GROVE PIZZABRØD – med pesto, spekeskinke og ost

Hei!

Desse pizzabrøda lagde eg igår, og dei blei SÅ gode! Grove, skikkelig saftige og knallgode pizzabrød med MASSE fyll: pesto, spekeskinke og ost♥ Det er mitt favorittfyll, men vil du bruke anna type fyll, så må du gjerne gjere det 🙂

Deiga er superenkel å jobbe med og oppskrifta gir vellykka resultat gang på gang!

Du trenger, ca 25 stk 
100 g smør
6 dl melk
1 pk tørrgjær
1 ts salt
1 ts sukker/honning
400 g havremjøl (eller anna grovt mjøl)
450-500 g sikta speltmjøl/kveitemjøl

500 g spekeskinke
500 g raspa ost
200 g pesto

Slik gjer du:
1. Smelt smør, tilsett melk og varm blandinga til den er ca. 37 °C. Visp inn gjær, salt og sukker/honning.

2. Ha blandinga over i en eltemaskin og tilsett havremjøl, deretter litt og litt speltmjøl/kveitemjøl til en glatt og fin deig. Må du bruke litt meir mjøl, så gjer du det. La deiga elte i 5-10 minutt. Sett deiga til heving og hev til dobbel størrelse, ca. 1 time.

3. Del deiga i to og kjevle ut til to rektangel (lettare å håndtere enn ein kjempestor). Smør på pesto, ha over spekeskinke, ost og brett sammen. Skjær opp i biter, legg på to steikebrett med bakepapir og etterhev i ca 1 time.

4. Pensle overflata med egg/vatn og ha over valmuefrø. Steik midt i ovnen på 200 grader til dei er gylne, 10-15 minutt. Avkjøl på rist.

Nyt til lunsj, i matpakken, som turmat, til middag eller luksus kveldsmat! Pizzahorna er fine å fryse og smaker nystekt etter ein liten runde i ovnen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

20 kommentarer

  1. Hva er omtrentlig steketid?

  2. Kan vi få vite ca steketid?

  3. Nam ! Dissa ser ut som dei man brukte å kjøpe på Domus i Førde før i tida Klara ikkje å huske om de va pesto i dei ?

    1. Det aner eg ikkje, aldri kjøpt slike på Domus før 🙂 Men det er godt mulig!

  4. Det har vært en matlagingshelg og disse ble bakt. Utrolig gode både kalde og lunka. Kommer ikke over hvor fabelaktig deigen var å jobbe med. Jeg prøvde meg på noen med skinke, skinkeost, chorizo og jalapno smøreost også, Alt var like godt.Takk for oppskrift

    1. Så hyggelig å lese, Lene 😀 Veldig kjekt oppskrifta falt i smak <3

  5. Hvordan oppbevares disse best? Hvis man skal ha de i matpakken i morgen og de neste dagene.
    Mvh Annette

    1. Oppbevarast gjerne i kjøleskap, men tåler fint nokon timer romtemperert 🙂

  6. Aslak Johan Johnsen

    Hei.
    Går den med lettmelk?

  7. Hei
    Hvilken pesto brukte du?
    Kan man lage pesto selv?

    1. Ja, du kan fint lage sjølv 🙂 Eg bruker Coop sin «smak» pesto 🙂

  8. Hvordan blir det med annet mel? Samma mengde? Har kun hvetemel og sammalt hvetemel grovmalt..?

    1. Forstår ikkje heilt kva du meina?

  9. Margunn Hol

    Takk for opppskrift ,ble veldig gode 🙂 Mvh Margunn

    1. Det er kjekt å lese! Takk for tilbakemelding 😀

  10. Lill Anita Johansen

    Kjempegode Gleder meg til lunsj hver dag

    1. Så hyggelig 😀