Pæresyltetøy uten sukker

God mandag!

I forrige veke fekk eg en telefon fra bestevenninna mi om eg kunne komme å plukke opp litt pærer. Ho hadde så mykje som var begynt å bli dårlig… Og ho kjenne meg, hehe 😉 Så eg henta såklart pærene og det var nok 6-7 kg med både fine, overmodne, mjuke og harde pærer i to store papirposer:

Og i det eg fekk pærene heim, så begynte eg å tenke: eg har jo faktisk aldri baka med norske pærer! Ei heller har eg laga heimelaga pæresyltetøy!

Så, det første eg gjorde var å plukke ut dei pærene som var dårligast. Det blei to store boller med mjuke, skrukkete og småslappe pærer:

Pærene blei skrella, så var det berre å begynne å koke syltetøy. Og det blei jo SÅ godt! Dette må dåkke berre lage, uansett om du har fine eller smådårlige pærer 🙂 

Måla er berre sånn cirka. Her gjelder det uansett å smake seg til, så måla er egentlig ikkje så viktige 🙂 

♦ ca. 3 kg pærer, skrelt og delt i biter
♦ 1-2 dl vatn
♦ søtning etter smak – kjem an på kor søtt du liker det, og ikkje minst kor søte pærene er. Eg brukte sukrin+
♦ gjerne litt kanel og ekte vanilje, eg brukte 1 ss kanel og 1 ss ekte vaniljepulver

Kok opp pære og vatn, la det småkoke i 30-60 minutter til du har fått syltetøy. Rør innimellom og mos ut klumpane som er igjen. Tilsett søtning og smakstilsetning mot slutten av koketida og smak til.

Avkjøl syltetøyet og ha det over i glass. Oppbevar i kjøleskap eller frys ned 🙂

Syltetøyet kan du bruke akkurat som du ellers bruker syltetøy! Det passer perfekt til ost, som pålegg på brødskiva, vafler, pannekaker. Ha ei skei i yoghurtblandinga, til melk og gryn, i eller over kjøleskapsgrauten eller havregrauten. Sett på bordet med ostefatet, bruk i bakst eller tilsett ei skei i smoothien. Mange muligheter!

Prøv du også♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *