Linda Stuhaug

Annonse

GROVE PIZZABRØD – med pesto, spekeskinke og ost

GROVE PIZZABRØD – med pesto, spekeskinke og ost
Hei!
Desse pizzabrøda lagde eg igår, og dei blei SÅ gode! Grove, skikkelig saftige og knallgode pizzabrød med MASSE fyll: pesto, spekeskinke og ost♥ Det er mitt favorittfyll, men vil du bruke anna type fyll, så må du gjerne gjere det 🙂
Deiga er superenkel å jobbe med og oppskrifta gir vellykka resultat gang på gang!
Du trenger, ca 25 stk 100 g smør 6 dl melk 1 pk tørrgjær 1 ts salt 1 ts sukker/honning 400 g havremjøl (eller anna grovt mjøl) 450-500 g sikta speltmjøl/kveitemjøl – 500 g spekeskinke 500 g raspa ost 200 g pesto
Slik gjer du: 1. Smelt smør, tilsett melk og varm blandinga til den er ca. 37 °C. Visp inn gjær, salt og sukker/honning.
2. Ha blandinga over i en eltemaskin og tilsett havremjøl, deretter litt og litt speltmjøl/kveitemjøl til en glatt og fin deig. Må du bruke litt meir mjøl, så gjer du det. La deiga elte i 5-10 minutt. Sett deiga til heving og hev til dobbel størrelse, ca. 1 time.
3. Del deiga i to og kjevle ut til to rektangel (lettare å håndtere enn ein kjempestor). Smør på pesto, ha over spekeskinke, ost og brett sammen. Skjær opp i biter, legg på to steikebrett med bakepapir og etterhev i ca 1 time.
4. Pensle overflata med egg/vatn og ha over valmuefrø. Steik midt i ovnen på 200 grader til dei er gylne, 10-15 minutt. Avkjøl på rist.
Nyt til lunsj, i matpakken, som turmat, til middag eller luksus kveldsmat! Pizzahorna er fine å fryse og smaker nystekt etter ein liten runde i ovnen!

Hei!

Desse pizzabrøda lagde eg igår, og dei blei SÅ gode! Grove, skikkelig saftige og knallgode pizzabrød med MASSE fyll: pesto, spekeskinke og ost♥ Det er mitt favorittfyll, men vil du bruke anna type fyll, så må du gjerne gjere det 🙂

Deiga er superenkel å jobbe med og oppskrifta gir vellykka resultat gang på gang!

Du trenger, ca 25 stk
100 g smør
6 dl melk
1 pk tørrgjær
1 ts salt
1 ts sukker/honning
400 g havremjøl (eller anna grovt mjøl)
450-500 g sikta speltmjøl/kveitemjøl

500 g spekeskinke
500 g raspa ost
200 g pesto

Slik gjer du:
1. Smelt smør, tilsett melk og varm blandinga til den er ca. 37 °C. Visp inn gjær, salt og sukker/honning.

2. Ha blandinga over i en eltemaskin og tilsett havremjøl, deretter litt og litt speltmjøl/kveitemjøl til en glatt og fin deig. Må du bruke litt meir mjøl, så gjer du det. La deiga elte i 5-10 minutt. Sett deiga til heving og hev til dobbel størrelse, ca. 1 time.

3. Del deiga i to og kjevle ut til to rektangel (lettare å håndtere enn ein kjempestor). Smør på pesto, ha over spekeskinke, ost og brett sammen. Skjær opp i biter, legg på to steikebrett med bakepapir og etterhev i ca 1 time.

4. Pensle overflata med egg/vatn og ha over valmuefrø. Steik midt i ovnen på 200 grader til dei er gylne, 10-15 minutt. Avkjøl på rist.

Nyt til lunsj, i matpakken, som turmat, til middag eller luksus kveldsmat! Pizzahorna er fine å fryse og smaker nystekt etter ein liten runde i ovnen!

Annonse

64 Kommentarer

C

Carina

10. august 2022

Har noen prøvd å steke rullen hel, og heller skjære opp i biter etterpå? Tenkte kanskje det hindrer at det renner ut så innmari mye ost. Det meste av osten renner ut av den enkelte biten når jeg steker enkeltvis.

Linda Stuhaug

10. august 2022

Det har eg faktisk aldri tenkt på før! Vil tru det går heilt fint altså😄

B

Beate

10. mai 2022

200 grader tror jeg også ble altfor lite. De ble ihvertfall ikke stekt på 10-15 min. Måtte ha de inne i 25 min...

Linda Stuhaug

11. mai 2022

Det holde i massevis i min ovn. Men alle ovner er forskjellige, så det er jo berre å justere steiketid deretter😊

S

Skorpio

13. februar 2022

Går det å fryse disse?

Linda Stuhaug

14. februar 2022

Ja 🙂

M

Maibritt

12. februar 2022

Mine ble desverre rå inne, selv om jeg hadde de i ovnen til de ble veldig godt stekt. Kan det være oljen i pestoen som trekker ned i deigen slik at den blir klabbete?

Linda Stuhaug

13. februar 2022

Nja, usikker. Det har vertfall ikkje vert noke problem her!

M

Monika

12. februar 2022

Jeg brukte oppskriften din og lagde pizzahorn i steder.. skikkelige gode ❤

Linda Stuhaug

12. februar 2022

Så bra 😀

A

Anne Grete Pedersen

6. februar 2022

E spent på om det går ant me glutenfritt mel. Har du prøvd?

Linda Stuhaug

6. februar 2022

Nei. Anbefaler heller å bruke tilpassa glutenfri oppskrift 🙂

M

Monica G.

6. mars 2023

Hei 😊 Hva mener du med «tilpassa glutenfri oppskrift»? Jeg ønsker også å prøve å lage de glutenfrie.

Linda Stuhaug

6. mars 2023

At man må bruke oppskrift som er glutenfri. Det funker ikkje å berre bytte ut mjølet med glutenfritt mjøl :)

L

Lill Anita Johansen

23. november 2021

Kjempegode Gleder meg til lunsj hver dag

Linda Stuhaug

23. november 2021

Så hyggelig 😀

M

Margunn Hol

9. november 2021

Takk for opppskrift ,ble veldig gode 🙂 Mvh Margunn

Linda Stuhaug

10. november 2021

Det er kjekt å lese! Takk for tilbakemelding 😀

E

Elin

2. november 2021

Hvordan blir det med annet mel? Samma mengde? Har kun hvetemel og sammalt hvetemel grovmalt..?

Linda Stuhaug

2. november 2021

Forstår ikkje heilt kva du meina?

I

Ingvild

1. november 2021

Hei Hvilken pesto brukte du? Kan man lage pesto selv?

Linda Stuhaug

2. november 2021

Ja, du kan fint lage sjølv 🙂 Eg bruker Coop sin «smak» pesto 🙂

A

Aslak Johan Johnsen

1. november 2021

Hei. Går den med lettmelk?

Linda Stuhaug

1. november 2021

Hei! Jaja 🙂

A

Annette

26. oktober 2021

Hvordan oppbevares disse best? Hvis man skal ha de i matpakken i morgen og de neste dagene. Mvh Annette

Linda Stuhaug

28. oktober 2021

Oppbevarast gjerne i kjøleskap, men tåler fint nokon timer romtemperert 🙂

L

Lene

24. oktober 2021

Det har vært en matlagingshelg og disse ble bakt. Utrolig gode både kalde og lunka. Kommer ikke over hvor fabelaktig deigen var å jobbe med. Jeg prøvde meg på noen med skinke, skinkeost, chorizo og jalapno smøreost også, Alt var like godt.Takk for oppskrift

Linda Stuhaug

24. oktober 2021

Så hyggelig å lese, Lene 😀 Veldig kjekt oppskrifta falt i smak <3

M

M

22. oktober 2021

Nam ! Dissa ser ut som dei man brukte å kjøpe på Domus i Førde før i tida Klara ikkje å huske om de va pesto i dei ?

Linda Stuhaug

24. oktober 2021

Det aner eg ikkje, aldri kjøpt slike på Domus før 🙂 Men det er godt mulig!

J

Jeanett Endal

21. oktober 2021

Kan vi få vite ca steketid?

Linda Stuhaug

21. oktober 2021

10-15 minutt.

E

Elise

21. oktober 2021

Hva er omtrentlig steketid?

Linda Stuhaug

21. oktober 2021

10-15 minutt.

K

Kine Iversen

20. mars 2023

Har bakt disse flere ganger. Herlig deig å jobbe med, og nydelige på smak. Supert å ha en ladning i fryseren, bare å ta opp å putte matboksen.

Linda Stuhaug

21. mars 2023

Fantastisk!

T

Trine

16. oktober 2023

Hei! Må den etterheve , og evnt kan den etterheve i kortere tid?? Hilsen ei som aldri baker 🫣🫣

Linda Stuhaug

16. oktober 2023

Hei! Anbefaler ikkje å redusere på hevetida😊

E

Elisabeth H

13. april 2022

Hvordan bretter du? Er det 1/3 inn fra ene siden og så 1/3 inn fra andre siden? Eller bretter du mer enn det?

Linda Stuhaug

18. april 2022

Eg ruller den "flatt" fra langsida :)

L

Laila hansen

6. mars 2023

Hvordan bretter du deigen?

Linda Stuhaug

7. mars 2023

Fra langsida. Sjå bildene :)

I

Inger Johanne Solheim

24. januar 2024

Har du eit forslag til kva som kan erstatte skinke? Til vegetarianarar.

Linda Stuhaug

24. januar 2024

Du kan berre droppe skinka :)

M

Marit H

11. mars 2023

Hbordan vil det fungere å bytte ut smør med olje?

Linda Stuhaug

13. mars 2023

Det har eg ikkje testa, så veit dessverre ikkje!

U

Unni

5. mars 2023

Hvilken spekeskinke bruker du. Disse så nydelige ut.

Linda Stuhaug

6. mars 2023

Vanlig spekeskinke, ingen spesielt merke :)

M

Merete

5. mai 2023

Hei! Kan jeg kaldheve denne deigen? Evt. hvordan gjør jeg det da med smøret?

Linda Stuhaug

6. mai 2023

Prøv gjerne😃 trenger Ikkje gjere noke spesielt med smøret etter mi erfaring :)

T

Trine

15. mai 2023

Går det an å bruke vatn eller anna type melk, feks havremelk?

Linda Stuhaug

16. mai 2023

Ja😊

K

Karen

22. mai 2022

Sjuuuukt gode😋

Linda Stuhaug

23. mai 2022

Så bra😍

H

Heidi

17. februar 2022

Jeg teller kalorier å tenkte å lage disse vet du ca hvor mye kalorier det er i en sånn ?🙂

B

Beate

10. mai 2022

Prøvde bake disse i dag, men all osten smelta ut av brødet... Hva gjør du for at dette ikke skjer hos deg?

Linda Stuhaug

11. mai 2022

Det smelter alltid litt ost utafor hos meg også :)

Linda Stuhaug

18. februar 2022

Nei 🙂

M

Marit Solheim Kinn

17. februar 2022

Hei! Disse ser utrolig digg ut, men jeg er «litt» lat, så går det greit å bruke ferdig, grov pizzadeig?

Linda Stuhaug

17. februar 2022

Ja, sjølvsagt 🙂

V

Vidar

1. mars 2022

Stekes de på over/undervarme eller varmluft? Første bakeprosjektet jeg prøver meg på!

Linda Stuhaug

2. mars 2022

Over-undervarme! Håper dei smaker🥰

Å

Åshild

26. februar 2024

Hei! Jeg har fått svangerskapsdiabetes, og følte jeg ikke kunne spise noen ting en periode. Men har funnet masse godt og blodsukkervennlig her hos deg, så tusen, tusen takk❤️ men til min store fortvilelse, får jeg høyt blodsukker av smelta ost... Har du noe tips til hva jeg kan bruke i stedet som gir litt av den samme "saftigheten"?

Linda Stuhaug

26. februar 2024

Hei! Hyggelig å lese at oppskriftene mine inspirerer🥰 Dessverre så har eg ingen tips til alternativ til ost... Den er jo ganske unik. Du kan evt lage desse uten med litt ekstra anna fyll :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg