Linda Stuhaug

Annonse

10. januar 2022

Alt-i-ett bønnegrateng med mozzarella

Alt-i-ett bønnegrateng med mozzarella
Hei godtfolk!
Idag henter eg faktisk ut en eksklusiv oppskrift fra middagsboka mi Opptur med sunne middagar, nemlig ein skikkelig smakfull og god vegetarmiddag: alt-i-ett bønnegrateng med mozzarella! Her skal du koke alt sammen i nokon minutter, ha det i en ildfast form og deretter steiker i ovnen med mozzarella (eller vanlig ost) på toppen.
TIPS! Her er det supert å bruke opp slappe grønnsaker fra grønnsaksskuffa. Bytt gjerne grønnsakene i oppskrifta med dei grønnsakene du har tilgjengelig – her kan du bruke det meste! Bønner kan også byttast med andre belgfrukter, bruk fantasien♥
Du trenger, ca. 4 personer: ♦ 230 g kidneybønner og 230 g svarte bønner ♦ 50-100 g fullkornsmakaroni (eller anna type pasta) ♦ 1 løk, grovhakka ♦ 2 fedd kvitløk, finhakka ♦ 1 chili, finhakka ♦ 2 gulrøtter, i terninger ♦ 1 squash, i terninger ♦ 800 g hakka tomater ♦ 2 ss tomatpuré ♦ 1 dl grønsakskraft, ev. buljong/fond ♦ Krydder: 2 ts paprikakrydder, 2 ts tørka oregano, salt, pepper, kajannepepper eller chili ♦ 1 mozzarella (eller vanlig ost) ♦ smør eller olje til steiking
Framgangsmåte: 1. Sett ovnen på 200 grader over–og undervarme. Steik løk, kvitløk og chili til løken er blank. Tilsett skylte bønner, makaroni, gulrot, squash, hakka tomatar, tomatpuré, grønsakskraft.
2. La det småkoke under omrøring i ca. 10 minutt, til makaronien er mjuk. Smak til med krydder.
3. Ha blandinga over i ei ildfast form. Topp med skiver av mozzarella. Steik midt i ovnen i 10–15 minutt, til mozzarellaen har fått en gyllen farge. Server straks! Bruk gjerne ekstra tilbehør om du ønsker, ein fargerik og fresh salat passer fint her 🙂
Ser det fristande ut? Det håper eg!
Har du lyst på fleire fristande middagsretter så har eg samla 80 gode oppskrifter i boka mi som faktisk feirer 2 år i desse dager♥ Dette er ei bok med fokus på sunne, raske og enkle kvardagsmiddager – sjølvsagt med heilt vanlige ingredienser fra dagligvarebutikken!
Opptur med sunne middagar kan du kjøpe her
Ha en nydelig mandag!

Hei godtfolk!

Idag henter eg faktisk ut en eksklusiv oppskrift fra middagsboka mi Opptur med sunne middagar, nemlig ein skikkelig smakfull og god vegetarmiddag: alt-i-ett bønnegrateng med mozzarella! Her skal du koke alt sammen i nokon minutter, ha det i en ildfast form og deretter steiker i ovnen med mozzarella (eller vanlig ost) på toppen.

TIPS! Her er det supert å bruke opp slappe grønnsaker fra grønnsaksskuffa. Bytt gjerne grønnsakene i oppskrifta med dei grønnsakene du har tilgjengelig – her kan du bruke det meste! Bønner kan også byttast med andre belgfrukter, bruk fantasien♥

Du trenger, ca. 4 personer:
♦ 230 g kidneybønner og 230 g svarte bønner
♦ 50-100 g fullkornsmakaroni (eller anna type pasta)
♦ 1 løk, grovhakka
♦ 2 fedd kvitløk, finhakka
♦ 1 chili, finhakka
♦ 2 gulrøtter, i terninger
♦ 1 squash, i terninger
♦ 800 g hakka tomater
♦ 2 ss tomatpuré
♦ 1 dl grønsakskraft, ev. buljong/fond
♦ Krydder: 2 ts paprikakrydder, 2 ts tørka oregano, salt, pepper, kajannepepper eller chili
♦ 1 mozzarella (eller vanlig ost)
♦ smør eller olje til steiking

Framgangsmåte:
1. Sett ovnen på 200 grader over–og undervarme. Steik løk, kvitløk og chili til løken er blank. Tilsett skylte bønner, makaroni, gulrot, squash, hakka tomatar, tomatpuré, grønsakskraft.

2. La det småkoke under omrøring i ca. 10 minutt, til makaronien er mjuk. Smak til med krydder.

3. Ha blandinga over i ei ildfast form. Topp med skiver av mozzarella. Steik midt i ovnen i 10–15 minutt, til mozzarellaen har fått en gyllen farge. Server straks! Bruk gjerne ekstra tilbehør om du ønsker, ein fargerik og fresh salat passer fint her 🙂

Ser det fristande ut? Det håper eg!

Har du lyst på fleire fristande middagsretter så har eg samla 80 gode oppskrifter i boka mi som faktisk feirer 2 år i desse dager♥ Dette er ei bok med fokus på sunne, raske og enkle kvardagsmiddager – sjølvsagt med heilt vanlige ingredienser fra dagligvarebutikken!

Opptur med sunne middagar kan du kjøpe her

Ha en nydelig mandag!

Annonse

4 Kommentarer

L

Linda

10. januar 2022

Hei. Er d greit å bruke andre bønner vis jeg ikke finner svarte?

Linda Stuhaug

11. januar 2022

Jaja 🙂 Det står under tipset også.

L

Linh

15. mars 2022

Prøvde denne i dag. Litt skeptisk i forhold til ungene, men faktisk ble alt spist opp og må si den var helt fantastisk god. Tusentakk for mange gode middagstips i en travel hverdag 🤩🥰 Elsker oppskriftene dine, blir brukt mye!!

Linda Stuhaug

16. mars 2022

Så hyggelig å lese, Linh🤩❤️

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg