Linda Stuhaug

Annonse

18. juli 2013

Laks med baconostsaus

Laks med baconostsaus
God Torsdagskveld ? Når eg begynte å lage den lune salaten min for et par veker sida (som eg er blitt totalt hekta på, anbefaler virkelig å prøve den altså!) – kom eg på en gammel laksefavoritt som eg lagde masse for et år tilbake –
"Laks med baconost?!" tenker du sikkert – det gjorde eg også. Men eg angra ikkje ett sekund på at eg ga den et forsøk, det gir en utrulig god smak og danner ei tynn, sprø osteskorpe på fileten. Eg pleier å ha ovnsbakte grønnsaker til – men også en frisk salat er veldig godt.
Slik gjer du Sett ovnen på 180 grader varmluft. Ha laksen i en ildfast form, strø over krydder – eg brukte grovkvrna chilli, pepper og kvitløk. Deretter hadde eg over en dæsj med soyasaus og en tube baconost fordelt på filetane. Kutt valgfrie grønnsaker i grove biter og ha over diverse krydder for litt ekstra smak. Sett alt i ovnen samtidig, ett brett oppe og ett nede. Ferdig etter 15-20 minutt. Hadde også kokte poteter til familien.
Eg serverer som vanlig med mager kesam ?
Verken avansert eller tidskrevande, dette må passe ypperlig om du skal lage middag til fleire 🙂 Om du derimot ønsker andre varianter av laks, så har eg oppsummert lakseoppskriftene mine i i DETTE innlegget. Tips til både laks, saus og anna tilbehør. Ha en fin kveld vidare ?

God Torsdagskveld ?
Når eg begynte å lage den lune salaten min for et par veker sida (som eg er blitt totalt hekta på, anbefaler virkelig å prøve den altså!) – kom eg på en gammel laksefavoritt som eg lagde masse for et år tilbake –


"Laks med baconost?!" tenker du sikkert – det gjorde eg også. Men eg angra ikkje ett sekund på at eg ga den et forsøk, det gir en utrulig god smak og danner ei tynn, sprø osteskorpe på fileten. Eg pleier å ha ovnsbakte grønnsaker til – men også en frisk salat er veldig godt.

Slik gjer du
Sett ovnen på 180 grader varmluft. Ha laksen i en ildfast form, strø over krydder – eg brukte grovkvrna chilli, pepper og kvitløk. Deretter hadde eg over en dæsj med soyasaus og en tube baconost fordelt på filetane. Kutt valgfrie grønnsaker i grove biter og ha over diverse krydder for litt ekstra smak. Sett alt i ovnen samtidig, ett brett oppe og ett nede. Ferdig etter 15-20 minutt. Hadde også kokte poteter til familien.


Eg serverer som vanlig med mager kesam ?

Verken avansert eller tidskrevande, dette må passe ypperlig om du skal lage middag til fleire 🙂 Om du derimot ønsker andre varianter av laks, så har eg oppsummert lakseoppskriftene mine i i DETTE innlegget. Tips til både laks, saus og anna tilbehør. Ha en fin kveld vidare ?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg