Linda Stuhaug

Annonse

Søte, saftige havrescones

Søte, saftige havrescones
Åh, dette er virkelig en av mine favoritt oppskrifter på scones! Dei er såå saftige, smakfulle og gode – samtidig passer dei like godt til frukost, lunsj, turmat, kveldskos eller som sunnere alternativ til søtt. Dei kan lagast heilt nøytrale slik som eg har gjort denne gangen, eller eventuelt med innbakt pålegg/smaktilsetning 🙂 Du bestemme heilt sjølv – her har eg nokon ulike varianter!
I oppskrifta bruker eg en moden banan, både for sødme, saftighet og smak. Så har du en brun banan i fruktkorga, så er den perfekt å bruke her! Men, du kan droppe banana, bruke 100 g ekstra kesam + litt ekstra søtning også 🙂
Du trenger, 8 biter: ♦ 1 moden banan ♦ 200 g original kesam (rømme, yoghurt eller creme fraiche kan og brukast) ♦ 1 dl valgfri melk ♦ 50 g valgfri søtning (eg brukte 25 g sukrin+) ♦ 1 ss bakepulver ♦ 50 g havregryn ♦ 100 havremjøl (du kan lage sjølv ved å finblende havregryn) ♦ 150 g sikta speltmjøl, kveitemjøl eller glutenfritt mjøl
Framgangsmåte:
  1. Mos banana klumpfri med gaffel. Miks inn kesam, melk, søtning og bakepulver.
  2. Tilsett havregryn og havremjøl, rør godt før du tilsetter mjølet. Vend godt til en jevn deig.
  3. Klapp deiga ut til en rund scone på bakepapir. Bruk litt mjøl på hendene. Skjær opp i 8 biter, pensle med litt vatn og dryss over havregryn.
  4. Steik på 180 grader i ca 20 minutt, til en gyllen farge. Avkjøl på rist.
Visst du ønsker smakstilsetning, så trykker du det lett ned i sconesen før steiking 🙂 Her har eg brukt alt fra frukt og bær, til nøtter, sjokoladebiter og brunostbiter.
Nyt med eller uten valgfritt pålegg♥ Sconesen holder seg saftig i flere dager, og kan fint frysast!
Håpe det frister 🙂

Åh, dette er virkelig en av mine favoritt oppskrifter på scones! Dei er såå saftige, smakfulle og gode – samtidig passer dei like godt til frukost, lunsj, turmat, kveldskos eller som sunnere alternativ til søtt. Dei kan lagast heilt nøytrale slik som eg har gjort denne gangen, eller eventuelt med innbakt pålegg/smaktilsetning 🙂 Du bestemme heilt sjølv – her har eg nokon ulike varianter!

I oppskrifta bruker eg en moden banan, både for sødme, saftighet og smak. Så har du en brun banan i fruktkorga, så er den perfekt å bruke her! Men, du kan droppe banana, bruke 100 g ekstra kesam + litt ekstra søtning også 🙂

Du trenger, 8 biter:
♦ 1 moden banan
♦ 200 g original kesam (rømme, yoghurt eller creme fraiche kan og brukast)
♦ 1 dl valgfri melk
♦ 50 g valgfri søtning (eg brukte 25 g sukrin+)
♦ 1 ss bakepulver
♦ 50 g havregryn
♦ 100 havremjøl (du kan lage sjølv ved å finblende havregryn)
♦ 150 g sikta speltmjøl, kveitemjøl eller glutenfritt mjøl

Framgangsmåte:

  1. Mos banana klumpfri med gaffel. Miks inn kesam, melk, søtning og bakepulver.

  2. Tilsett havregryn og havremjøl, rør godt før du tilsetter mjølet. Vend godt til en jevn deig.

  3. Klapp deiga ut til en rund scone på bakepapir. Bruk litt mjøl på hendene. Skjær opp i 8 biter, pensle med litt vatn og dryss over havregryn.

  4. Steik på 180 grader i ca 20 minutt, til en gyllen farge. Avkjøl på rist.

Visst du ønsker smakstilsetning, så trykker du det lett ned i sconesen før steiking 🙂 Her har eg brukt alt fra frukt og bær, til nøtter, sjokoladebiter og brunostbiter.

Nyt med eller uten valgfritt pålegg♥ Sconesen holder seg saftig i flere dager, og kan fint frysast!

Håpe det frister 🙂

Annonse

6 Kommentarer

L

Linn

9. januar 2022

Hei. Hvis jeg ikke har en moden banan. Hva kan jeg erstatte den med? Ett egg for eksempel?

Linda Stuhaug

9. januar 2022

Det står i innlegget 🙂 «I oppskrifta bruker eg en moden banan, både for sødme, saftighet og smak. Så har du en brun banan i fruktkorga, så er den perfekt å bruke her! Men, du kan droppe banana, bruke 100 g ekstra kesam + litt ekstra søtning også»

I

Ida

18. oktober 2021

I oppskrifter der det er brukt siktet speltmel, kan man benytte sammalt spelt?

Linda Stuhaug

19. oktober 2021

Det vil varierer fra oppskrift til oppskrift kor mykje det vil påvirke resultatet. I nokon oppskrifter er det ingen problem, i andre vil resultatet kunne bli tungt/kompakt/lite luftig 🙂

M

Maria

29. januar 2023

Kan jeg bruke vaniljekesam i stede for original kesam?😊

Linda Stuhaug

29. januar 2023

Ja😊

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg