Linda Stuhaug

Annonse

15. oktober 2021

NYDELIGE SNICKERSRUTER – med kun 6 ingredienser!

NYDELIGE SNICKERSRUTER – med kun 6 ingredienser!
Desse snickersrutene her er faktisk ein av mine mest populære snack-oppskrifter♥ Eg publiserte oppskrifta og dette innlegget først for eit år sidan, men idag oppdaterer eg med nye bilder 🙂
Snickersrutene er laga med kun 6 ingredienser, du finner alle ingrediensane på dagligvarebutikken, dei inneholder ingen helsekostprodukt og du lager heile oppskrifta på berre 10-15 minutt aktiv tid 😀 Ikkje minst: snickersrutene er fantastisk gode, og eit langt sunnere alternativ♥
Peanøtt-karamell-sjokolade-bunn: ♦ 150 g peanøtter (bruker du usalta, tilsett også 1/2 ts maldonsalt) ♦ 300 g saftige dadler (vekt uten stein) ♦ 50 g havregryn (evt. glutenfri for heilt glutenfri oppskrift) ♦ 3 ss kakao
Peanøttsmør-lag: ♦ 150 g peanøttsmør (velg eit med 99% peanøtter. Alle butikker har dette) ♦ 75 g salte peanøtter
Sjokolade-topping: 50 g mørk sjokolade 70% (eller den sjokoladen du vil bruke)
Framgangsmåte: 1. Ha ingrediensane til bunnen i en foodprosessor. Kjør til en jevn, smuldrete og klebrig masse du kan forme mellom hendene.
2. Trykk massen ned i en ildfast form med bakepapir på ca 18×25. Eg bruker først hendene, deretter baksida av ei våt spiseskei.
3. Fordel peanøttsmør over bunnen, dryss over peanøtter og trykk dei ned i peanøttsmøret. Sett gjerne formen i frysaren i minst 30 minutter for at den skal «sette seg litt».
4. Fordel over smelta sjokolade til slutt. Eg bruker en pensel for å fordele sjokoladen.
5. Sett kjølig, del opp i biter når sjokoladen er stivna og oppbevar i kjøleskap eller frysar!
OBS! Er bunnen for tørr er det enten 1) du har ikkje brukt saftige nok dadler eller 2) du har ikkje kjørt massen godt nok. Kjør massen lengre eller tilsett litt væske/smelta smør for å få den klebrig. Det skal dog vere heilt uproblematisk å få rett konsistens så lenge dadlane er saftige og massen er kjørt godt nok 🙂 Eg bruker saftige dadler i lausvekt eller «juicy dates» i 600 grams pakninger fra Coop
Snickersrutene står seg lenge i kjøleskap/fryser. Kor mange biter du får kjem an på kor store du lager dei, men det er mektige saker, så dei trenger virkelig ikkje vere så store 🙂
Snickersbitane har god crunch, nydelig smak, perfekt konsistens… Makan, desse var gode altså! Og no håper eg at fleire vil lage dei 😀
Hugs at eg blir velig glad for tilbakemeldinger når de prøver ut oppskriftene mine♥ Legg igjen en kommentar her på bloggen, tag meg på instagram @lindastuhaug eller send en melding på facebook-sida mi her 🙂
God helg alle sammen!

Desse snickersrutene her er faktisk ein av mine mest populære snack-oppskrifter♥ Eg publiserte oppskrifta og dette innlegget først for eit år sidan, men idag oppdaterer eg med nye bilder 🙂

Snickersrutene er laga med kun 6 ingredienser, du finner alle ingrediensane på dagligvarebutikken, dei inneholder ingen helsekostprodukt og du lager heile oppskrifta på berre 10-15 minutt aktiv tid 😀 Ikkje minst: snickersrutene er fantastisk gode, og eit langt sunnere alternativ♥


Peanøtt-karamell-sjokolade-bunn:
♦ 150 g peanøtter (bruker du usalta, tilsett også 1/2 ts maldonsalt)
♦ 300 g saftige dadler (vekt uten stein)
♦ 50 g havregryn (evt. glutenfri for heilt glutenfri oppskrift)
♦ 3 ss kakao

Peanøttsmør-lag:
♦ 150 g peanøttsmør (velg eit med 99% peanøtter. Alle butikker har dette)
♦ 75 g salte peanøtter

Sjokolade-topping:
50 g mørk sjokolade 70% (eller den sjokoladen du vil bruke)

Framgangsmåte:
1. Ha ingrediensane til bunnen i en foodprosessor. Kjør til en jevn, smuldrete og klebrig masse du kan forme mellom hendene.

2. Trykk massen ned i en ildfast form med bakepapir på ca 18×25. Eg bruker først hendene, deretter baksida av ei våt spiseskei.

3. Fordel peanøttsmør over bunnen, dryss over peanøtter og trykk dei ned i peanøttsmøret. Sett gjerne formen i frysaren i minst 30 minutter for at den skal «sette seg litt».

4. Fordel over smelta sjokolade til slutt. Eg bruker en pensel for å fordele sjokoladen.

5. Sett kjølig, del opp i biter når sjokoladen er stivna og oppbevar i kjøleskap eller frysar!

OBS! Er bunnen for tørr er det enten 1) du har ikkje brukt saftige nok dadler eller 2) du har ikkje kjørt massen godt nok. Kjør massen lengre eller tilsett litt væske/smelta smør for å få den klebrig. Det skal dog vere heilt uproblematisk å få rett konsistens så lenge dadlane er saftige og massen er kjørt godt nok 🙂 Eg bruker saftige dadler i lausvekt eller «juicy dates» i 600 grams pakninger fra Coop

Snickersrutene står seg lenge i kjøleskap/fryser. Kor mange biter du får kjem an på kor store du lager dei, men det er mektige saker, så dei trenger virkelig ikkje vere så store 🙂

Snickersbitane har god crunch, nydelig smak, perfekt konsistens… Makan, desse var gode altså! Og no håper eg at fleire vil lage dei 😀

Hugs at eg blir velig glad for tilbakemeldinger når de prøver ut oppskriftene mine♥ Legg igjen en kommentar her på bloggen, tag meg på instagram @lindastuhaug eller send en melding på facebook-sida mi her 🙂

God helg alle sammen!

Annonse

47 Kommentarer

J

Janne

29. januar 2021

Bruker du store eller lettkokte havregryn? Her skal de jo i foodprosessor, så da går det kanskje for det samme? Kan du si noe om det ang andre oppskrifter også, da det ofte bare står havregryn, ikke hvilken type. Ellers takk for gode oppskrifter, jeg har prøvd mange av dem, og får masse inspirasjon av deg

Linda Stuhaug

29. januar 2021

Hei! Her har det ingenting å bety 🙂 Stort sett så har det ingen betydning om det er lettkokte eller store, visst det har det – så skriver eg det 🙂 Hyggelig å inspirere, håper eg kan fortsette med det!

W

Wiebke

19. januar 2021

Har laget den flere ganger allerede, lett og raskt å lage. Bare kjempegod

Linda Stuhaug

20. januar 2021

Ikkje sant! Eg ELSKA desse 😀

A

Anita

24. januar 2022

Hei. Går det an å bruke stavmikser istedenfor? Gleder meg til å prøve👍

Linda Stuhaug

24. januar 2022

Hei! Nei, stavmikser funker ikkje 🙂

H

Hanne

22. mars 2022

Disse er kjempegode! Men hver gang jeg lager de så har jeg problemer med at alt samler seg langs siden av foodprossesoren og knivene kjører i bunnen uten at massen vil ned. Stopper ofte for å skrape ned, men det går bare ett par sekunder så er det samlet på sidene igjen… Noen tips?

Linda Stuhaug

23. mars 2022

Skaffe en bedre foodprosessor, hehe... 😃

M

Marit

20. mars 2024

Desse er sjukt gode!

Linda Stuhaug

20. mars 2024

Enig😋

A

Anne

24. januar 2023

Dette var kjempe godt!! Tusen takk for oppskrift 🤩

Linda Stuhaug

25. januar 2023

Så kjekt å lese🤩

A

Audhild

24. november 2020

Jeg lurer på hv peanøttsmør som er brukt. Det jeg har kjøpt er i glass fra Ånglamark og chrunchy, men det er ikke så gult som det på bildene her.

A

Audhild

24. november 2020

Jeg lurer på hv peanøttsmør som er brukt. Det jeg har kjøpt er fra Ånglamark og chrunchy, men det er ikke så gult som det på bildene her.

Linda Stuhaug

25. november 2020

Klarer ikkje hugse akkurat kva eg brukte her. Har 3-4 ulike merker eg rullerer på, alt etter kva eg finner på butikken 🙂 Det er blant anna Green choice, Coop sitt merke, Helios og Plantego 🙂

L

Lars

18. november 2020

Hvilken type foodprosessor anbefaler du? Bruker du knivene når denne lages?

Linda Stuhaug

18. november 2020

Eg bruker enten mamma sin eller en eg har arva av svigermor, dei begge to er sikker 15-20 år gamle og ikkje noko som er på markedet lengre, dessverre :/

L

Linda

15. november 2020

Kan disse fryses?

Linda Stuhaug

16. november 2020

Jaja 🙂

L

Linda

14. november 2020

Bunnen blei litt tørr, og fikk ikkje det til å bli en masse. Hadde difor opp i ei matskjei kokt vann. Tips til andre som får samme problem

Linda Stuhaug

15. november 2020

Ja, det går også an 🙂 Eller smelta smør, som eg skriver i innlegget 🙂

M

Malin

11. november 2020

Kan man bruke stavmikser i stedet for foodprosessor i steg 1?

Linda Stuhaug

12. november 2020

Dessverre, det vil ikkje fungere optimalt… Du får ikkje blanda massen og kjørt den for at den skal bli finmalt og klebrig med stamikser. Til nøden så kan den brukast, men du må styre veldig, veldig lenge – og i tillegg vil du ikkje få den konsistensen som er optimal – og då må du nok tilsette f.eks smør for å få den til å henge sammen 🙂

M

Malin

12. november 2020

Aah. Funker det å bruke blender? Hvis man ikke har foodprosessor tilgjengelig.

Linda Stuhaug

12. november 2020

Ja, så lenge den er kraftig nok 🙂

N

Nina

8. november 2020

Vet du hvor mange kcal det blir? Med og uten sukkerfri alternativ hadde vært topp å vite

Linda Stuhaug

9. november 2020

Nei, eg rekner ikkje på kalorier.

R

Ragnhild Nilsen

7. november 2020

Aldeles nydelig

Linda Stuhaug

8. november 2020

Såå kjekt å høyre, Ragnhild <3

A

Astrid

7. november 2020

Såg nydelige ut. Snickers er min favorittsjokolade!!! Men eg liker overhode ikkje dadler, smaker dei mykje i denne oppskrifta?

Linda Stuhaug

8. november 2020

Nei, absolutt ikkje :):)

G

Gulnaz Johansen

7. november 2020

Hei, kaken smakte nydelig. Den ble veldig søt og det passer ypperlig til en søtmons som meg Jeg delte kaken i biter og satt den i fryseren

Linda Stuhaug

7. november 2020

Så kjekt den falt i smak hos deg, Gulnaz 😀

A

Amalie

7. november 2020

Skal peanøttene som skal på lag 2 være hele eller litt knuste? Eller blander du lag 2 også i en food processor? Ser veldig godt ut, gleder meg til å prøve!

Linda Stuhaug

7. november 2020

Eg brukte dei rett fra posen 🙂 Ingenting i lag 2 skal i foodprosessor. Berre å smøre utover 🙂 Håper den smaker!

I

Ida

6. november 2020

Kor lenge er det holdbart i kjøleskap? Kan deg evt legges i frys for bedre holdbarhet? 🙂 lagde ikveld, nyyydelig godt.. også så enkelt! 😀

Linda Stuhaug

7. november 2020

Leeeenge. Absolutt ingenting å tenke på når det kjem til holdbarhet, kan stå i vekesvis og sannsynligvis månedsvis i både kjøleskap og frysar 🙂

S

Siri

6. november 2020

Hvilket peanøttsmør bruker du?

Linda Stuhaug

6. november 2020

Her brukte eg GoGreen sitt (trur eg). Bruker ikkje nokon faste merker, kjøper alltid eit med over 99% peanøtter, dei er ganske like på smak alle sammen 🙂

A

Andy

6. november 2020

Bruker du saltede peanøtter eller usaltede? Så kjempe godt ut!

Linda Stuhaug

6. november 2020

Eg brukte salte (var det eg hadde), men begge deler fungerer 🙂 Skal endre det i innlegget!! 🙂

A

Anne Therese

6. november 2020

Eg har alltid nytta Coop Änglemark sine dadlar i dine oppskrifter, funkar toppers det også. Berre eit lite tips 🙂 Denne oppskrifta såg forresten ut som ei som må prøvast i helga 😀

Linda Stuhaug

6. november 2020

Eg har prøvd det sjølv og synes ikkje det blei heilt det samme.. 🙂 Anbefaler vertfall å følge tipset mitt om å bruke litt meir for å få nok sødme 🙂

S

Sandra

6. november 2020

Åååh, dette ser berre heilt nydeleg ut Veit kva eg skal lage i helga!

Linda Stuhaug

6. november 2020

Høyres ut som en veeldig god plan <3

E

Eli

22. mars 2023

Hvilke type kakao bruker du?

Linda Stuhaug

26. mars 2023

Her har eg brukt vanlig original kakao :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg