Linda Stuhaug

Annonse

Slik lager du min sukkerfrie vaniljefudge heilt perfekt!

Slik lager du min sukkerfrie vaniljefudge heilt perfekt!
God lørdag!
Oppskrifta på sukkerfri vaniljefudge har fulgt meg sida 2013 og er blant mine mest populære søtsaker. Den er skikkelig, skikkelig god – og har ein perfekt fudgy konsistens. Har du ikkje testa denne oppskrifta enda, så er det på høg tid! Og då leser du riktig blogginnlegg akkurat no 🙂
Idag får du ikkje berre oppskrifta i reprise, du får den også med steg-for-steg bilder! Det er veldig etterspurt, spesielt med tanke på konsistensen som skal vere på massen når du koker den for å få perfekte fugde♥
Du trenger, 18 store biter
  • 1 boks usøta kondensert melk – fåes på dei fleste dagligvarebutikker (evt 3 dl kremfløyte)
  • 50 g Sukrin Gold
  • 25 g Sukrinsirup Gold (evt. anna type sirup)
  • 25 g smør
  • Litt vaniljepulver eller frø fra 1 vaniljestang (kan sløyfast)
  • Valgfri smakstilsetning: maldonsalt
Framgangsmåte: 1. Veg alle ingrediensane i ein stor bakebolle som tåler varme. Sett i mikrobølgeovnen på maks styrke i 5 minutt før du tar den ut og rører litt.
(Du kan og koke i en kjele, men det tar lengre tid. Bruk middels varme og rør innimellom, samme prinsipper gjelder)
2. Sett bollen tilbake i mikrobølgeovnen. No skal blandinga koke heilt til det blir en fyldig, karamellfarga masse. Kor lang tid dette tar varierer fra mikro til mikro, hos meg tar det ca. 8 minutt til på 1000 watt. Ta ut bollen innimellom og rør godt, spesielt mot slutten av koketida. Konsistensen skal vere som en tjukk yoghurt.
3. Hell blandinga i silikonformer eller en passande matboks/form med bakepapir. Eg liker å bruke litt malsonsalt i bunn, men dette er heilt valgfritt.
4. Sett til avkjøling i kjøleskap eller fryser. Etter nokre timer er karamellen avkjølt og stivna. Ta ut av silikonformene og skjær eventuelt i passelige biter. Oppbevarast i kjøleskap.
Ei oppskrift som passer heile året, men kanskje ekstra godt no i desember! Håpe den smake♥ Og du – eg blir veldig glad for tilbakemeldinger i kommentarfelt, ein tag på instagram eller ein melding i ein innboks visst de prøver oppskriftene mine! Det er alltid kjekt å følge med, og ikkje mins høyre fra dåkke 🙂
Ha en nydelig lørdag!

God lørdag!

Oppskrifta på sukkerfri vaniljefudge har fulgt meg sida 2013 og er blant mine mest populære søtsaker. Den er skikkelig, skikkelig god – og har ein perfekt fudgy konsistens. Har du ikkje testa denne oppskrifta enda, så er det på høg tid! Og då leser du riktig blogginnlegg akkurat no 🙂

Idag får du ikkje berre oppskrifta i reprise, du får den også med steg-for-steg bilder! Det er veldig etterspurt, spesielt med tanke på konsistensen som skal vere på massen når du koker den for å få perfekte fugde♥

Du trenger, 18 store biter

  • 1 boks usøta kondensert melk – fåes på dei fleste dagligvarebutikker (evt 3 dl kremfløyte)

  • 50 g Sukrin Gold

  • 25 g Sukrinsirup Gold (evt. anna type sirup)

  • 25 g smør

  • Litt vaniljepulver eller frø fra 1 vaniljestang (kan sløyfast)

  • Valgfri smakstilsetning: maldonsalt

Framgangsmåte:

1. Veg alle ingrediensane i ein stor bakebolle som tåler varme. Sett i mikrobølgeovnen på maks styrke i 5 minutt før du tar den ut og rører litt.

(Du kan og koke i en kjele, men det tar lengre tid. Bruk middels varme og rør innimellom, samme prinsipper gjelder)

2. Sett bollen tilbake i mikrobølgeovnen. No skal blandinga koke heilt til det blir en fyldig, karamellfarga masse. Kor lang tid dette tar varierer fra mikro til mikro, hos meg tar det ca. 8 minutt til på 1000 watt. Ta ut bollen innimellom og rør godt, spesielt mot slutten av koketida. Konsistensen skal vere som en tjukk yoghurt.

3. Hell blandinga i silikonformer eller en passande matboks/form med bakepapir. Eg liker å bruke litt malsonsalt i bunn, men dette er heilt valgfritt.

4. Sett til avkjøling i kjøleskap eller fryser. Etter nokre timer er karamellen avkjølt og stivna. Ta ut av silikonformene og skjær eventuelt i passelige biter. Oppbevarast i kjøleskap.

Ei oppskrift som passer heile året, men kanskje ekstra godt no i desember! Håpe den smake♥ Og du – eg blir veldig glad for tilbakemeldinger i kommentarfelt, ein tag på instagram eller ein melding i ein innboks visst de prøver oppskriftene mine! Det er alltid kjekt å følge med, og ikkje mins høyre fra dåkke 🙂

Ha en nydelig lørdag!

Annonse

22 Kommentarer

A

Annicke Økland

10. april 2022

når man ikke har mikro kan man vel koke det i kjele?

Linda Stuhaug

10. april 2022

Det står i innlegget :)

B

Birte

4. januar 2022

Hei! Jeg har ikke smør i hus, bare flyende margarin, funker det? 🙂

Linda Stuhaug

5. januar 2022

Hm, usikker. Eg ville ikkje tatt sjansen 🙂

B

Birte

5. januar 2022

Jeg prøvde før jeg så svaret ditt, og det fungerte faktisk greit 🙂 Den blir sikkert best med meierismør, da!

Linda Stuhaug

6. januar 2022

Så bra 🙂

M

Mari

17. desember 2021

Min klumpete seg, kan den ha stått for lenge i mikroen?

Linda Stuhaug

19. desember 2021

Mulig, eller at den ikkje er rørt i ofte nok.. 🙂

T

Tina Barane

10. desember 2021

Enkle å lage, og fantastiske på smak. men slet litt med at de ikke ble harde nok. Tips?

Linda Stuhaug

12. desember 2021

Då må dei koke lengre 🙂

N

Nina

4. desember 2021

Jeg har en litt crazy gammel mikro og tenkter derfor å koke på kokeplata. Hvilken varme og hvor lenge koking anbefaler du da? Gleder meg

Linda Stuhaug

5. desember 2021

Hei! Som det står: middels varme 🙂 Ellers tar det alt fra 30-60 minutt, kjem heilt an på, så her må du berre følge med 🙂

S

Stine

30. november 2023

Hei😊 Har du hørt noen erfaringer av å bruke airfryer i stedet for Microbølgovn, evt. hvor mange grader og tid?

Linda Stuhaug

3. desember 2023

Airfryer? Nei. Denne skal koke, trur ikkje airfryer vil funke her altså :)

G

Gina Borgersen

4. desember 2023

Hei Linda😊 veldig mange spennende oppskrifter her, så tenkte å prøve noen. Vet du om sukrin gold er det samme som Finnesse?

Linda Stuhaug

5. desember 2023

Hei! Så hyggelig :) Nei, det er ikkje det samme. Men du kan stort sett bruke Finesse istedenfor sukrin gold, berre hugs å halvere mengden :)

T

Tanja

17. august 2022

Lager den på kjele og ønsker ikke å bruke sukkerfrie alternativer, så prøvde å bytte ut med lønnesirup og brunt sukker. Hadde kremfløte. Hadde på middels varme i kjele, men den ble veldig mørk ogikke som en deig som på bildet ditt, bare veldig tykk. Vet du kanskje hva som er årsaken? For høy varme? Skal jeg kanskje prøve lav neste gang? Eller kanskje bare det ikke går uten de sukkerfrie ingrediensene? kanskje du vet bedre enn meg hvorfor det ikke gikk som det skulle. Den smaker fremdeles bra, nå venter jeg bare på å se om den stivner. Men så langt ser den mest "gele" aktig ut

Linda Stuhaug

17. august 2022

Hei! Visst du likevell ikkje vil ha dei sukkerfri så vil eg egentlig anbefale deg å bruke en «vanlig» oppskrift med sukker i😊 i karamell oppfører sukrin og sukker seg veldig ulikt!

N

Nina

16. april 2022

Har du prøvd tilsette andre smaker til disse? F.eks sjokolade og/eller appelsin?

Linda Stuhaug

18. april 2022

Søk på sjokoladefudge så får du opp en variant av den🤩 Appelsin har eg ikkje testa!

N

Nina

23. april 2022

Prøvde med sjokolade og appelsin - ble kjempegodt! Ble litt myke da, siden væske og kakaopulver-ratioen sikkert ikke ble HELT riktig :)

Linda Stuhaug

25. april 2022

Når eg har laga desse med sjokoladesmak har eg brukt sjokolade og ikkje kakaopulver :) Synes det gir det beste resultatet🤩

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg