Linda Stuhaug

Annonse

22. september 2021

Alt-i-ett spagetti bolognesesaus gryte

Alt-i-ett spagetti bolognesesaus gryte
Eg har tatt på meg utfordringa om å dele en ny oppskrift på alt-i-ett gryte kvar einaste veke ut året! Alt-i-ett gryter er alltid populære, og eg skal virkelig få laga mange smakfulle, varierte oppskrifter dei neste vekene 🙂
Idag blir det ein spagetti bolognesesaus gryte, med massevis av grønnsaker og gode smaker. Lite oppvask og ferdig på under halvtimen 🙂 Og har du rester igjen smaker det like godt til lunsj eller restemiddag dagen etterpå!
Du trenger, til 4-6 personer:
  • 175 g fullkornsspagetti
  • 400-600 g karbonadedeig
  • 100 g raspa ost
  • 5-6 gulerøtter, i små terninger
  • 1 paprika, grovhakka
  • 3 sjalottløk eller 1 vanlig løk, grovhakka
  • 1 chili og 1 kinesisk kvitløk, finhakka
  • 600 g hakka tomater
  • 5 dl oksekraft, evt. utblanda fond/buljong
  • 1-2 ss tomatpuré
  • Smak til med salt og pepper
  • Smør til steiking
Slik gjer du:
  1. Steik karbonadedeigen og sett til side.
  2. Steik sjalottløk/løk, kvitløk og chili i smør til løken er blank. Ha oppi resten av ingrediensane utenom den stekte karbonadedeigen og raspa ost.
  3. La det småkoke i 10-15 minutter til spagettien har passe tyggemotstand. Spe på med meir væske om nødvendig.
  4. Ha så oppi karbonadedeig og raspa ost. Rør godt, la det bli gjennomvarmt og smak til med salt og pepper. Du kan og «runde av» smaken med litt sukker eller anna søtning om du synes det er nødvendig.
Så er det berre å sette heile gryta på bordet ved servering! Ekstra godt er det å toppe den med litt parmesan 🙂 NYT!
EKSTRATIPS: vil du gjere grønnsakene enda meir «skjult»? Då kan du raspe gulerøttene istedenfor og tilsette i punkt 4 🙂
Velbekomme♥

Eg har tatt på meg utfordringa om å dele en ny oppskrift på alt-i-ett gryte kvar einaste veke ut året! Alt-i-ett gryter er alltid populære, og eg skal virkelig få laga mange smakfulle, varierte oppskrifter dei neste vekene 🙂

Idag blir det ein spagetti bolognesesaus gryte, med massevis av grønnsaker og gode smaker. Lite oppvask og ferdig på under halvtimen 🙂 Og har du rester igjen smaker det like godt til lunsj eller restemiddag dagen etterpå!

Du trenger, til 4-6 personer:

  • 175 g fullkornsspagetti

  • 400-600 g karbonadedeig

  • 100 g raspa ost

  • 5-6 gulerøtter, i små terninger

  • 1 paprika, grovhakka

  • 3 sjalottløk eller 1 vanlig løk, grovhakka

  • 1 chili og 1 kinesisk kvitløk, finhakka

  • 600 g hakka tomater

  • 5 dl oksekraft, evt. utblanda fond/buljong

  • 1-2 ss tomatpuré

  • Smak til med salt og pepper

  • Smør til steiking

Slik gjer du:

  1. Steik karbonadedeigen og sett til side.

  2. Steik sjalottløk/løk, kvitløk og chili i smør til løken er blank. Ha oppi resten av ingrediensane utenom den stekte karbonadedeigen og raspa ost.

  3. La det småkoke i 10-15 minutter til spagettien har passe tyggemotstand. Spe på med meir væske om nødvendig.

  4. Ha så oppi karbonadedeig og raspa ost. Rør godt, la det bli gjennomvarmt og smak til med salt og pepper. Du kan og «runde av» smaken med litt sukker eller anna søtning om du synes det er nødvendig.

Så er det berre å sette heile gryta på bordet ved servering! Ekstra godt er det å toppe den med litt parmesan 🙂 NYT!



EKSTRATIPS: vil du gjere grønnsakene enda meir «skjult»? Då kan du raspe gulerøttene istedenfor og tilsette i punkt 4 🙂

Velbekomme♥

Annonse

11 Kommentarer

E

Evy

19. januar 2022

Hei!:) Laget nettopp denne retten og den ble veldig god 🙂 gjorde ett par justeringer for å gjøre den melke/glutenfri som kan anbefales også 🙂 hadde da melkefri Melange og litt olivenolje når jeg stekte tingene, brukte en skvett Gryr fløte oppi, og raspet «go vegan» ost inn i retten 🙂 Kan anbefales. Takk for fin oppskrift 🙂

Linda Stuhaug

20. januar 2022

Så bra du tilpasser! Så og sei alle oppskrifter kan jo lagast både glutenfri og melkefri med litt tilpasninger 😀 Kjekt oppskrifta smakte <3

E

Evy

19. januar 2022

Hadde også glutenfri spaghetti.

Å

Åse

30. september 2021

KJEMPEgod!! Elsker one-pot prosjektet ditt!

Linda Stuhaug

1. oktober 2021

Så bra, Åse 😀

H

Helene

27. september 2021

Kjempegodt! 2-åringen slukte sin porsjon på null komma niks

Linda Stuhaug

28. september 2021

Fantastisk 😀

H

Helena

11. august 2022

Går det an å fryse det ned og spare til senere middag? Ble litt mer rester enn beregnet pga. manglende familiemedlemmer😅

Linda Stuhaug

12. august 2022

Det går nok fint :)

E

Elisabeth

13. januar 2023

Veldig god 👍🏻🤗

Linda Stuhaug

15. januar 2023

🤩

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg