Linda Stuhaug

Annonse

10. august 2021

Sukkerfri, nydelig smuldrepai md rips & blåbær

Sukkerfri, nydelig smuldrepai md rips & blåbær
Åh! Denne smuldrepaien blei SÅ god 😀 Med rips fra hagen og blåbær fra hytta slang eg sammen min sukkerfrie smuldrepai i ein ny variant, og den anbefalast virkelig! Rips og blåbær blei ein kjempegod kombinasjon, men visst du ønsker å lage den med andre bær, så kan du sjølvsagt det 🙂
Her er ingrediensane du trenger:
SUKKERFRI SMULDREPAI MED RIPS & BLÅBÆR: • 500 g rips • 500 g blåbær • 2 toppa ss potetmjøl • 100 g sukrin gold (eller 100 g anna søtning)
Du kan bruke både ferske og fryste bær. Eg brukte ferske rips og fryste blåbær.
Smuldretopping: • 100 g havregryn • 100 g valgfrie nøtter (eg brukte valnøtter og mandler) • 100 g sukrin gold (eller 100 g anna søtning) • 100 g romtemperert smør • 50 g speltmjøl, kveitemjøl eller glutenfritt mjøl
Slik gjer du:
1. Bland sammen rips, blåbær, potetmjøl og sukrin gold. Ha over i en paiform eller anna ildfast form. 2. Ha alle ingrediensane til smudretoppingen i en bolle og kna sammen med hendene. 3. Fordel smuldretoppingen over bæra. 4. Steik på 175 grader i 45 minutt, eller til smudretoppingen er godt gyllen.
Så er det berre å servere! Aller best smaker den varm/lun med ein klatt vaniljeis, alternativt med vaniljekesam eller vaniljeyoghurt♥
For glutenfri pai: bruk glutenfri havregryn og glutenfritt mjøl. For melkefri pai: bruk melkefri margarin istedenfor smør.
TIPS! Paien kan fint lagast i forveien og varmast i ovnen før servering. Den kan også frysast 🙂
Eg seier berre… PRØV 😀

Åh! Denne smuldrepaien blei SÅ god 😀 Med rips fra hagen og blåbær fra hytta slang eg sammen min sukkerfrie smuldrepai i ein ny variant, og den anbefalast virkelig! Rips og blåbær blei ein kjempegod kombinasjon, men visst du ønsker å lage den med andre bær, så kan du sjølvsagt det 🙂

Her er ingrediensane du trenger:

SUKKERFRI SMULDREPAI MED RIPS & BLÅBÆR:
• 500 g rips
• 500 g blåbær
• 2 toppa ss potetmjøl
• 100 g sukrin gold (eller 100 g anna søtning)

Du kan bruke både ferske og fryste bær. Eg brukte ferske rips og fryste blåbær.

Smuldretopping:
• 100 g havregryn
• 100 g valgfrie nøtter (eg brukte valnøtter og mandler)
• 100 g sukrin gold (eller 100 g anna søtning)
• 100 g romtemperert smør
• 50 g speltmjøl, kveitemjøl eller glutenfritt mjøl

Slik gjer du:

1. Bland sammen rips, blåbær, potetmjøl og sukrin gold. Ha over i en paiform eller anna ildfast form.
2. Ha alle ingrediensane til smudretoppingen i en bolle og kna sammen med hendene.
3. Fordel smuldretoppingen over bæra.
4. Steik på 175 grader i 45 minutt, eller til smudretoppingen er godt gyllen.

Så er det berre å servere! Aller best smaker den varm/lun med ein klatt vaniljeis, alternativt med vaniljekesam eller vaniljeyoghurt♥

For glutenfri pai: bruk glutenfri havregryn og glutenfritt mjøl.
For melkefri pai: bruk melkefri margarin istedenfor smør.



TIPS!
Paien kan fint lagast i forveien og varmast i ovnen før servering. Den kan også frysast 🙂

Eg seier berre… PRØV 😀

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg