Linda Stuhaug

Annonse

6. oktober 2021

Sukkerfri smuldrepai med norske epler

Sukkerfri smuldrepai med norske epler
Åh, den smuldrepaien her blei berre skikkelig god! Kombinasjonen av søte, møre og bakte epler med den crunchy toppingen… altså, nam♥ Og det beste? Den er virkelig superenkel å lage!
Har du med andre ord epler til overs, prøv denne. Eller kjøp inn epler for å lage den – den er virkelig verdt det 😀
Du trenger, 1 paiform: • 1-1,5 kg epler • 4 ss sukrin gold (eller 4 ss anna søtning) • 2-3 ts kanel –  • 100 g havregryn • 100 g valgfrie nøtter (eg brukte valnøtter og mandler) • 100 g sukrin gold (eller 100 g anna søtning) • 100 g romtemperert smør • 50 g speltmjøl, kveitemjøl eller glutenfritt mjøl
Slik gjer du: 1. Del eplene i båter. Vend inn sukrin gold og kanel, og ha over i ein paiform. 2. Ha alle ingrediensane til smudretoppingen i en bolle og kna sammen med hendene. 3. Fordel smuldretoppingen over eplene. 4. Steik på 175 grader i 45 minutt, eller til smudretoppingen er godt gyllen.
Avkjøl litt før servering, eller varm litt opp igjen før servering. Nydelig med vaniljeis eller ein klatt vaniljekesam/vaniljeyoghurt.
Prøv! Du vil ikkje angre♥

Åh, den smuldrepaien her blei berre skikkelig god! Kombinasjonen av søte, møre og bakte epler med den crunchy toppingen… altså, nam♥ Og det beste? Den er virkelig superenkel å lage!

Har du med andre ord epler til overs, prøv denne. Eller kjøp inn epler for å lage den – den er virkelig verdt det 😀

Du trenger, 1 paiform:
• 1-1,5 kg epler
• 4 ss sukrin gold (eller 4 ss anna søtning)
• 2-3 ts kanel
– 
• 100 g havregryn
• 100 g valgfrie nøtter (eg brukte valnøtter og mandler)
• 100 g sukrin gold (eller 100 g anna søtning)
• 100 g romtemperert smør
• 50 g speltmjøl, kveitemjøl eller glutenfritt mjøl

Slik gjer du:
1. Del eplene i båter. Vend inn sukrin gold og kanel, og ha over i ein paiform.
2. Ha alle ingrediensane til smudretoppingen i en bolle og kna sammen med hendene.
3. Fordel smuldretoppingen over eplene.
4. Steik på 175 grader i 45 minutt, eller til smudretoppingen er godt gyllen.

Avkjøl litt før servering, eller varm litt opp igjen før servering. Nydelig med vaniljeis eller ein klatt vaniljekesam/vaniljeyoghurt.

Prøv! Du vil ikkje angre♥

Annonse

18 Kommentarer

N

Nina

15. november 2021

Den var rett og slett helt nydelig 🙂

Linda Stuhaug

16. november 2021

Så kjekt å lese, Nina 😀

N

Nina

30. oktober 2021

Glæde mæ te i dag. Da ska æ lag smuldrepaien din med epler.

Linda Stuhaug

1. november 2021

Så bra! Håpe den smakte 😀

N

Nina

29. oktober 2021

Glæde mæ te imårrå. Da ska æ lag smuldrepaien din med epler.

I

Ingvill Goos

20. oktober 2021

Kan den lages med ekte sukker

I

Ingvill Goos

20. oktober 2021

Ser nu det står anna søtning

Linda Stuhaug

21. oktober 2021

🙂

L

Lene

17. oktober 2021

Utrolig god var denne Har allerede lagd 3 former av den. Skal lage den i dag også til filmkveld. Tusen takk for suverene oppskrifter.

Linda Stuhaug

17. oktober 2021

Herlig 😀 Kjekt den smakte!

K

Karen-Marie Davidsen

11. september 2022

Nystekt med vaniljeis til falt denne smuldrepaien virkelig i smak hos oss og våre venner 😄 Restene med vaniljekesam til ble søndagsfrokost 🤣 Blir garantert bakt igjen!

Linda Stuhaug

11. september 2022

Såå hyggelig å lese🤩

S

Silvi

6. august 2022

Made this with some Apple and Rhubarb I had stewed from the freezer. Added the topping and it was amazing. Definitely a keeper… well done Linda … Ps I am in Australia xxx

Linda Stuhaug

7. august 2022

How great🤩

B

Barbro Ugedal

25. mars 2022

Går det an å fryse ned ustekt for å ta opp siden og steke?

Linda Stuhaug

27. mars 2022

Det vil eg tru :)

l

linda tvergrov

18. oktober 2022

Har du forslag til alternativ til nøtter/mandler?

Linda Stuhaug

20. oktober 2022

Solsikkekjerner😊

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg