Annonse
5. november 2018
Krema spinatsuppe med egg
Hei!
Det er mandag igjen og som alltid kjøttfritt på menyen. Idag har eg en deilig spinatsuppe å dele, denne suppa lager du på ca. 20 minutt fra start til slutt. En super vegetarisk kvardagsmiddag med andre ord 😉 Doble gjerne oppskrifta om de er fleire som skal ete;
Du treng, 2 personer
300 g spinat (fersk eller fryst)
5 dl grønnsakskraft/buljong
1/2 løk
1-2 fedd kvitløk
100 g creme fraiche eller kokoskrem
1 ss smør eller olje til steiking
salt og pepper
Slik gjer du:
Hakk løk og finhakk kvitløk. Steik i olje/smør til løken er blank. Tilsett grønnsakskraft/buljong og spinat, og la det småkoke i ca. 10 minutt.
Kjør suppa glatt med stavmiksar, tilsett creme fraiche/kokoskrem og smak til med salt og pepper. Server straks!
Som tilbehør kan du sjølvsagt servere det du ønsker. Kokte egg som topping på spinatsuppe er nydelig, og anbefalast virkelig – spesielt når det er fokus på vegetar 🙂
Eg serverte også med saftige, raske og grove scones;
Perfekt som tilbehør til suppe, eller med godt pålegg til frukost og lunsj. Deler gjerne oppskrift iløpet av veka om det er av interesse? 🙂
*
Ha en nydelig mandag! Eg jobber litt no på morgonkvisten, før eg skal i tannlegestolen og rotfylle ei veldig vond tann. Tannlegestolen er ikkje favorittplassen min, så skal ikkje skryte på meg noko god søvn i natt – men det blir jammen godt å få det gjort. Eg ser virkelig fram til å tygge (hard) mat på venstre side etter 1,5 år uten – og ikkje minst bli kvitt tannverken som har toppa kransekaka den siste veka! Ønsk meg lykke til!!!
Annonse
2 Kommentarer
Linn
22. mai 2022
Linda Stuhaug
23. mai 2022
SKRIV EN KOMMENTAR