Linda Stuhaug

Annonse

Saftige, nøytrale havrevafler

Saftige, nøytrale havrevafler
Desse vaflane her er SÅ gode! Nøytrale, knallgode havrevafler som passer med både salt og søtt pålegg♥ Dei har vert min januar-dille og eg har stort sett alltid hatt ferdige vafler liggande i kjøleskapet 🙂 Grove, næringsrike og sannsynligvis med ingredienser du har heime fra før!
Du trenger, 12-14 plater:
  • 300 g original kesam (rømme, creme fraiche, naturell yoghurt eller melkefritt alternativ og brukast)
  • 5 egg
  • 3,5 dl melk eller vatn
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1 ss valgfri søtning
  • 200 g havregryn eller havremjøl (eg bruker 100 g av kvar)
  • 100 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl (evt. glutenfritt mjøl)
→ Eller 300 g havremjøl for enda litt ekstra grove vafler, uten at det kjennes sånn 🙂 Dette er eit fint alternativ for de som må ha vaflene glutenfri. Bruk glutenfritt havremjøl, enten ferdig etter blend glutenfrie havregryn i blenderen. Eg har laga desse fleire ganger med kun havremjøl no, og dei er minst like gode, men eg må bruke 0,5-1 dl ekstra væske 🙂
Framgangsmåte: 1. Visp lett sammen kesam og egg, etterfulgt av melk og til slutt tørrvarene. 2. La røra svelle i minst 15 minutt (den kan og stå timer og dager i kjøleskapet). Spe med litt ekstra væske om røra blir veldig tjukk. 3. Steik gylne vafler i smurt vaffeljern. Ferdige vafler kan og ligge dagesvis i kjøleskapet, klare til å nytast!
Nyt til frukost, i matpakken, på tur eller til kveldsmaten 🙂 Mitt favorittpålegg på desse er pesto eller kremost, ost, skinke og grønnsaker, men desse passer med alt av søtt og salt pålegg, så fyll med akkurat det du liker 😀
Noke å lage denne veka kanskje?
God onsdag 😀

Desse vaflane her er SÅ gode! Nøytrale, knallgode havrevafler som passer med både salt og søtt pålegg♥ Dei har vert min januar-dille og eg har stort sett alltid hatt ferdige vafler liggande i kjøleskapet 🙂 Grove, næringsrike og sannsynligvis med ingredienser du har heime fra før!

Du trenger, 12-14 plater:

  • 300 g original kesam (rømme, creme fraiche, naturell yoghurt eller melkefritt alternativ og brukast)

  • 5 egg

  • 3,5 dl melk eller vatn

  • 2 ts bakepulver

  • 1 ts salt

  • 1 ss valgfri søtning

  • 200 g havregryn eller havremjøl (eg bruker 100 g av kvar)

  • 100 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl (evt. glutenfritt mjøl)

→ Eller 300 g havremjøl for enda litt ekstra grove vafler, uten at det kjennes sånn 🙂 Dette er eit fint alternativ for de som må ha vaflene glutenfri. Bruk glutenfritt havremjøl, enten ferdig etter blend glutenfrie havregryn i blenderen. Eg har laga desse fleire ganger med kun havremjøl no, og dei er minst like gode, men eg må bruke 0,5-1 dl ekstra væske 🙂

Framgangsmåte:
1. Visp lett sammen kesam og egg, etterfulgt av melk og til slutt tørrvarene.
2. La røra svelle i minst 15 minutt (den kan og stå timer og dager i kjøleskapet). Spe med litt ekstra væske om røra blir veldig tjukk.
3. Steik gylne vafler i smurt vaffeljern. Ferdige vafler kan og ligge dagesvis i kjøleskapet, klare til å nytast!

Nyt til frukost, i matpakken, på tur eller til kveldsmaten 🙂 Mitt favorittpålegg på desse er pesto eller kremost, ost, skinke og grønnsaker, men desse passer med alt av søtt og salt pålegg, så fyll med akkurat det du liker 😀

Noke å lage denne veka kanskje?

God onsdag 😀

Annonse

36 Kommentarer

M

Maren

7. januar 2024

Kan man bruke mager kesam?😊

Linda Stuhaug

8. januar 2024

Du kan det, men anbefaler original :)

M

Merethe

8. februar 2022

Lagde disse for første gang forrige uke med den tanken å spise dem selv. De ble tomme med en gang gitt, røre nr 2 også, da jentene mine (som aldri har villet ha noe annet enn søte vafler) har spist opp mesteparten både til niste og hjemme. Så disse blir nok fast inventar hos oss fremover😉😊

Linda Stuhaug

8. februar 2022

Fantastisk 😀 Så kjekt å lese!

f

feitte faen

4. januar 2024

Du er en stygg liten ape jævla faen

A

Anne Marte

18. februar 2024

Incel?

Linda Stuhaug

19. februar 2024

Incel?

A

Aksel

4. januar 2024

Nydelig ass gutta smakk rumpa mi i brun saus

N

Nina

7. februar 2022

👍

S

Stine

14. mars 2022

Disse skal jeg lage med elevene i mat og helse i morgen! :-)

Linda Stuhaug

14. mars 2022

Så kjekt å lese! Håper dei smaker :)

A

Alette

1. august 2022

Så utrolig gode vafler. Har laget de flere ganger☺️

Linda Stuhaug

1. august 2022

Så kjekt å lese! Elsker desse sjølv😍

M

Marte

10. juli 2022

Hei Linda Hvordan oppbevarer du vaflene best i kjøleskapet? Tett boks, plastpose, papir?

Linda Stuhaug

11. juli 2022

Har berre hatt dei i en plastpose😊

T

Turid Marie Liland

26. februar 2022

Denne oppskrifta må jeg prøve...gleder meg...Glad i vaffler...

Linda Stuhaug

28. februar 2022

Håpe dei smaker🥰

H

Henrk

4. januar 2024

Jeg liker deg

o

ostepop fra Havet

4. januar 2024

Jeg liker styge faen

Linda Stuhaug

4. januar 2024

Huffda :/

A

Aksele

4. januar 2024

De var nydelige

Linda Stuhaug

4. januar 2024

Så hyggelig🤩

g

gule gutt

12. januar 2024

ikke lyg da det er ikke snilt De smakte basj

Linda Stuhaug

14. januar 2024

Huffda :/

T

Tob

23. februar 2023

Hei, kva søting anbefaler du å ha 1 ss av?

Linda Stuhaug

24. februar 2023

Det varierer, gjerne berre 1 ss sukrin gold eller 1/2 ss sukrin+ :)

W

Wenche

8. mars 2022

Hvilken sort rømme og creme fraîche?

Linda Stuhaug

9. mars 2022

Den du vil egentlig. Eller, ville unngått drømmelett då den er veldig mager og vil gi tørre vafler :)

B

B

1. mars 2022

Anbefales på det sterkeste! Meget gode vafler!!

Linda Stuhaug

2. mars 2022

Sant🤩

A

Anita

28. februar 2023

Disse lager jeg mye når vi er på hytta. Får alltid "bein å gå på". Så saftige og gode😋

Linda Stuhaug

28. februar 2023

Så hyggelig å lese🤩

W

WencheS

8. mars 2022

De blir ikke harde og tørre som vanlige vafler blir om de ikke spises nystekte?

Linda Stuhaug

9. mars 2022

Nei. Eg har mine liggande i dagevis i kjøleskapet, dei er like saftige :)

L

Lisa

13. mars 2022

Skikkelig gode og forsatt saftige etter flere dager.

Linda Stuhaug

13. mars 2022

Sant🤩

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg