Mi pakkeliste til langturer på fjellet!

Hei godtfolk!

Etter eg delte mine to siste turanbefalinger her på bloggen (og turkontoen min @lindatilfjells på instagram) med desse to innlegga her:
Turanbefaling: 7-dagers hytte til hytte i Breheimen
Turanbefaling: 6-dagers hytte til hytte tur på Dovrefjell

… så kom det veldig mange spørsmål om kva eg velger å pakke med i sekken på slike turer. Eg har brukt så og sei samme pakkeliste sida vi starta med desse langturene i 2015, så idag tenkte eg å dele den med dåkke, kanskje noken får noken gode tips 🙂

Pakkelista tar utgangspunkt i at ein overnatter på hytter over fleire dager. Når ein ferdast i høgfjellet må ein rekne med både 25 grader og knallsol, sterk vind og pissregn, minusgrader og sludd, uansett kva værvarselet viser. Just so you know!

🥾 Gode sko, Goretex jakke og Goretex bukse

🌧 1-2 ullsett, 1 god fleece eller ullvang-gensar

🧦 3-4 sokkepar, nye truser for kvar dag, sports BHer

👚 Shorts, t-skjorte, teknisk gensar, ei lettare turbukse, tynn vindjakke

🧤 Lue, buff, gode votter, tynne hansker, panneband og gamasjer

🩴 Slipperser og eit sett kle til å ha på hyttene (eg pleie å ha med tights, ei t-skjorte og ein enkel gensar)

😴 Lakenpose

👙 Badekle og mikrofiberhandduk

💁🏻‍♀️ Det aller mest nødvendige av toalettsaker (tannkost, tannkrem, solkrem, såpe, deodorant, hårstrikk, ørepropper, allergitabletter, toalettpapir, antibac, gnagsårplaster, sportsteip etc…). Eg har også alltid med sovemaske og antibac.

🕶 Diverse: solbriller, ladekabler, fullt opplada powerbank, sitteunderlag, hodelommelykt, poser, kniv

🗝 DNT nøkkel og DNT medlemspass

🚑 Førstehjelpsskrin

PS! Innholdet kan variere litt, men dette er ca. det eg pleier å pakke. Eg har klart meg med ein 65-liters sekk i alle år. Det er også ein del småting som eg alltid kjem på under pakkinga som eg aldri får opp på lista + at vi er fleire i turfølget, så alle har ikkje med alt (som for eksempel primus, fyrstikker etc).

Mat, snacks og det som høyrer med til det kjem sjølvsagt utenom denne pakkelista!

Håper denne kan vere til hjelp for noken! Det går fint an å pakke lettare og mindre enn dette, og det går fint an å pakke meir. Dette er mi pakkeliste som har fungert for meg, og det er absolutt ingen fasit 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *