Linda Stuhaug

Annonse

11. august 2021

Rips- og bringebærsyltetøy

Rips- og bringebærsyltetøy
Åh! Dette var godt!! Når eg spurte om tips/ønsker til kva eg skulle lage med hagens rips, så var rips-og bringebærsyltetøy veldig gjentakande. Og sida så mange tipsa om det, så måtte eg nesten prøve! Resultatet blei veldig godt, og det beste: ferdig på berre 10-15 minutt 🙂
Eg har laga mitt sukkerfritt med sukrin+, men her bestemme du sjølv om du vil bruke sukker eller anna søtning 🙂 Det viktigaste er å smake til så du får det så søtt som du ønsker!
Til dette glasset brukte eg: • 300 g rips • 300 g norske bringebær (du kan bruke både ferske og frosne) • 50 g sukrin+ (tilsvarer 100 g sukker) • Valgfritt: 2 ss chiafrø
TIPS! Lag gjerne større porsjon, syltetøyet kan fint frysast!
⠀ Ha alt i en kjele, kok opp og la det småkoke i 10-15 minutter. Eg tilsatte også 2 ss chiafrø for å få eit enda fyldigare syltetøy, men det er ikkje nødvendig visst du liker det meir flytande. Hugs å smake til om du vil ha meir søtning!
⠀ Deretter avkjølte eg syltetøyet og hadde det over på eit glass. Står seg sannsynligvis fint ei veke eller to i kjøleskapet (eg lagde det igår), men som sagt: frys gjerne ned i porsjoner 🙂
⠀ Sylta brukte eg som topping på dagens kjøleskapsgraut til frukost, men det vil og bli brukt som eg ellers bruker syltetøy! Kjempegodt, prøv 😀
Håpe det smake!

Åh! Dette var godt!!

Når eg spurte om tips/ønsker til kva eg skulle lage med hagens rips, så var rips-og bringebærsyltetøy veldig gjentakande. Og sida så mange tipsa om det, så måtte eg nesten prøve! Resultatet blei veldig godt, og det beste: ferdig på berre 10-15 minutt 🙂

Eg har laga mitt sukkerfritt med sukrin+, men her bestemme du sjølv om du vil bruke sukker eller anna søtning 🙂 Det viktigaste er å smake til så du får det så søtt som du ønsker!



Til dette glasset brukte eg:
• 300 g rips
• 300 g norske bringebær (du kan bruke både ferske og frosne)
• 50 g sukrin+ (tilsvarer 100 g sukker)
• Valgfritt: 2 ss chiafrø

TIPS! Lag gjerne større porsjon, syltetøyet kan fint frysast!



Ha alt i en kjele, kok opp og la det småkoke i 10-15 minutter. Eg tilsatte også 2 ss chiafrø for å få eit enda fyldigare syltetøy, men det er ikkje nødvendig visst du liker det meir flytande. Hugs å smake til om du vil ha meir søtning!



Deretter avkjølte eg syltetøyet og hadde det over på eit glass. Står seg sannsynligvis fint ei veke eller to i kjøleskapet (eg lagde det igår), men som sagt: frys gjerne ned i porsjoner 🙂



Sylta brukte eg som topping på dagens kjøleskapsgraut til frukost, men det vil og bli brukt som eg ellers bruker syltetøy! Kjempegodt, prøv 😀

Håpe det smake!

Annonse

15 Kommentarer

D

Dag

31. juli 2023

Hei Linda No er eg igong med solbør plukking. I fjor plukka eg ei bøtte i slengen og kokte opp tilsattesukrin og sukrin+. Hadde dette på tette glas og lagra det mørkt og rimelig kjølig( 12-16). Alle glasa hadde sukra seg, så eg fann store blokker med sukrin i syltetøyet. Forøvrig smakte syltetøyet heilt greit. Har du vore borti liknande?

Linda Stuhaug

4. august 2023

Hei! Det er dessverre vanlig med sukrin. Derfor pleier eg å fryse syltetøy som eg skal oppbevare lenge, i frysaren skjer nemlig ikkje dette😃

L

Lisbeth

30. juli 2023

Hei, har lest at chiafrø ikke skal kokes, uvisst hvorfor. Men som jeg leser av oppskriften din, så har du i chiafrø når syltetøyet er nykokt, stemmer det?

Linda Stuhaug

30. juli 2023

Kor har du lest det? Ingen problem å koke chiafrø som eg kjenne til :) Men eg tilsette chiafrø etter koking, ja.

A

Andrea

8. august 2022

En kommentar til holdbarhet. Jeg har nettopp laget nevnte syltetøy, pluss mye bare jordbær. Jeg setter rene glass i stekovnen på 120 grader. Fyller det helt varme syltetøyet på varme glass, helt fullt. Skrur på lokk og setter det på hode mens det avkjøler seg. Er holdbart i kjøleskap i det uendelige. Bare et tips som funker for meg. 🌿 .

B

Birgitte

2. august 2023

Gjelder dette også med sukrin+, eller må det være vanlig sukker?

Linda Stuhaug

4. august 2023

Gjelder kva? Litt usikker på kva du meiner her :)

Linda Stuhaug

9. august 2022

Så bra! Supert tips, Andrea🤩

A

Agnes

9. august 2022

Det gjerdet og.

U

Unni

8. august 2022

Linda, har du tips om hva jeg kan lage av rødbrune stikkelsbær.

Linda Stuhaug

9. august 2022

Hei! Nei, dessverre, her har eg ikkje så mange tips å komme med😳

E

Elin

9. august 2022

Mamman min har pleid å lage marmelade av stikkelsbær blanda med like mye aprikoser/fersken, og litt kanel. Kjempegodt!

Linda Stuhaug

9. august 2022

Høyres nydelig ut🤩

A

Astrid Gystøl

4. august 2023

Nydelig til gele

Linda Stuhaug

6. august 2023

Nam!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg