Quinoasalat med fetaost, granateple & bakt søtpotet

Altså, eg har fått så dilla på kombinasjonen av søtpotet, fetaost og granateple! For ei tid tilbake lagde eg en fetapasta-salat med denne miksen, og idag får du en ny variant: nemlig som en digg og enkel quinoasalat♥ Fargerik, smakfull, kun 6 ingredienser og skikkelig god – denne mååå dåkke prøve!

Du trenger:

  • 1,5 dl quinoa 
  • 1 gul paprika 
  • 1 granateple 
  • 1 stor hjertesalat
  • 1 blokk fetaost
  • 1 søtpotet (ca 500 g)

Framgangsmåte:
1. Del søtpoteta på tvers og bak i ovnen på 250 grader i 25-30 minutt, til den er mør. Avkjøl gjerne litt (hurtigavkjøling i frysaren fungerer topp).

2. Kok opp 3 dl vatn, hell oppi quinoaen og sett på lokk. Skru ned til middels varme og kok quinoaen i 15 minutt. Ta den ferdigkokte quinoaen oppi en bolle og avkjøl i kjøleskap eller fryser.

3. Kutt opp paprika og hjertesalat, ta ut granateplekjernene og smuldre fetaosten. Ta av skallet av søtpoteta og del opp i terninger.

4. Bland så alt sammen og server. Den passer perfekt «aleine» som en egen lunsj- eller middagsrett, men kan og lagast som tilbehør til middagen!


TIPS! Tilsett gjerne fleire ingredienser eller bytt ut visst det er noke du ikkje liker/har tilgjengelig 🙂

Fleire enn meg som elsker sånne salater som dette eller? 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *