Annonse
28. juni 2015
Den beste pestoen lager du sjølv!
Hei og god søndag!
Å lage sin egen pesto er verken vanskelig, tidskrevande eller krever for mange ingredienser. Det er så raskt, enkelt og ikkje minst smaker det masse bedre enn ferdigkjøpt.
Den beste pestoen lager du sjølv!
Pesto, 1 glass
1 potte frisk basilikum
60 g rista pinjekjerner
60 g parmesan*
1 kvitløksfedd
1-1,5 dl olivenolje
Salt og pepper
Rist pinjekjernene i ei tørr panne på middels varme om du ikkje har ristede pinjekjerner fra før.
Ha pinjekjrner, basilikumblader, kvitløk og parmesan i en foodprosessor, blender eller kjør med stavmikser til en jevn masse. Spe på med olje til riktig konsistens, smak til med salt og pepper til slutt.
Oppbevar pestoen i kjøleskap.
* for melkefri variant anbefaler eg næringsgjær framfor parmesan. Næringsgjær kan du lese meir om her.
Kva bruker ein pesto til?
Det passer ypperlig til alle typer kjøtt og fisk, pasta, sandwich, dressing til salaten, risretter, eggeretter, under pålegget. Til middagsmaten kan man både bruke som topping på kjøtt og fisk før det går i ovnen eller på grillen, eller bruke som tilbehør.
Eg er veldig glad i grønn pesto og bruker det spesielt til kvit fisk, over kylllingfilêten, inni lomper med anna pålegg, i lompetoast, dressing til lunsjsalaten eller som "pizzasaus" når eg lager kvit pizza.
Kva bruker du grønn pesto til? 🙂
Annonse
5 Kommentarer
Inese
29. april 2018
Inese
29. april 2018
Linda Stuhaug
30. april 2018
Bente
1. mars 2023
Linda Stuhaug
1. mars 2023
SKRIV EN KOMMENTAR