Søte, seige peanøttkjeks med sjokolade

Åh! Desse kjeksa blei SÅ gode♥ Søte, seige peanøttkjeks med sjokolade på – laga med kun 5 ingredienser!

Du trenger, ca 20 stk:
• 200 g saftige dadler
• 100 g peanøtter (bruker du uten salt, tilsett 1/2 ts havsalt i tillegg)
• 40 g havregryn
• 2 ss sukrin+ (eller 4 ss anna, valgfri søtning)

• 40 g valgfri sjokolade
• Litt finhakka peanøtter
• Evt litt havsalt



Framgangsmåte:
Ha ingrediensane i ein foodprosessor eller kraftig blender og kjør til en jevn, klebrig masse. Form til ei lang pølse, skjær opp i biter og form til flate kjeks mellom hendene…

Steik kjeksa på 180 grader, over-undervarme i 10 minutt, eller til dei er gylne på undersida. Avkjøl.

Smelt så sjokolade og fordel over kjeksa, ha over litt finhakka peanøtter og eventuelt litt havsalt til slutt. Sett kjølig til sjokoladen har stivna.

Kjeksa oppbevarer du i kjøleskapet eller på kjøkkenbenken i ein boks. Nyt som snacks eller mellommåltid!

Desse blei SÅ gode og forsvant berre på noken få dager heime. Håpe du og har lyst til å prøve dei 🙂 Kan sjølvsagt også lagast med andre typer nøtter om du heller vil det!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *