Min favoritt kjøleskapsgraut!

Denne kjøleskapsgrauten her har faktisk vert min faste kvardagsfrukost i eit halvt år (!) no! Eg er eit periodemenneske når det kjem til mat, men det er sjelden mine perioder varer så lenge… Og det morsomaste av alt? Eg har enda ikkje fått ut fingeren og delt oppskrifta eg bruker med dåkke 😉

Men, no får dåkke den! Eg har nemlig laga den på akkurat denne måten, med akkurat samme topping heile tida. Og eg elska den rett og slett 😀

Til en porsjon bruker eg:

• 45 g havregryn
• 15 g chiafrø
• 150 g vaniljekesam eller vaniljeyoghurt (evt gresk yoghurt + litt søtning)
• 0,5 dl melk

PS! Eg liker min kjøleskapsgraut ganske tjukk, bruk 1 dl melk visst du vil ha ein meir «vanlig» grautkonsistens 🙂

Rør sammen, la stå over natta i kjøleskap og nyt med valgfri topping på morningen❤️ Min faste topping er sukkerfri bringebærsylte + litt friske bær visst eg har det!



For meg er dette en passelig frukostporsjon, men vi er alle ulike og kanskje dette er for mykje eller for lite for deg – så juster eventuelt etter dine behov!

Kanskje du får lyst på kjøleskapsgraut til frukost og? Det er så greit å bruke eit lite minutt på å røre sammen ingrediensane kvelden før, så er frukosten klar i kjøleskapet når ein står opp.

Prøv♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

9 kommentarer

  1. Nam!! Elsker chiagrøt, barna også. Tenkte på å bruke dette som skolemat, men hvor lenge vil du tro en porsjon kan oppbevares i romtemperatur?

    1. Går heilt fint å ha den en halv dag i romtemperatur, så lenge man liker den lunken 😀

      1. Katrine

        Vi prøver!! 🙂

  2. Denne må jeg prøve! Hvilken vaniljekesam velger du? Vanlig, mager eller sukkerfri?

    1. Eg kjøper stort sett mager, enkelt og greit fordi det er i stor boks 🙂 Ellers kjøper eg den eg finne på tilbud!

  3. Noe alternativ man kan bruke til barn under 1 år som ikke kan spise meieriprodukter?

    1. Mange ulike merker både yoghurt og melk i melkefri alternativ 🙂

  4. Torill Haaland

    Den vil eg gjerne prøve! Men må ikkje havregryna kokast, eller brukar du lettkokte havregryn?

    1. Nei, havregryna trenger ikkje å kokast uansett om du bruker store eller lettkokte 🙂