Linda Stuhaug

Annonse

8. desember 2021

Sarah Bernard – sukkerfri og superenkel å lage

Sarah Bernard – sukkerfri og superenkel å lage
Hei!
Når eg i forrige veke spurte kva juleoppskrifter de ønska fra meg, så var det veldig (!) mange som skreiv Sarah Bernard. Eg har eit par varianter i arkivet fra før, men det er Sarah Bernard i langpanne – så idag kjøre eg en ny oppskrift på klassisk Sarah Bernard! Sukkerfri såklart, og veldig enkel å lage 🙂
Her ser du ingrediensane som eg har brukt:
Du trenger, 16-18 stk:
♦ 1 pk sukrinmarsipan* ♦ 100 g romtemperert smør ♦ 100 g philadelphia naturell ♦ 10 g kakao (1 liten ss) ♦ 15 g sukrin+ (1 toppa ss) ♦ 1/2 ts ekte vaniljepulver eller frø fra 1 vaniljestang ♦ en klype salt ♦ 35 g valgfri sjokolade
* Sukrinmarsipan får du i en del dagligvarekjeder som Rema 1000, Kiwi, Spar og Meny. Ellers finner du den på helsekostbutikker og ulike nettbutikker. Du kan og lage marsipan sjølv av 200 g mandelmjøl, 100 g sukrinsirup og 1 ts sukrin+.
Framgangsmåte 1. Del marsipanen opp i 16-18 biter. Trykk dei runde og flate, plasser på eit steikebrett med bakepapir og steik på 180 grader i 5-10 minutt. Vil du ha seige kjeks skal dei bli lett gylne i kantane, vil du ha sprø kjeks kan du steike til heile kjeksen er gyllen. Avkjøl på steikebrettet. 2. Miks sammen smør, philadelphia, kakao, sukrin+, vanilje og bittelitt salt med miksmaster eller handvisp. Smak til om du vil ha meir kakao eller søtning. 3. Ha kremen i en sprøytepose eller plastpose og fordel over dei avkjølte kjeksa. 4. Smelt sjokolade og fordel over til slutt. Vil du dekke heile sjokoladekremen med sjokolade trenger du litt meir sjokolade. 5. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.
Den står seg nok fint eit par veker i kjøleskapet. Nyt ein Sarah Bernard eller tre når du føler for det!
Håper du har lyst å prøve♥

Hei!

Når eg i forrige veke spurte kva juleoppskrifter de ønska fra meg, så var det veldig (!) mange som skreiv Sarah Bernard. Eg har eit par varianter i arkivet fra før, men det er Sarah Bernard i langpanne – så idag kjøre eg en ny oppskrift på klassisk Sarah Bernard! Sukkerfri såklart, og veldig enkel å lage 🙂

Her ser du ingrediensane som eg har brukt:

Du trenger, 16-18 stk:

♦ 1 pk sukrinmarsipan*
♦ 100 g romtemperert smør
♦ 100 g philadelphia naturell
♦ 10 g kakao (1 liten ss)
♦ 15 g sukrin+ (1 toppa ss)
♦ 1/2 ts ekte vaniljepulver eller frø fra 1 vaniljestang
♦ en klype salt
♦ 35 g valgfri sjokolade

* Sukrinmarsipan får du i en del dagligvarekjeder som Rema 1000, Kiwi, Spar og Meny. Ellers finner du den på helsekostbutikker og ulike nettbutikker. Du kan og lage marsipan sjølv av 200 g mandelmjøl, 100 g sukrinsirup og 1 ts sukrin+.

Framgangsmåte
1. Del marsipanen opp i 16-18 biter. Trykk dei runde og flate, plasser på eit steikebrett med bakepapir og steik på 180 grader i 5-10 minutt. Vil du ha seige kjeks skal dei bli lett gylne i kantane, vil du ha sprø kjeks kan du steike til heile kjeksen er gyllen. Avkjøl på steikebrettet.
2. Miks sammen smør, philadelphia, kakao, sukrin+, vanilje og bittelitt salt med miksmaster eller handvisp. Smak til om du vil ha meir kakao eller søtning.
3. Ha kremen i en sprøytepose eller plastpose og fordel over dei avkjølte kjeksa.
4. Smelt sjokolade og fordel over til slutt. Vil du dekke heile sjokoladekremen med sjokolade trenger du litt meir sjokolade.
5. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.

Den står seg nok fint eit par veker i kjøleskapet. Nyt ein Sarah Bernard eller tre når du føler for det!

Håper du har lyst å prøve♥

Annonse

2 Kommentarer

H

Hedvig Tandberg

13. desember 2021

Kan man bruke noe annet enn sukrin+? 😊

Linda Stuhaug

14. desember 2021

Kva har du/kva vil du bruke? 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg