Grov middagspai med laks & grønnsaker

Hei godtfolk!

Vi er halvveis i veka og idag har eg en kjempegod middagsoppskrift til dåkke: grov middagspai med laks (du kan sjølvsagt bruke ørret og)! Den grove bunnen er kjempeenkel å lage, og visst du vil kan du lage denne i forveien – enten timer eller dager før – og oppbevare den i kjøleskapet 🙂 Ellers er det berre å vispe sammen en eggeblanding og fylle i paibunnen sammen med laks, grønnsaker og ost. Veldig godt!

Grov paibunn
♦ 75 g smør, romtemperert
♦ 75 g original kesam (evt. rømme eller creme fraiche)
♦ 1,5 dl sikta speltmjøl eller kveitemjøl (evt. glutenfritt mjøl)
♦ 1,5 dl havremjøl
♦ 1/2 ts salt

Slik gjer du:
→ Ha alle ingrediensane i ein bolle, kna sammen til en jevn paideig med hendene.

→ Kjevle deiga ut deiga på kjøkkenbenken med litt mjøl. Snu paideigen og ha over litt ekstra mjøl på kjøkkenbenken så den ikkje setter seg fast.

→ Ha den kjevla deiga over i ein paiform (28cm). Trykk deiga jamnt ned i forma og oppover kantane. Skjær vekk det som henger over kanten (PS! Dette kaster man sjølvsagt ikkje. Eg legger det tilbake i paiformen, gjerne opp etter kantane).

→ Prikk deiga med ein gaffel og forsteik på 180 grader, over-undervarme i 15 minutt.

Paifyll med laks
♦ 6 store eller 8 små egg
♦ 1,5 dl melk eller fløyte
♦ 500 g laks eller ørret i terninger
♦ Valgfrie grønnsaker; eg har brukt asparges og rødløk
♦ Raspa ost
♦ Ca 1/2-1 ts salt og 1/3 ts pepper

Slik gjer du:
→ Legg laks og grønnsaker i den forsteke paibunnen. Visp så sammen egg, melk, salt og pepper og hell over.

→ Steik på 180 grader, over-undervarme i ca. 15 minutt. Ta på ost og steik vidare i 15-20 minutt, til eggeblandinga har satt seg og osten er godt smelta.

Server! Som tilbehør til paien anbefaler eg ein fargerik, smakfull salat, gjerne ein god dressing og nokon terninger med fetaost 🙂 Det er vertfall det vi alltid serverer til paien!

Og har du rester igjen, nyt som varm eller kald lunsj dagen etterpå, ha som restemiddag eller frys ned til ein seinare middag 🙂 

Velbekomme!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *