Søte, seige sjokoladekuler med havsalt – kun 5 ingredienser!

Dåkke som har fulgt meg lenge veit at eg har en greie for daddelkuler. Det er virkelig noke av det beste eg veit!

Daddelkulene kan varierast i det uendelige, men eg lager alltid mine så dei blir søte, seige og skikkelig gode. Du trenger verken sukker eller helsekostprodukt for å lage sjølve kulene, som i hovedsak består av dadler og nøtter 🙂 Eit langt sunnare og meir næringsrikt alternativ♥


Idag vil eg dele en ny variant med dåkke: søte, seige sjokoladekuler med havsalt! Til desse trenger du kun 5 ingredienser, og du finner dei alle på dagligvarebutikken 🙂 Eg bruker vanlig 70% mørk sjokolade, men visst du vil ha dei heilt uten tilsatt sukker – så kan du sjølvsagt bruke sukkerfri sjokolade.

Du trenger, ca. 35-40 stk:
♦ 250 g saftige dadler
♦ 100 g valgfrie nøtter (eg brukte 50 g valnøtter + 50 g cashewnøtter)
♦ 2-3 ss kakao
♦ 30-40 g mørk sjokolade (eventuelt sukkerfri)
♦ Maldonsalt/havsalt

Framgangsmåte:
Bruker du usalta nøtter vil eg anbefale å rise desse gylne i ei tørr steikepanna først. Ha så dadler, nøtter, kakao og ca 1/2 ts maldonsalt eller havsalt i en kraftig blender eller foodprosessor. Kjør til du får en klebrig og formbar masse.

Trill ut til to «pølser», skjær opp i biter og trill til kuler mellom hendene. Smelt sjokoladen og fordel over kulene. Eg tar den smelta sjokoladen opp i enden av en brødpose, klipper eit lite hol og spruter forsiktig over kulene. Topp med litt ekstra maldonsalt/havsalt.

Sett i frysaren minst eit par timer før servering for at kulene skal få sette seg litt. Utover det kan du oppbevare kulene både i kjøleskap og frysar. Dei står seg i månedsvis 🙂

Eg ete slike kuler som sunn snacks, gjerne med en kopp kaffi. Dei passer også perfekt til tur, mellommåltid, å ha liggande om du plutselig får besøk eller til kveldskosen visst du skulle ha lyst på noke godt, eller er litt søtsugen 😉

PS! Eg har utallige mange oppskrifter i arkivet her, og du finner også ulike varianter uten dadler om du heller vil prøve dei. Velbekomme♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *