Linda Stuhaug

Annonse

1. oktober 2021

Alt-i-ett meksikansk gryte med quinoa

Alt-i-ett meksikansk gryte med quinoa
God fredag alle sammen!
Denne vekas alt-i-ett gryte er henta fra boka mi «Opptur med sunne middagar« – mi nyaste kokebok med 80 oppskrifter på sunn, raske og enkle kvardagsmiddager♥ Dette er ei alt-i-ett meksikansk gryte der eg rett og slett har bytta ut den tradisjonelle risen med quinoa, lagt til masse grønnsaker og gode smaker. Ein middag som passer like godt kvardag som helg!
Du trenger, 4-5 personer: ♦ 400 g karbonadedeig ♦ 1 løk, grovhakka ♦ 3 fedd kvitløk, finhakka ♦ 1 rød chili, finhakka ♦ 1 paprika, grovhakka ♦ 1 liten boks mais ♦ 250 g kidneybønner ♦ 1 dl quinoa ♦ 800 g hakka tomatar ♦ 3 dl kyllingkraft, ev. buljong/fond ♦ safta fra 1⁄2 lime ♦ 2–4 ss tacokrydder ♦ salt og pepar ♦ smør eller olje til steiking
Slik gjer du: 1. Steik løk, kvitløk og chili til løken er blank.Tilsett karbonadedeig og brun kjøttet.
2. Rør inn tacokrydder etterfulgt av paprika, hakka tomatar og kyllingkraft. Skyll quinoa under rennande, varmt vatn og tilsett også quinoaen i gryta.
3. La gryta småputre under lokk til quinoaen er ferdig, ca. 15–20 minutt. Juster med meir væske om nødvendig. Rør inn mais, skylte kidneybønner og limesaft.
4. Smak til gryta med salt, pepar og eventuelt meir tacokrydder. Server straks, gjerne med avokadobitar, frisk koriander og ev. rømme/kesam.
TIPS! Juster mengden tacokrydder etter kva type du bruker. Bruker du tacokrydder frå butikken; start med 1 pose. Men, lag gjerne heimelaga tacokrydder. Miks sammen 2–3 ss chilipulver, 2 ss paprikakrydder, 2 ss spisskummen, 1 ss kvitløkpulver, 2 ts salt, 2 ts tørka oregano og 2 ts svart pepar. Oppbevar i glass. Brukast på same måte som andre tacokrydder, men vær obs på at det er litt sterkare og at du ikkje treng like mykje 🙂
Velbekomme – håper gryta frister! Og god helg til dåkke♥

God fredag alle sammen!

Denne vekas alt-i-ett gryte er henta fra boka mi «Opptur med sunne middagar« – mi nyaste kokebok med 80 oppskrifter på sunn, raske og enkle kvardagsmiddager♥ Dette er ei alt-i-ett meksikansk gryte der eg rett og slett har bytta ut den tradisjonelle risen med quinoa, lagt til masse grønnsaker og gode smaker. Ein middag som passer like godt kvardag som helg!

Du trenger, 4-5 personer:
♦ 400 g karbonadedeig
♦ 1 løk, grovhakka
♦ 3 fedd kvitløk, finhakka
♦ 1 rød chili, finhakka
♦ 1 paprika, grovhakka
♦ 1 liten boks mais
♦ 250 g kidneybønner
♦ 1 dl quinoa
♦ 800 g hakka tomatar
♦ 3 dl kyllingkraft, ev. buljong/fond
♦ safta fra 1⁄2 lime
♦ 2–4 ss tacokrydder
♦ salt og pepar
♦ smør eller olje til steiking

Slik gjer du:
1. Steik løk, kvitløk og chili til løken er blank.Tilsett karbonadedeig og brun kjøttet.

2. Rør inn tacokrydder etterfulgt av paprika, hakka tomatar og kyllingkraft. Skyll quinoa under rennande, varmt vatn og tilsett også quinoaen i gryta.

3. La gryta småputre under lokk til quinoaen er ferdig, ca. 15–20 minutt. Juster med meir væske om nødvendig. Rør inn mais, skylte kidneybønner og limesaft.

4. Smak til gryta med salt, pepar og eventuelt meir tacokrydder. Server straks, gjerne med avokadobitar, frisk koriander og ev. rømme/kesam.

TIPS!
Juster mengden tacokrydder etter kva type du bruker. Bruker du tacokrydder frå butikken; start med 1 pose. Men, lag gjerne heimelaga tacokrydder. Miks sammen 2–3 ss chilipulver, 2 ss paprikakrydder, 2 ss spisskummen, 1 ss kvitløkpulver, 2 ts salt, 2 ts tørka oregano og 2 ts svart pepar. Oppbevar i glass. Brukast på same måte som andre tacokrydder, men vær obs på at det er litt sterkare og at du ikkje treng like mykje 🙂

Velbekomme – håper gryta frister! Og god helg til dåkke♥

Annonse

10 Kommentarer

M

Marita Johansson Hultin

12. mars 2023

Tack för fina recept o inspiration. Funder på vad 400 gr karbonadekaka är? I receptet till den mexikanska grytan

Linda Stuhaug

13. mars 2023

Karbonadedeig = kjøttdeig😃

A

Aud Jorunn Hanset

19. mars 2023

Kan denne gryta fryses?

Linda Stuhaug

21. mars 2023

Det vil eg tru går bra, men eg har Ikkje testa sjølv😃

T

Turid Irene Olsen

16. mars 2023

Er det hermeriske tomater du bruker, eller ferske?

Linda Stuhaug

17. mars 2023

Hermetiske :)

A

Anita M

17. mars 2023

Kan den fryses?

Linda Stuhaug

21. mars 2023

Vil tru det, men eg har Ikkje testa sjølv😊

o

ovejevnlid@hotmail.com

18. oktober 2022

Ka e quinoa for noke ?

Linda Stuhaug

20. oktober 2022

Eit frø som minner litt om ris :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg