Linda Stuhaug

Annonse

Sukkerfri rabarbrakake med innbakt vaniljekrem

Sukkerfri rabarbrakake med innbakt vaniljekrem
God fredag alle sammen!
Håpe dåkke fortsatt har rabarbra i hagen eller kjøleskapet – for den kaka her var virkelig god altså! Sukkerfri rabarbrakake med innbakt vaniljekrem – tittelen seier vell berre sitt, eller kva? 😉
Så, skal du bake ei sukkerfri kake med årets rabarbra, bak denne! Og når dei norske jordbæra kjem (eg har vertfall ikkje sett dei her enda) så blir det fleire oppskrifter med rabarbra og jordbær i kombinasjon. Det er nemlig fantastisk godt♥
Til kakerøra trenger du: ♦ 2 store egg ♦ 100 g kesam original* ♦ 100 g speltmjøl eller kveitemjøl ♦ 50 g havremjøl (evt. meir speltmjøl/kveitemjøl) ♦ 50 g sukrin gold * ♦ 25 g sukrin+ * ♦ 0,5 dl melk eller 3 eggekviter (fra vaniljekremen) ♦ 2 ss smør, smelta ♦ 2 ts bakepulver 1/2 oppskrift heimelaga, sukkerfri vaniljekrem ♦ 2-3 stilker rabarbra
Slik gjer du: 1. Ha egg, kesam, sukrin gold, sukrin+, bakepulver og melk/eggekviter i en bakebolle. Visp lett sammen.
2. Tilsett mjøl og smør, rør klumpfritt.
3. Hell røra i en ildfast form med bakepulver. Min form var 30×22 cm, men du kan fint bruke litt mindre eller litt større form.
4. Fordel klatter av vaniljekrem oppå kakerøra, etterfulgt av rabarbra delt i små biter.
5. Steik kaka på 180 grader, over-undervarme i ca. 25-30 minutt, eller til kaka er gyllen og gjennomstekt.
Tips og alternativer*Kesam originalkan byttast med naturell yoghurt (minst 6% fett), rømme eller creme fraiche. → Du kan bruke anna søtningenn sukrin gold og sukrin+, så lenge det tilsvarer 100 g sukker. → For å få glutenfri kake bytter du ut kveitemjøl/speltmjøl med nøytralt, glutenfritt mjøl. Du må og naturligvis bruke glutenfritt havremjøl.
Oppskrift på verdens beste, heimelaga (og sukkerfri) vaniljekrem/vaniljesaus finner du her♥ Eg lagde full oppskrift og brukte ca. halvparten i kaka. Resten av vaniljekremen får man alltid brukt, vaniljekrem passer jo til så mykje. Lag for eksempel en deilig plommedessert, smuldrepai, enda ei plommekake, server til bakte epler, fruktsalat…
Velbekomme! Håper det frister♥

God fredag alle sammen!

Håpe dåkke fortsatt har rabarbra i hagen eller kjøleskapet – for den kaka her var virkelig god altså! Sukkerfri rabarbrakake med innbakt vaniljekrem – tittelen seier vell berre sitt, eller kva? 😉

Så, skal du bake ei sukkerfri kake med årets rabarbra, bak denne! Og når dei norske jordbæra kjem (eg har vertfall ikkje sett dei her enda) så blir det fleire oppskrifter med rabarbra og jordbær i kombinasjon. Det er nemlig fantastisk godt♥

Til kakerøra trenger du:
♦ 2 store egg
♦ 100 g kesam original*
♦ 100 g speltmjøl eller kveitemjøl
♦ 50 g havremjøl (evt. meir speltmjøl/kveitemjøl)
♦ 50 g sukrin gold *
♦ 25 g sukrin+ *
♦ 0,5 dl melk eller 3 eggekviter (fra vaniljekremen)
♦ 2 ss smør, smelta
♦ 2 ts bakepulver

1/2 oppskrift heimelaga, sukkerfri vaniljekrem
♦ 2-3 stilker rabarbra

Slik gjer du:
1. Ha egg, kesam, sukrin gold, sukrin+, bakepulver og melk/eggekviter i en bakebolle. Visp lett sammen.

2. Tilsett mjøl og smør, rør klumpfritt.

3. Hell røra i en ildfast form med bakepulver. Min form var 30×22 cm, men du kan fint bruke litt mindre eller litt større form.

4. Fordel klatter av vaniljekrem oppå kakerøra, etterfulgt av rabarbra delt i små biter.

5. Steik kaka på 180 grader, over-undervarme i ca. 25-30 minutt, eller til kaka er gyllen og gjennomstekt.



Tips og alternativer*
Kesam originalkan byttast med naturell yoghurt (minst 6% fett), rømme eller creme fraiche.
→ Du kan bruke anna søtningenn sukrin gold og sukrin+, så lenge det tilsvarer 100 g sukker.
→ For å få glutenfri kake bytter du ut kveitemjøl/speltmjøl med nøytralt, glutenfritt mjøl. Du må og naturligvis bruke glutenfritt havremjøl.

Oppskrift på verdens beste, heimelaga (og sukkerfri) vaniljekrem/vaniljesaus finner du her♥ Eg lagde full oppskrift og brukte ca. halvparten i kaka. Resten av vaniljekremen får man alltid brukt, vaniljekrem passer jo til så mykje. Lag for eksempel en deilig plommedessert, smuldrepai, enda ei plommekake, server til bakte epler, fruktsalat…

Velbekomme! Håper det frister♥

Annonse

2 Kommentarer

J

Jørgine

30. juni 2021

I mangel på vaniljestang brukte jeg to pakker vaniljeproteinpudding fra Tine istedet. Mosten med stavmikser til den fikk samme konsistens som vaniljepudding. Absolutt å anbefale 🙂

Linda Stuhaug

2. juli 2021

Så bra 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg