Linda Stuhaug

Annonse

9. september 2021

Knallgode squashkaker

Knallgode squashkaker
Hallooo, dette MÅ du berre lage med sesongens squash – SQUASHKAKER! Koffor i alle dager har eg ikkje laga dette før? Det blir ikkje første eller siste gang for å sei det sånn, det her var knallgodt. Anbefalast virkelig!
Til 12 stk: • 2 store squash (700g) • 2 egg • 60 g havremjøl (eller anna type mjøl) • 100 g raspa ost • Litt bladpersille, finhakka (kan sløyfast) • 2 sjalottløk, finhakka • Eit godt dryss salt og pepper • Eit lite dryss chiliflak (eller bruk andre krydder for litt ekstra smak) • Smør til steiking
PS! Du må på ingen måte følge oppskrifta slavisk – på samme måte som alle mine andre oppskrifter. Bytt gjerne sjalottløk med anna type løk, persille med andre urter eller havremjøl med anna type mjøl 🙂
Framgangsmåte: Rasp squashen på eit rivjern. Ha squashen over i ein kjøkkenhanduk og knip ut væska. Det er meir enn du trur, så knip godt og lengre!
Vend så inn resten av ingrediensane. Form til squashkaker mellom hendene og steik i smør på litt over middels varme på begge sider, til kakene er godt gylne. Squashkakene er gode både varme, lune og kalde!
PS! Får du ikkje squashkakene til å henge sammen, prøv å tilsette litt meir mjøl.
Så korleis servere dette her? Med ein god dip/dressing trenger du nesten ikkje noke meir! Ellers kan du sjølvsagt servere med ein frisk salat og gjerne noken potetbåter. Eller kva med pitabrød? I wraps? Her er der berre fantasien som setter grenser!
Eg har planer om å teste ut fleire varianter av squashkaker framover, ideane er allerede mange 🙂 i mellomtida: prøv desse!

Hallooo, dette MÅ du berre lage med sesongens squash – SQUASHKAKER! Koffor i alle dager har eg ikkje laga dette før? Det blir ikkje første eller siste gang for å sei det sånn, det her var knallgodt. Anbefalast virkelig!

Til 12 stk:
• 2 store squash (700g)
• 2 egg
• 60 g havremjøl (eller anna type mjøl)
• 100 g raspa ost
• Litt bladpersille, finhakka (kan sløyfast)
• 2 sjalottløk, finhakka
• Eit godt dryss salt og pepper
• Eit lite dryss chiliflak (eller bruk andre krydder for litt ekstra smak)
• Smør til steiking

PS! Du må på ingen måte følge oppskrifta slavisk – på samme måte som alle mine andre oppskrifter. Bytt gjerne sjalottløk med anna type løk, persille med andre urter eller havremjøl med anna type mjøl 🙂

Framgangsmåte:
Rasp squashen på eit rivjern. Ha squashen over i ein kjøkkenhanduk og knip ut væska. Det er meir enn du trur, så knip godt og lengre!


Vend så inn resten av ingrediensane. Form til squashkaker mellom hendene og steik i smør på litt over middels varme på begge sider, til kakene er godt gylne. Squashkakene er gode både varme, lune og kalde!

PS! Får du ikkje squashkakene til å henge sammen, prøv å tilsette litt meir mjøl.

Så korleis servere dette her? Med ein god dip/dressing trenger du nesten ikkje noke meir! Ellers kan du sjølvsagt servere med ein frisk salat og gjerne noken potetbåter. Eller kva med pitabrød? I wraps? Her er der berre fantasien som setter grenser!

Eg har planer om å teste ut fleire varianter av squashkaker framover, ideane er allerede mange 🙂 i mellomtida: prøv desse!

Annonse

40 Kommentarer

K

Kan dei frysast?

10. april 2022

Linda Stuhaug

10. april 2022

Eg har ikkje testa :)

H

Hedda

14. februar 2022

Supergode!😋 Hadde vel ikke trodd jeg skulle lage squashkaker om noen spurte meg for et år siden, men kjære vene så mye godt jeg har laget og funnet oppskrift på etter jeg fant bloggen/instagrammen din. Og så mye sunt OG godt😋 Tusen takk for nok en nydelig oppskrift, Linda. Setter så stor pris på alt du deler. Brukte vanlig løk istedenfor sjarlottløk da det var det jeg hadde, og det smakte fortreffelig. I dag blir det skinke, pasta og brokkoligrateng fra deg til middag, den er storfavoritt her i huset 😊

Linda Stuhaug

15. februar 2022

Så hyggelig tilbakemelding, Hedda! Tusen takk 😀 <3 Håper eg kan fortsette å inspirere deg!

H

Hanne Aastebøl Nerland

2. februar 2022

Så gode 👍🏼 Dette ble en favoritt hos meg.

Linda Stuhaug

3. februar 2022

Så kjekt å lese Hanne 😀

M

Malene

3. oktober 2021

Dette blir dagens middag, veldig spent på resultatet! 🙂

Linda Stuhaug

3. oktober 2021

Håper dei smakte 😀

G

Gro Nørving

23. september 2021

Mine ble ikke gjennomstekt… Stekte de over 30 min., men de fikk bare stekeskorpe. Noen ide om hva jeg gjorde feil?

Linda Stuhaug

24. september 2021

Dei skal dere mjuke/saftige inni. Skal ikkje vere typisk «gjennomstekt» 🙂 Men kan vere at du hadde litt for mykje væske igjen i squashen.

G

Gro

26. september 2021

Takk for svar. Kan hende jeg ikke fikk ut nok væske som du sier. Jeg prøver igjen.

Linda Stuhaug

28. september 2021

Håper det blir bedre neste gang 😀

L

Linn

20. september 2021

Kjempegode! Eg brukte halloumi og soltørka tomat, kjempedigg! Takk for oppskrift 🙂

Linda Stuhaug

21. september 2021

Fantastisk 😀

A

Astrid

20. september 2021

Hei! Er disse gode etter å ha vært fryst?

Linda Stuhaug

21. september 2021

Hei! Veit ikkje, har ikkje testa 🙂

A

Ann Kristin

15. september 2021

Herlighet så gode, tusen takk for oppskrift 😀

Linda Stuhaug

16. september 2021

Så kjekt det smakte, Ann Kristin 😀

J

Jorunn

10. september 2021

Kvifor har eg aldri tenkt på dette før? Lagde squashkaker i dag med 2 raude chili. Lagde dipp av mager kesam, sriracha saus, kvitløk, paprikakrydder, kajennepeppar og grillkrydder. Var heilt supert, blir garantert gjentatt! Tusen takk for oppskrift og inspirasjon!

Linda Stuhaug

11. september 2021

Det høyres veldig godt ut 😀 Kjekt oppskrifta falt i smak hos deg!

J

Jan

9. september 2021

Hei.Kan man bruke gulløk/rødløk istedenfor sjalottløk ?

Linda Stuhaug

10. september 2021

Jada, så absolutt 🙂

S

SIDSEL

21. august 2022

Hei. Kan jeg bruke havrefiber istedet for mel?

Linda Stuhaug

21. august 2022

Det aner eg ikkje korleis blir... :)

M

Marianne

15. mai 2022

Fungerer det å kutte osten og gjøre de melkefri?

Linda Stuhaug

16. mai 2022

Aner ikkje, du må nesten berre teste😊 mister jo mykje smak og konsistens fra osten, men det fungerer nok uten og :)

M

Maria

10. august 2022

Har akkurat kjøpt boka di for inspirasjon til sunn hverdagsmat. Også oppdaget jeg bloggen også! 😍 I dag skal disse testes sammen med tomatrisotto. Har aldri laget noen av delene før, men tror det blir smaskens 😋

Linda Stuhaug

11. august 2022

Så kjekt du har funne fram til mitt "matparadis"🤩 Håper oppskrifter fra både bok og blogg smaker!

N

Nan-Birthe

22. mai 2022

Skal de være helt myke inni?

Linda Stuhaug

23. mai 2022

Ja :)

M

Marianne

23. oktober 2023

Tips til hva man kan bruke væsken fra squashen til?

Linda Stuhaug

24. oktober 2023

Smoothie, suppe, gryte etc :)

M

Marianne

24. september 2023

Skreller du den fyrst, eller raspar du alt?

Linda Stuhaug

24. september 2023

Skreller Ikkje squashen nei😊

T

Tanya Hunhammer

15. september 2022

Hei :) skal teste ut denne oppskriften i dag. Hvordan har du laget dippen som er vist på bildet?

Linda Stuhaug

15. september 2022

Hei! Det er kjøpt aioli :)

B

Birte

29. august 2022

Supergode kaker, som alle av Lindas oppskrifter! Jeg forsøkte å fryse de, det var ikke så vellykka. Jeg har også forsøkt å erstatte halvparten sv squashen med potet, brokkoli, gulrot og vårløk. Det var også supergodt 😎

Linda Stuhaug

30. august 2022

Så kjekt det smakte Birte🤩

B

B

15. oktober 2023

Jeg synes det funker å fryse de 😊 gode både før og etter.

Linda Stuhaug

15. oktober 2023

Så bra🤩

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg