Vegansk bønnegryte med tilbehør på 20 minutt

God mandag!

Eg fortsetter ved vegetarfokus på mandager i sommar, og idag er det ein vegansk bønnegryte som du lager på maks 20 minutt på menyen 🙂 Enkel, smakfull og veldig god!

Du trenger, til 2-3 personer:
1 kartong kidneybønner, skylte
1 kartong kvite bønner, skylte
1 kartong hakka tomater
1 ss tomatpuré
1 stor løk, grovhakka
1 spisspaprika, grovhakka
1 chili, finhakka
1 dl vatn
1 grønnsaksbuljong + litt krydder
Nachoschips
Ris
Olje

Slik gjer du:
1. Sett på kok risen. Sett og ovnen på 200 grader til nachoschipsen. Sett nachosen inn i ovnen i 5-10 minutt (den skal bli lett gyllen og sprø).

2. Steik løk og chili i olje til den er blank. Tilsett bønner, hakka tomater, tomatpuré, paprika, vatn og grønnsaksbuljong. Kok opp og la det småkoke eit par minutter.

3. Smak til med krydder. Eg brukte salt, pepper, paprikakrydder og chilikrydder.

4. Server med ris og ekstra sprø nachoschips.

TIPS! Sjølve bønnegryta her er super å lage på primus!

Håper det smaker 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *