Sukkerfri smuldrepai med norske epler

Åh, den smuldrepaien her blei berre skikkelig god! Kombinasjonen av søte, møre og bakte epler med den crunchy toppingen… altså, nam♥ Og det beste? Den er virkelig superenkel å lage!

Har du med andre ord epler til overs, prøv denne. Eller kjøp inn epler for å lage den – den er virkelig verdt det 😀 

Du trenger, 1 paiform:
• 1-1,5 kg epler
• 4 ss sukrin gold (eller 4 ss anna søtning)
• 2-3 ts kanel
– 
• 100 g havregryn
• 100 g valgfrie nøtter (eg brukte valnøtter og mandler)
• 100 g sukrin gold (eller 100 g anna søtning)
• 100 g romtemperert smør
• 50 g speltmjøl, kveitemjøl eller glutenfritt mjøl

Slik gjer du:
1. Del eplene i båter. Vend inn sukrin gold og kanel, og ha over i ein paiform.
2. Ha alle ingrediensane til smudretoppingen i en bolle og kna sammen med hendene.
3. Fordel smuldretoppingen over eplene.
4. Steik på 175 grader i 45 minutt, eller til smudretoppingen er godt gyllen.

Avkjøl litt før servering, eller varm litt opp igjen før servering. Nydelig med vaniljeis eller ein klatt vaniljekesam/vaniljeyoghurt.

Prøv! Du vil ikkje angre♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

  1. Utrolig god var denne Har allerede lagd 3 former av den. Skal lage den i dag ogsÄ til filmkveld. Tusen takk for suverene oppskrifter.

    1. Herlig 😀 Kjekt den smakte!

  2. Ingvill Goos

    Kan den lages med ekte sukker

    1. Ingvill Goos

      Ser nu det stÄr anna sÞtning

  3. GlÊde mÊ te imÄrrÄ. Da ska Ê lag smuldrepaien din med epler.

  4. GlĂŠde mĂŠ te i dag. Da ska ĂŠ lag smuldrepaien din med epler.

    1. SĂ„ bra! HĂ„pe den smakte 😀

  5. Den var rett og slett helt nydelig 🙂

    1. SĂ„ kjekt Ă„ lese, Nina 😀