Annonse
11. januar 2022
Quinoasalat med fetaost, granateple & bakt søtpotet
- 1,5 dl quinoa
- 1 gul paprika
- 1 granateple
- 1 stor hjertesalat
- 1 blokk fetaost
- 1 søtpotet (ca 500 g)
Altså, eg har fått så dilla på kombinasjonen av søtpotet, fetaost og granateple! For ei tid tilbake lagde eg en fetapasta-salat med denne miksen, og idag får du en ny variant: nemlig som en digg og enkel quinoasalat♥ Fargerik, smakfull, kun 6 ingredienser og skikkelig god – denne mååå dåkke prøve!
Du trenger:
1,5 dl quinoa
1 gul paprika
1 granateple
1 stor hjertesalat
1 blokk fetaost
1 søtpotet (ca 500 g)
Framgangsmåte:
1. Del søtpoteta på tvers og bak i ovnen på 250 grader i 25-30 minutt, til den er mør. Avkjøl gjerne litt (hurtigavkjøling i frysaren fungerer topp).
2. Kok opp 3 dl vatn, hell oppi quinoaen og sett på lokk. Skru ned til middels varme og kok quinoaen i 15 minutt. Ta den ferdigkokte quinoaen oppi en bolle og avkjøl i kjøleskap eller fryser.
3. Kutt opp paprika og hjertesalat, ta ut granateplekjernene og smuldre fetaosten. Ta av skallet av søtpoteta og del opp i terninger.
4. Bland så alt sammen og server. Den passer perfekt «aleine» som en egen lunsj- eller middagsrett, men kan og lagast som tilbehør til middagen!
TIPS! Tilsett gjerne fleire ingredienser eller bytt ut visst det er noke du ikkje liker/har tilgjengelig 🙂
Fleire enn meg som elsker sånne salater som dette eller? 😀
Annonse
2 Kommentarer
Bente Elin Furu-Buene
27. juli 2022
Linda Stuhaug
29. juli 2022
SKRIV EN KOMMENTAR