Flytande sjokoladekake i kopp – sukkerfri og ferdig på 2 minutter

Hei! Først og fremst må eg sei at eg fekk en veldig hyggelig mail igår om at eg er vidare som SEMIFINALIST i Vixen 2021! Vixen er rett og slett influensere sin årlige og einaste prisutdeling, og eg er vidare i kategorien som «Årets Influencer – mat». Det synes eg er skikkelig hyggelig, og det er takka vere alle følgere som har nominert meg. Så tusen takk for det♥

Dåkke har og muligheten til å påvirke resultatet vidare, så har de lyst til å stemme meg vidare til finalen, så setter eg stor pris på det! Vil du stemme så kan du gjere det her 🙂 Hugs og at du kan stemme på andre innen alle kategorier!

Men, nok om det – og over til dagens digge oppskrift: flytande, deilig sjokoladekake aka sjokoldefonant i kopp!

Den er sukkerfri, sunnare og grovare, og passer heilt supert som dessert eller kveldskos, kvardag som helg 🙂

Du trenger, 1 porsjon:
2 ss sikta speltmjøl/kveitemjøl
1 ss havremjøl
1-2 ss kakao
1 ss sukrin gold og 1 ss sukrin+
→ eller 3 ss anna, valgfri søtning
1 ss kesam/yoghurt/rømme
2 ss smelta smør
3-4 ss melk eller vatn

Slik gjer du:
Rør sammen alle ingrediensane og juster med melk/vatn til passelig konsistens.

Sett i mikrobølgeovnen til du ser den er fast i kantane, men fortatt flytande i midten. Eg lot min stå i 55 sekund på 600 watt, og synes det blei perfekt!

Såå er det berre å nyyyte mens kaka fortsatt er varm♥ Server gjerne med friske bær, og kanskje ein klatt kesam/yoghurt/rømme – det er godt med noke som «bryter» litt den mektige sjokoladen.

PS! Du kan sjølvsagt lage den som en fast sjokoladekake, då har du den berre litt lengre i mikrobølgeovnen 🙂

Ja – du kan lage den i ovn også. Bruk en form som tåler varmen, 180 grader i 5-10 minutter, alt etter korleis konsistens du vil ha!

Håpe det frister!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

 1. Denne var utrolig god! Dette må være den aller beste «koppkaken» jeg har smakt, og jeg har laget MANGE! 🙂 Tusen takk for oppskriften Linda 🙂 og gratulerer som semifinalist! Min stemme går til deg 🙂

  1. Så hyggelig å lese Marte! Det er faktisk den beste eg har laga trur eg 😀 Tusen takk for stemme <3

 2. Jeg har stemt på deg flere ganger!! Denne oppskriften var fantastisk 🙂 Koppekaker blir ofte tørre, men denne kan sammenlignes med en digg lava cake!!! Du er helt rå og fortjener å vinne 🙂

  1. Tusen takk Karla, så utrulig hyggelig å lese <3

 3. Anita Kristin Skofterud Pedersen

  Får ikke opp oppskriftene,der det står OPPSKRIFT HER!!!

  1. Hæ? Oppskrifta står jo i innlegget her?