Linda Stuhaug

Annonse

13. desember 2021

Slik lager du sukkerfri, seige kransekakeatenger!

Slik lager du sukkerfri, seige kransekakeatenger!
Kransekakestenger er ein klassikar til jul, og denne oppskrifta her har fleire år på rad vore min mest populære juleoppskrift♥ Dette er også ein av mine favoritter, eg elska virkelig seige kransekakestenger!
Oppskrifta har eg fått fleire hundre gode tilbakemeldinger på, og mange av dei seier «Desse merker man på ingen måte er eit sukkerfritt/sunnare alternativ!» – og det er eg ganske så enig i.
Naturlig glutenfri, melkefri og veganske er dei også (bruk melkefri sjokolade til eventuell pynt) 🙂
Du trenger, 15 stk 200 g mandelmjøl* 100 g Sukrinsirup Gold 1 toppa ts Sukrin+ (evt. anna søtning tilsvarande 2 topp ts sukker) en god klype salt
*Eg kjøpte mandelmjøl på Extra (änglamark), men du kan bruke kva som helst merke så lenge det er vanlig, fullfett mandelmjøl og ikkje fettredusert. Du kan og finmale 200 g mandler å bruke det 🙂
Slik gjer du:
  1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Bland mandelmjøl med Sukrin+ og salt før du vender inn Sukrinsirup Gold. Bruk gjerne handa og kna godt til alt er blanda sammen.
  2. Trill deiga ut til ei pølse og del opp i passelige biter. Eg vog mine kransekakestenger til ca 20 gram og fekk akkurat 15 stk.
  3. Trill bitane til avlange pølser og legg på eit stekebrett med bakepapir. Steik midt i ovnen i 7-9 minutt, til dei er lett gylne på undersida. Steike du dei for lenge blir dei sprø og ikkje seige. Bedre å steike dei litt for lite enn litt for mykje 🙂
  4. Avkjøl på steikebrettet og pynt som du ønsker med smelta sjokolade og/eller melisglasur. Oppbevarat i en boks, kan stå både romtemperert og i kjøleskap!
Ser det fristande ut? Håper det!
Ha en finfin mandag!

Kransekakestenger er ein klassikar til jul, og denne oppskrifta her har fleire år på rad vore min mest populære juleoppskrift♥ Dette er også ein av mine favoritter, eg elska virkelig seige kransekakestenger!

Oppskrifta har eg fått fleire hundre gode tilbakemeldinger på, og mange av dei seier «Desse merker man på ingen måte er eit sukkerfritt/sunnare alternativ!» – og det er eg ganske så enig i.

Naturlig glutenfri, melkefri og veganske er dei også (bruk melkefri sjokolade til eventuell pynt) 🙂

Du trenger, 15 stk
200 g mandelmjøl*
100 g Sukrinsirup Gold
1 toppa ts Sukrin+ (evt. anna søtning tilsvarande 2 topp ts sukker)
en god klype salt

*Eg kjøpte mandelmjøl på Extra (änglamark), men du kan bruke kva som helst merke så lenge det er vanlig, fullfett mandelmjøl og ikkje fettredusert. Du kan og finmale 200 g mandler å bruke det 🙂

Slik gjer du:

  1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Bland mandelmjøl med Sukrin+ og salt før du vender inn Sukrinsirup Gold. Bruk gjerne handa og kna godt til alt er blanda sammen.

  2. Trill deiga ut til ei pølse og del opp i passelige biter. Eg vog mine kransekakestenger til ca 20 gram og fekk akkurat 15 stk.

  3. Trill bitane til avlange pølser og legg på eit stekebrett med bakepapir. Steik midt i ovnen i 7-9 minutt, til dei er lett gylne på undersida. Steike du dei for lenge blir dei sprø og ikkje seige. Bedre å steike dei litt for lite enn litt for mykje 🙂

  4. Avkjøl på steikebrettet og pynt som du ønsker med smelta sjokolade og/eller melisglasur. Oppbevarat i en boks, kan stå både romtemperert og i kjøleskap!

Ser det fristande ut? Håper det!

Ha en finfin mandag!

Annonse

14 Kommentarer

R

Rita

6. desember 2022

Har laget disse i dag. Veldig gode😋 hvor lenge tenker du de holder i kjøleskap?

Linda Stuhaug

11. desember 2022

Så bra! Desse holder I vekesvis🤩

E

Elin

22. desember 2021

Heilt fantastiske 🤩 tusen takk for alle fantastiske oppskrifter du lagar! 🙂

Linda Stuhaug

23. desember 2021

Veldig hyggelig å inspirere <3

T

Torill W Johansen

13. desember 2021

Hei! Jeg har et barnebarn som har diabetes.ønsker å lage :risboller og kakemenn, har du oppskrift på den.Har du også oppskrift på riskrem,Mvh,Torill😊

Linda Stuhaug

14. desember 2021

Hei! Ja, har oppskrift på alt du nevner i arkivet 🙂 Berre å søke i søkefeltet så kjem oppskriftene opp med ein gang 😀

I

Ida

13. desember 2021

Hei 🙂 Skal de avkjøles på stedekebrettet (som beskrevet i tekst) eller på rist (som på bilde)? Ha en nydelig uke<3

Linda Stuhaug

14. desember 2021

Først på steikebrettet. Deretter tok e dei over på rist 🙂

E

Eli

4. desember 2022

Kor får eg kjøpt Sukrinsirup Gold?

Linda Stuhaug

5. desember 2022

På alle helsekostbutikker + en del matbutikker med godt utvalg :)

T

Turid

4. desember 2022

Så inspirerende:)

Linda Stuhaug

4. desember 2022

Så bra :)

M

Marie

4. desember 2022

Takk for oppskrift:) Hvordan er det å fryse disse? Smaker de like godt tint?

Linda Stuhaug

5. desember 2022

Absolutt😁

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg