Mine tre beste kostholdsråd til deg som vil ete sunnare!

Det er mandag, nytt år og som alltid i starten av januar skal mange legge om kostholdet/livsstilen sin og har eit mål om å ete sunnare inn i det nye året. Noken har store, ambisiøse og konkrete endringer framfor seg – andre har mindre og meir diffuse tanker om kva endringer dei skal gjennom. Uansett gjelder råda mine alle, og eg håpe dåkke vil lese gjennom♥

1. FYLL PÅ MED FARGER!

Frukt, bær og grønnsaker er noke av det sunnaste vi kan ete! Lite energi, proppfullt av næring og haugevis av helsefordeler. Fyll på med farger til kvart einaste måltid, eller vertfall til fleirtallet av måltider gjennom dagen. Vær kreativ, søk inspirasjon og tenk nytt – frukt, bær og grønnsaker er så mykje meir enn agurk på brødskiva, kokt gulrot til middagen og eit eit oppkutta eple til kveldsmaten :

2. LEGG FRA DEG ALT-ELLER-INGENTING TANKEGANGEN!
«Fullstendig godtestopp og ingen sukker på 3 måneder»
«No har eg ete en sjokoladebit, då kan eg like gjerne ete heile plata»

Altså, stopp en halv! Man har ein tendens til å tenke at det må vere enten eller. Ein livsstil må ikkje vere sunn ELLER usunn. Eit kosthold må ikkje bestå av ja-mat ELLER nei-mat. Det må ikkje vere ingen sjokolade ELLER heile plata! Alt-eller-ingenting tankegangen kan vere veldig øydeleggande, og visst der skulle komme opp en liten hindring, så sitter man igjen med følelsen av å mislykkast. Legg den fra deg! Eit næringsrikt kosthold og sunn livsstil handler også om å kunne kose seg litt – med den aller beste samvittighet!

3. ET MAT DU LIKER!

Du skal ikkje sitte å presse innpå med cottage cheese fordi «det er sunt og proteinrikt» eller havregraut med peanøttsmør til frukost visst du ikkje liker det, kun fordi noken du følger på Instagram gjer det…! Det er viktig at du ete mat du liker for å klare å holde på både motivasjon og matglede, og det finnes alltid andre gode alternativer til sunne matvarer eller måltider. Mat skal smake godt og gjere godt!

Tenk gjennom det du nettopp har lest, gå litt inn i deg sjølv og del gjerne noken tanker i kommentarfeltet! Har du satt deg noken kostholdsmål framover? Kanskje du vil dele? I kommentarfeltet viser kun navnet du skriver inn, du må gjerne vere anonym visst du vil det♥

4 kommentarer

 1. Kostholdsplanen fremover er å fortsette med mat uten metta fett😁 Det hadde vært kjempe gøy om du ville dele dine varme favorittretter (gjerne fra arkivet om du har noen liggende) som ikke inneholder metta fett og masse raske karbohydrater 👍

  1. Linda Stuhaug

   Så og sei av mine retter inneholder masse raske karbohydrater 🙂 Har notert meg ønsket ditt!

 2. Veldig fine og ikke minst enkle råd å forholde seg til, takk! Føler meg ekstra truffet av rådet vedrørende alt-eller-ingenting, takk for påminnelsen om å senke skuldrene og å søke etter balansen 😊 Og takk for gode oppskrifter ellers ❤

  1. Linda Stuhaug

   Så kjekt du fant råde nyttig! Veldig hyggelig å inspirere med oppskrifter, håpe eg kan fortsette med det 😀 <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *