Linda Stuhaug

Annonse

4. januar 2022

Knallgod potetgrateng med pølse

Knallgod potetgrateng med pølse
God tirsdag alle sammen!
Idag er det restemiddag/matreddermiddag på menyen her på bloggen, og det blei en sabla god en skal eg fortelle deg 🙂 Eg lurer egentlig på kvifor eg ikkje har tenkt på potetgrateng med pølse før, for det var berre supergodt – garantert noke eg skal lage igjen snart:
Ser godt ut, ikkje sant? Til sjølve potetgratengen trenger du kun potet, valgfri pølse, ost og krydder. Eg anbefaler såklart en pølse med høgt kjøttinnhold, eg brukte chorizopølse med 81% kjøtt, og den var knallgod her. Ellers kan du bruke dei pølsene du vil, eventuelt bytte ut pølse med anna type kjøtt/fisk/kylling/vegetarprodukt 🙂
Som tilbehør lagde eg ein tilbehørsalat av salatmix, mango og druer – men her bruker du sjølvsagt akkurat dei salatingrediensane du har heime! En perfekt måte å bruke opp diverse i kjøleskapet på♥
Eg brukte (middag til ca. 3 personer) ♦ 10 mellomstore poteter ♦ 250 g chorizopølse ♦ Raspa ost ♦ Paprikakrydder, chilikrydder og pepper + litt olje – ♦ 1 pose salatmix ♦ 1 moden mango ♦1/2 boks lilla druer
Framgangsmåte: Del potetene i biter, ha i en ildfast form og bland inn krydder + litt olje. Steik på 220 grader, over-undervarme i ca 30 minutt, til potetene er møre.
Fordel over pølse i biter og avslutt med raspa ost. Sett tilbake i ovnen til osten til godt smelta og gyllen, ca. 15 minutt.
I mellomtida lager du klar salaten, og når potetgratengen er ferdig, er det berre å servere 🙂 Vi brukte også opp siste rest av eit glass fetaost og ein rømmeboks som tilbehør til middagen!
Ein nydelig restemiddag/matreddermiddag som absolutt kjem til å bli ein favoritt framover, og som eg skal lage i fleire varianter – for det var skikkelig godt!
Håpe fleire har lyst til å prøve seg 😀

God tirsdag alle sammen!

Idag er det restemiddag/matreddermiddag på menyen her på bloggen, og det blei en sabla god en skal eg fortelle deg 🙂 Eg lurer egentlig på kvifor eg ikkje har tenkt på potetgrateng med pølse før, for det var berre supergodt – garantert noke eg skal lage igjen snart:

Ser godt ut, ikkje sant? Til sjølve potetgratengen trenger du kun potet, valgfri pølse, ost og krydder. Eg anbefaler såklart en pølse med høgt kjøttinnhold, eg brukte chorizopølse med 81% kjøtt, og den var knallgod her. Ellers kan du bruke dei pølsene du vil, eventuelt bytte ut pølse med anna type kjøtt/fisk/kylling/vegetarprodukt 🙂

Som tilbehør lagde eg ein tilbehørsalat av salatmix, mango og druer – men her bruker du sjølvsagt akkurat dei salatingrediensane du har heime! En perfekt måte å bruke opp diverse i kjøleskapet på♥

Eg brukte (middag til ca. 3 personer)
♦ 10 mellomstore poteter
♦ 250 g chorizopølse
♦ Raspa ost
♦ Paprikakrydder, chilikrydder og pepper + litt olje

♦ 1 pose salatmix
♦ 1 moden mango
♦1/2 boks lilla druer

Framgangsmåte:
Del potetene i biter, ha i en ildfast form og bland inn krydder + litt olje. Steik på 220 grader, over-undervarme i ca 30 minutt, til potetene er møre.

Fordel over pølse i biter og avslutt med raspa ost. Sett tilbake i ovnen til osten til godt smelta og gyllen, ca. 15 minutt.

I mellomtida lager du klar salaten, og når potetgratengen er ferdig, er det berre å servere 🙂 Vi brukte også opp siste rest av eit glass fetaost og ein rømmeboks som tilbehør til middagen!

Ein nydelig restemiddag/matreddermiddag som absolutt kjem til å bli ein favoritt framover, og som eg skal lage i fleire varianter – for det var skikkelig godt!

Håpe fleire har lyst til å prøve seg 😀

Annonse

8 Kommentarer

G

Gerd Mona Larsen

10. januar 2022

Denne var knall go,ble en favoritt her hjemme😀

Linda Stuhaug

11. januar 2022

Så bra 😀

I

Idjuv

4. januar 2022

Supert middagstips👌

Linda Stuhaug

5. januar 2022

😀

E

Eirin

4. januar 2022

Det skal prøves i mårra 😊

Linda Stuhaug

5. januar 2022

Håpe den smake 😀

L

Linda

4. januar 2022

Tips

Linda Stuhaug

5. januar 2022

Tips? 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg