Sprø fries – heilt uten olje!

Annonse – Cosori Airfryer

Jammen har eg også fått testa airfryer! Det er kanskje på tide, for airfryer har vert populært ganske lenge. Eg har fått veldig mange anbefalinger fra dåkke følgere om å teste airfryer, men eg har heilt ærlig vert litt skeptisk til det… Men det var det absolutt ingen grunn til, makan for ei genial maskin!

Airfryer steiker ulike matretter med luft istedenfor olje, eventuelt med litt olje. Matretter du vanligvis ville frityrstekt eller brukt ein del olje på kan du altså lage i airfryeren, og få det samme, gode resultatet: sprø utside og mjuk, saftig kjerne. Men ikkje nok med det, du kan også lage ulike andre retter ettersom airfryer også fungerer som ein ovn/grill!

Matretter du kan lage i airfryer er altså alle oppskrifter du vanligvis ville ovnsbakt, fritert eller grilla. Det betyr at du kan lage alt fra fries, stekte løkringer og falafler til grilla kylling, pizza, brød eller kaker. Ein airfryer kan tilberede det meste, og kjøkkenapparatet er svært allsidig!

Eg har dog brukt airfryeren mest til fries og ovnsbaking av rotgrønnsaker hittil, men eg skal absolutt prøve meg fram med fleire ulike oppskrifter 🙂 Har du tips til kva eg burde lage, så del gjerne i kommentarfeltet!

Airfryeren eg har brukt her er Cosori Premium Airfryer. Denne har vunne best i test-prisen hos fire ulike testsider i Norge, som gjer den til den mest prisvinnede airfryeren her i landet. Den fikk blant anna terningkast 6 i Airfryer test tidligare år.

Maskina kjem med brukermanual og oppskriftsbok, og har i tillegg mange forhåndsinnstilte programmer. Enkelt å komme i gang, enkel å bruke, enkelt å få bra resultat 🙂

Har du og lyst til å teste airfryer? Dei finnes i tre ulike varianter:
Cosori Original Airfryer – les meir her

Cosori Premium Airfryer – les meir her
Cosori premium Smart Airfryer – les meir her

Når eg skulle lage desse sprø friesa her, så lagde eg dei slik:
1) Skar opp poteter i passelige stimler, hadde over litt salt
2) Varma opp maskina
3) Hadde potetstrimlane i rista
4) Trykte på det forhåndsinnstilte programmet for fries
5) Ferdig etter 25 minutt

Tips: biiittelitt olje gjer friesa hakket bedre. Ei teskei på 5-6 poteter holde i massevis!

*

Sunt, godt og enkelt!

Har du testa airfryer før? Del gjerne egne erfaringer!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

 1. Hvordan poteter brukte du? Og hvilke temperatur og tid?

  1. Eg brukte det forhåndsinnstilte programmet på fries 🙂 Bruke norske nypoteter!

 2. Du kan gjerne teste falafel;-) Jeg har forsøkt å lage det flere ganger i stekepanne, men får ikke til. Blir ikke like gode som de jeg fikk i Israel. Kanskje kan en slik maskin være løsningen, selv om jeg ikke liker å fylle huset med utstyr
  Lykke til!

  1. Eg har trua på falafler med sprø utside og mjuk, saftig kjerne! Skal prøve 😀

 3. Kanskje lompetoast funker i Airfryer?

  1. Det er godt mulig, har eg ikkje testa enda 😀 Skal prövats!!

 4. Hei!
  Jeg såg en gang at noen lagde kanelsnurrer i air fryer og de såg så gode ut! Hadde vert perfekt om det gikk siden jeg er så dårlig på bakst! Kansje det hadde gått ann å prøve ut?
  Digger oppskriftene dine, og bruker din side når jeg skal lage ukesmeny:D Du er flink <3

  1. Kult tips! Det skal eg notere meg 😀
   Tusen takk, så hyggelig å lese Christina <3