6 enkle, kjappe tips for mindre matsvinn

Igår var den internasjonale dagen mot matsvinn, og sjølv om dette er noke eg snakker om og deler masse av heile tida, så blir det aldri for mykje🤗 Såå idag vil eg berre komme med 5 enkle, kjappe tips som verken handler om å redde mat i datodisken, sjå-lukte-smake på matvarer som har passert «best før» dato eller unngå å kaste typisk mat som ofte går i søpla (middagsrester, slappe/slite frukt og grønnsaker, tørt brød…) 🙂

🍌 Plukk med deg single bananer i fruktdisken! Smaker ikkje noke annleis enn klasene!

🥛 Melk er supert å fryse, enten i isbiter eller som heil kartong. Har du masse melk i kjøkeskapet som du er redd blir dårlig, frys det ned! Samme gjelder meieriprodukter.

❄️ Sjekk kjøleskapstemperaturen i kjøleskapet ditt! Riktig temperatur er 2-4 grader, og maten holde seg lengre og bedre når temperaturen er riktig. Personlig ligge eg stort sett på 2 grader 🙂

🥬 Lag en restesalat! ALT kan puttast i en slik salat, og du trenger ikkje eingang sjølve salaten/grøntfôret😅Frukt, grønnsaker, middagsrester, oster, pålegg, egg, nøtter, frø osvosv!

🐠 Frys ned matvarer som nærmer seg «siste forbruksdag», spesielt kjøtt, fisk og kylling. Dette er matvarer du skal vere forsiktig med å ete etter utløpsdato, men i frysaren kan det ligge i månedsvis.

🗣 Spre budskapet om matsvinn og matredding til andre! Det hjelper kanskje ikkje på eget matsvinn, men det hjelper absolutt på totalen. Vis kollegaene på jobb at du har med deg ein yoghurt som har passert dato, del eit bilde i sosiale medier av restemiddagen din, utfordre en venn med datoskrekk. Her er mange måter å spre budskapet på, og det kan virkelig utgjere ein forskjell

Har du eit godt tips? Del gjerne i kommentarfeltet😍

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *