Annonse
20. september 2021
Fluffy havrepannekaker med Bakemjølk
- 3 store egg
- 150 g Bakemjølk
- 150 g havremjøl
- 50 g sikta speltmjøl (eller anna valgfritt mjøl)
- 5 ss sukrin gold (eller anna søtning)
- 1 ts natron
- litt kanel og kardemomme
Annonse Rørosmeieriet
God mandag alle sammen!
Matnyheter er alltid gøy, og idag lanserer Rørosmeieriet noke heilt nytt og spennande, nemlig BAKEMJØLK 😀 Bakemjølk er ein økologisk, syrna melk med aktive bakteriekulturer som består av 50% skumma melk og 50% kjernemelk og tettkultur . Denne løfter smaken i muffins, kaker, gjærbakst, pannekake- og vaffelrøra, og gir eit luftig og saftig resultat. Bakemjølk har lavt fettinnhold, lang holdbarhet (35 dager) og kan fint frysast. Bruk den istedenfor melk eller anna væske, så enkelt!
Og med ein slik nyhet så må eg jo teste den i oppskrifter, og en klassisk oppskrift eg liker å «teste» med produkter som dette, er ein variant av mine populære havrepannekake. Og resultatet blei som forventa veldig bra – pannekakene blei saftige, fluffy og skikkelig gode. Verdt å prøve!
Du trenger, ca. 18-20 stk:
3 store egg
150 g Bakemjølk
150 g havremjøl
50 g sikta speltmjøl (eller anna valgfritt mjøl)
5 ss sukrin gold (eller anna søtning)
1 ts natron
litt kanel og kardemomme
Slik gjer du:
Rør sammen ingrediensane og la røra svelle i 5-10 minutt. Steik gylne pannekaker/lapper på medium varme. Bruk steikefett om nødvendig!
Server mens dei er varme eller lune med valgfritt pålegg♥ Denne gangen blei det brunost & syltetøy på oss, kjempegodt!
Visste du at Rørosmeieriet er Norges fremste heiløkologiske meieri? Produkta til Rørosmeieriet er av høg kvalitet med norsk, økologisk melk. Det synes eg er fantastisk!
Test Bakemjølk du også!
Ha en herlig mandag 🙂
Annonse
7 Kommentarer
Jørgine
22. september 2021
Linda Stuhaug
23. september 2021
Linda Stuhaug
22. september 2021
Jan
21. september 2021
Linda Stuhaug
22. september 2021
Guri
8. mai 2022
Linda Stuhaug
9. mai 2022
SKRIV EN KOMMENTAR