Krema pasta- og skinkesalat

God fredag alle sammen!

Eg befinner meg på Senja denne helga – kom igår kveld, fekk oss ein kveldstur på sykkel og skal vere på denne fantastiske øya til mandag. Berre å følge med på turkontoen min @lindatilfjells på instagram om du har lyst å sjå turane vi skal gå 🙂

Men, idag får dåkke ein kjempegod pastasalat med meg! Dette er ein sånn type salat som havner langt oppå lista mi over favorittsalater♥ Passer perfekt til lunsj eller middag, i matpakken eller på koldtbordet. Eg har laga denne i mange varianter opp gjennom, og har funne fram til en veldig forenkla og digg oppskrift som eg lager igjen og igjen, og berre må dele med dåkke 😀

Du trenger, 1 stor skål:

 • 200 g valgfri pasta 
 • 400-500 g skinke
 • 100-150 g spinat 
 • 2-3 spisspaprika
 • 1 boks mais 
 • 1 boks kesam (du kan og bruke rømme eller creme fraiche)
 • 165 g majones (en pose) 
 • Salt og pepper

Slik gjer du:

 1. Kok pasta etter anvisning på pakken, avkjøl deretter under rennande, kaldt vatn. 
 2. Kutt opp grønnsakene og skinke i passelige biter.
 3. Bland sammen kesam, majones og smak til med salt og pepper.
 4. Deretter er det berre å blande alt sammen! 

Visst du vil bruke andre grønnsaker eller bytte ut skinke med anna proteinkilde så kan du såklart det? Kor mange salaten passer til kjem heilt an på kva måltid den blir server til, om det er andre retter på bordet eller eventuelt tilbehør. Salaten aleine uten noko ekstra passer kanskje til 3-4 personer, alt ettersom 🙂

Velbekomme og god helg 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *