Alt-i-ett spagetti bolognesesaus gryte

Eg har tatt på meg utfordringa om å dele en ny oppskrift på alt-i-ett gryte kvar einaste veke ut året! Alt-i-ett gryter er alltid populære, og eg skal virkelig få laga mange smakfulle, varierte oppskrifter dei neste vekene 🙂

Idag blir det ein spagetti bolognesesaus gryte, med massevis av grønnsaker og gode smaker. Lite oppvask og ferdig på under halvtimen 🙂 Og har du rester igjen smaker det like godt til lunsj eller restemiddag dagen etterpå!

Du trenger, til 4-6 personer:

  • 175 g fullkornsspagetti
  • 400-600 g karbonadedeig 
  • 100 g raspa ost
  • 5-6 gulerøtter, i små terninger
  • 1 paprika, grovhakka
  • 3 sjalottløk eller 1 vanlig løk, grovhakka
  • 1 chili og 1 kinesisk kvitløk, finhakka
  • 600 g hakka tomater 
  • 5 dl oksekraft, evt. utblanda fond/buljong
  • 1-2 ss tomatpuré 
  • Smak til med salt og pepper 
  • Smør til steiking

Slik gjer du: 

  1. Steik karbonadedeigen og sett til side. 
  2. Steik sjalottløk/løk, kvitløk og chili i smør til løken er blank. Ha oppi resten av ingrediensane utenom den stekte karbonadedeigen og raspa ost. 
  3. La det småkoke i 10-15 minutter til spagettien har passe tyggemotstand. Spe på med meir væske om nødvendig.
  4. Ha så oppi karbonadedeig og raspa ost. Rør godt, la det bli gjennomvarmt og smak til med salt og pepper. Du kan og «runde av» smaken med litt sukker eller anna søtning om du synes det er nødvendig.

Så er det berre å sette heile gryta på bordet ved servering! Ekstra godt er det å toppe den med litt parmesan 🙂 NYT!



EKSTRATIPS: vil du gjere grønnsakene enda meir «skjult»? Då kan du raspe gulerøttene istedenfor og tilsette i punkt 4 🙂

Velbekomme♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Kjempegodt! 2-Äringen slukte sin porsjon pÄ null komma niks

    1. Fantastisk 😀

  2. KJEMPEgod!! Elsker one-pot prosjektet ditt!

    1. SĂ„ bra, Åse 😀