Linda Stuhaug

Annonse

23. september 2021

Flytande sjokoladekake i kopp – sukkerfri og ferdig på 2 minutter

Flytande sjokoladekake i kopp – sukkerfri og ferdig på 2 minutter
Hei! Først og fremst må eg sei at eg fekk en veldig hyggelig mail igår om at eg er vidare som SEMIFINALIST i Vixen 2021! Vixen er rett og slett influensere sin årlige og einaste prisutdeling, og eg er vidare i kategorien som «Årets Influencer – mat». Det synes eg er skikkelig hyggelig, og det er takka vere alle følgere som har nominert meg. Så tusen takk for det♥
Dåkke har og muligheten til å påvirke resultatet vidare, så har de lyst til å stemme meg vidare til finalen, så setter eg stor pris på det! Vil du stemme så kan du gjere det her🙂 Hugs og at du kan stemme på andre innen alle kategorier!
Men, nok om det – og over til dagens digge oppskrift: flytande, deilig sjokoladekake aka sjokoldefonant i kopp!
Den er sukkerfri, sunnare og grovare, og passer heilt supert som dessert eller kveldskos, kvardag som helg 🙂
Du trenger, 1 porsjon: 2 ss sikta speltmjøl/kveitemjøl 1 ss havremjøl 1-2 ss kakao 1 ss sukrin gold og 1 ss sukrin+ → eller 3 ss anna, valgfri søtning 1 ss kesam/yoghurt/rømme 2 ss smelta smør 3-4 ss melk eller vatn
Slik gjer du: Rør sammen alle ingrediensane og juster med melk/vatn til passelig konsistens.
Sett i mikrobølgeovnen til du ser den er fast i kantane, men fortatt flytande i midten. Eg lot min stå i 55 sekund på 600 watt, og synes det blei perfekt!
Såå er det berre å nyyyte mens kaka fortsatt er varm♥ Server gjerne med friske bær, og kanskje ein klatt kesam/yoghurt/rømme – det er godt med noke som «bryter» litt den mektige sjokoladen.
PS! Du kan sjølvsagt lage den som en fast sjokoladekake, då har du den berre litt lengre i mikrobølgeovnen 🙂
Ja – du kan lage den i ovn også. Bruk en form som tåler varmen, 180 grader i 5-10 minutter, alt etter korleis konsistens du vil ha!
Håpe det frister!

Hei! Først og fremst må eg sei at eg fekk en veldig hyggelig mail igår om at eg er vidare som SEMIFINALIST i Vixen 2021! Vixen er rett og slett influensere sin årlige og einaste prisutdeling, og eg er vidare i kategorien som «Årets Influencer – mat». Det synes eg er skikkelig hyggelig, og det er takka vere alle følgere som har nominert meg. Så tusen takk for det♥

Dåkke har og muligheten til å påvirke resultatet vidare, så har de lyst til å stemme meg vidare til finalen, så setter eg stor pris på det! Vil du stemme så kan du gjere det her🙂 Hugs og at du kan stemme på andre innen alle kategorier!

Men, nok om det – og over til dagens digge oppskrift: flytande, deilig sjokoladekake aka sjokoldefonant i kopp!

Den er sukkerfri, sunnare og grovare, og passer heilt supert som dessert eller kveldskos, kvardag som helg 🙂

Du trenger, 1 porsjon:
2 ss sikta speltmjøl/kveitemjøl
1 ss havremjøl
1-2 ss kakao
1 ss sukrin gold og 1 ss sukrin+
→ eller 3 ss anna, valgfri søtning
1 ss kesam/yoghurt/rømme
2 ss smelta smør
3-4 ss melk eller vatn

Slik gjer du:
Rør sammen alle ingrediensane og juster med melk/vatn til passelig konsistens.

Sett i mikrobølgeovnen til du ser den er fast i kantane, men fortatt flytande i midten. Eg lot min stå i 55 sekund på 600 watt, og synes det blei perfekt!

Såå er det berre å nyyyte mens kaka fortsatt er varm♥ Server gjerne med friske bær, og kanskje ein klatt kesam/yoghurt/rømme – det er godt med noke som «bryter» litt den mektige sjokoladen.

PS! Du kan sjølvsagt lage den som en fast sjokoladekake, då har du den berre litt lengre i mikrobølgeovnen 🙂

Ja – du kan lage den i ovn også. Bruk en form som tåler varmen, 180 grader i 5-10 minutter, alt etter korleis konsistens du vil ha!

Håpe det frister!

Annonse

14 Kommentarer

A

Anita Kristin Skofterud Pedersen

2. oktober 2021

Får ikke opp oppskriftene,der det står OPPSKRIFT HER!!!

Linda Stuhaug

3. oktober 2021

Hæ? Oppskrifta står jo i innlegget her?

K

Karla K

27. september 2021

Jeg har stemt på deg flere ganger!! Denne oppskriften var fantastisk 🙂 Koppekaker blir ofte tørre, men denne kan sammenlignes med en digg lava cake!!! Du er helt rå og fortjener å vinne 🙂

Linda Stuhaug

28. september 2021

Tusen takk Karla, så utrulig hyggelig å lese <3

M

Marte

24. september 2021

Denne var utrolig god! Dette må være den aller beste «koppkaken» jeg har smakt, og jeg har laget MANGE! 🙂 Tusen takk for oppskriften Linda 🙂 og gratulerer som semifinalist! Min stemme går til deg 🙂

Linda Stuhaug

24. september 2021

Så hyggelig å lese Marte! Det er faktisk den beste eg har laga trur eg 😀 Tusen takk for stemme <3

A

Angeliki

21. juni 2023

Skulle aldri trodd denne kaka her er sukkerfri. Vel.. nesten sukkerfri, jeg hadde en teskje med nutella oppi siden jeg hadde den. Porsjonen var perfekt til å dele med samboeren også, og vi begge var forsynte!

Linda Stuhaug

22. juni 2023

Så kjekt å lese🤩

A

Anna

10. februar 2023

Kan du anbefale en sukkerfri sjokolade som faktisk smaker godt? :)

Linda Stuhaug

13. februar 2023

Eg bruker Cavalier :)

S

Sandra

13. juni 2022

Hvor mange kalorier er det i kaken? ☺️

Linda Stuhaug

13. juni 2022

Eg rekner ikkje på kalorier i oppskriften mine ;)

S

Sandra

14. juni 2022

Søren😅😅

Linda Stuhaug

15. juni 2022

Det er no veldig enkelt å gjere sjølv visst ein vil vite det :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg