fiskesuppe, med andre ord! Oppskrifta blei til av det vi hadde heime, og det blei ei nydelig, krema fiskesuppe som eg har lyst å dele med dåkke 🙂
Eg skriver ned dei ingrediensane eg brukte, men du må gjerne bytte laks og torsk med anna type fisk/skalldyr, brokkoli, gulrot og blomkål med andre typer grønnsaker etc!
Eg brukte (til 5-6 personer)
♦ ca. 700 g torsk
♦ 250 g laks
♦ 1 brokkoli
♦ 1 blomkål
♦ 8 mellomstore gulrøtter
♦ 1 beger creme fraiche
♦ litt kremfløyte (ikkje nødvendig)
♦ 2 fiskebuljonger
♦ 10-12 dl vatn
♦ 4 ss maisenna blanda med 0,5 dl vatn
♦ salt og pepper
Slik gjer du:
→ Kutt alle ingrediensane i passelige biter.
→ Kok opp vatn med buljong, creme fraiche og fløyte om du har. Ha oppi gulrot, blomkål og brokkolistilken. La det småkoke i 6-7 minutter.
→ Rør maisenna ut i vatnet og tilsett i ein tynn stråle mens det koker og du rører godt. Juster eventuelt med meir/mindre maisennablanding alt etter kva konsistens du ønsker på suppa.
→ Tilsett deretter fisken og brokkoli. La suppa trekke i 5-10 minutter, til fiskebitene er ferdige. Smak til med salt og pepper.
Eg fant også denne i kjøleskapet, utgått på dato for ein måned sidan – men smakte like godt 🙂 Så slang også oppi resten oppi kartongen sammen med creme fraîchen som også var #matredda og utgått på dato.
Så er det berre å servere! Vi hadde heimelaga surdeigsbrød til som fekk seg en runde i brødristaren 🙂
Matredder-middag på sitt beste! Kjempegodt, sunt og enkelt!
Annonse
SKRIV EN KOMMENTAR