Min favoritt kjøleskapsgraut!

Denne kjøleskapsgrauten her har faktisk vert min faste kvardagsfrukost i eit halvt år (!) no! Eg er eit periodemenneske når det kjem til mat, men det er sjelden mine perioder varer så lenge… Og det morsomaste av alt? Eg har enda ikkje fått ut fingeren og delt oppskrifta eg bruker med dåkke 😉

Men, no får dåkke den! Eg har nemlig laga den på akkurat denne måten, med akkurat samme topping heile tida. Og eg elska den rett og slett 😀

Til en porsjon bruker eg:

• 45 g havregryn
• 15 g chiafrø
• 150 g gresk yoghurt* + litt søtning (evt vaniljekesam/vaniljeyoghurt)
• 0,5 dl lettmelk

PS! Eg liker min kjøleskapsgraut ganske tjukk, bruk 1 dl melk visst du vil ha ein meir «vanlig» grautkonsistens 🙂

*Eg bruke gresk yoghurt fra Synnøve Finden eller Kolonihagen.

Rør sammen, la stå over natta i kjøleskap og nyt med valgfri topping på morningen❤️ Min faste topping er sukkerfri bringebærsylte + litt friske bær visst eg har det!



For meg er dette en passelig frukostporsjon, men vi er alle ulike og kanskje dette er for mykje eller for lite for deg – så juster eventuelt etter dine behov!

Kanskje du får lyst på kjøleskapsgraut til frukost og? Det er så greit å bruke eit lite minutt på å røre sammen ingrediensane kvelden før, så er frukosten klar i kjøleskapet når ein står opp.

Prøv♥

25 kommentarer

  1. Nam!! Elsker chiagrøt, barna også. Tenkte på å bruke dette som skolemat, men hvor lenge vil du tro en porsjon kan oppbevares i romtemperatur?

    1. Går heilt fint å ha den en halv dag i romtemperatur, så lenge man liker den lunken 😀

      1. Vi prøver!! 🙂

    2. Kjøp en sånn liten mattermos! De er geniale til ungene som matpakke. Holder mat både kald eller varm!

      1. Linda Stuhaug

        Smart 😀

      2. Katrine

        Det kom under juletreet 🙂

      3. Linda Stuhaug

        😀

    3. Fikk et tips om hvordan holde den kjølig til lunsj. Ha litt frosne bær på toppen, da kjøler de ned grøten mens de tiner. Perfekt temperatur på grøten rundt lunsjtid.

      1. Linda Stuhaug

        Det går absolutt an 🙂

  2. Denne må jeg prøve! Hvilken vaniljekesam velger du? Vanlig, mager eller sukkerfri?

    1. Eg kjøper stort sett mager, enkelt og greit fordi det er i stor boks 🙂 Ellers kjøper eg den eg finne på tilbud!

  3. Noe alternativ man kan bruke til barn under 1 år som ikke kan spise meieriprodukter?

    1. Mange ulike merker både yoghurt og melk i melkefri alternativ 🙂

  4. Torill Haaland

    Den vil eg gjerne prøve! Men må ikkje havregryna kokast, eller brukar du lettkokte havregryn?

    1. Nei, havregryna trenger ikkje å kokast uansett om du bruker store eller lettkokte 🙂

  5. Hvor lenge holder denne seg i kjøleskapet? 🙂

    1. Linda Stuhaug

      Kan fint stå vertfall 3-4 dager minst 🙂

  6. Hvilken søtning bruker du? Og bør dette lagres over natten i tett boks eller holder det at det står i en skål med feks folie over?☺️

    1. Linda Stuhaug

      Eg bruker sukrin+ 🙂 Eg lager den berre i ei skål, trenger ikkje stå i noke tett boks. Håpe det smaker 😀

  7. Hvor mye sukrin tar du? Du skriver litt, jeg hater litt 😉 en spiseskje? En dl?

    1. Linda Stuhaug

      Det er fordi vi er veldig ulike på kor søtt vi liker det, også kjem det heilt an på kva topping du bruker 🙂 Start f.eks med 1 ts og prøv deg fram 😀 Eg bruker dog ikkje sukrin, men sukrin+. Det er stor forskjell 🙂

  8. Pernille

    Kan dette lages med bare melk også :)?

    1. Linda Stuhaug

      Ja, men den blir ganske soggy uten noke form for yoghurt. Eg synes ikkje personlig det er godt med kun melk, men det er jo smak og behag 🙂

  9. Guro Krogstad

    Kan jeg bruke hvilken som helst yoghurt? Eller må det være gresk?

    1. Linda Stuhaug

      Joda, du kan det. Eg bere synes det absolutt blir best med gresk, dette er jo «min favoritt» 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *